Wat zijn de beste aandelen voor 2021? De 12 tips van het beleggersdebat op een rij

Door Justin Blekemolen


Artikel laten voorlezen

De beste aandelen voor 2021 zijn weer bekend gemaakt. Tijdens de jubileumeditie van het LYNX Beleggersdebat 2021 gaven vier beleggingsexperts hun scherpe visie en meningen over de beurs. Daar kwamen in totaal 12 concrete beleggingstips uitrollen. Dit jaar keken ruim 15.000 mensen naar het grootste beleggersdebat van Nederland!

De winnaars van de afgelopen jaren werden voor deze jubileumeditie uitgenodigd. De vier heren kwamen goed beslagen ten ijs en gingen met elkaar in debat over interessante onderwerpen. Er werd gediscussieerd over de AEX, goud, GameStop, duurzame energie en bubbelvorming op de aandelenmarkten. Uiteraard deelden de analisten ook hun favoriete aandelen voor 2021. Wat zijn de beste beleggingen voor 2021 en waar kunt u beter niet in beleggen in 2021?

De analisten deelden zoals gebruikelijk aandelentips, maar ook interessante optiecombinaties kwamen voorbij. Alle specialisten kwamen de afgelopen periode langs in de LYNX Studio voor het geven van een LYNX Masterclass. Tijdens deze webinars zijn de beste aandelen- en optietips nogmaals uitgebreid besproken en toegelicht.

De beste aandelen tips voor 2021

De beste aandelen voor 2021

In dit artikel vindt u een overzicht van de aandelentips die werden gegeven tijdens het LYNX Beleggersdebat 2021. 

De beleggingstips van André Brouwers

De grote winnaar van het LYNX Beleggersdebat 2021 is André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Dit was alweer de vijfde overwinning van de beleggingsexpert die in totaal acht keer mee deed. André kon de kijker overtuigen met zijn tips en kwam tijdens de battles tweemaal als winnaar uit de bus.

De beste aandelen tips voor 2021 | André Brouwers
 • Aandelentip: koop aandeel Ahold Delhaize
 • Optietip: koop optiecombinatie AEX
 • ETF-tip: koop iShares MSCI Emerging Markets ETF

Tip 1: Koop aandeel Ahold Delhaize

André Brouwers denkt met Ahold Delhaize een aandeel gevonden te hebben op het Damrak dat sterk ondergewaardeerd is. Naast de lage K/W-verhouding, wijst hij op de inkoop van eigen aandelen en het fraaie dividendrendement van 4%. De supermarktketen heeft flink geprofiteerd van de coronacrisis en een stevige positieve kasstroom. Volgens André is de downside beperkt en de upside interessant. De expert wijs ook op het feit dat online platform Bol.com mogelijk een verborgen waarde heeft die kan oplopen tot $ 10 miljard.

Tip 2: Optieconstructie AEX

Zoals we van André gewend zijn, kwam hij met de meest ingewikkelde optie constructie van alle experts. Hij heeft een optiestrategie bedacht voor de AEX waarbij goed rekening wordt gehouden met het risico en het rendement. Hij koopt de CALL 700 dec23 om te profiteren van een stijging. Tegelijkertijd koopt hij de PUT 400 dec’23 om zich te beschermen tegen een mogelijke correctie. Ook schrijft (verkoopt) hij de CALL 650 dec21 en PUT 650 dec21, om premie te behalen.

Indien de AEX aan het einde van het jaar boven de 600 punten staat, wordt er winst gemaakt. Boven de 750 punten gaat de winst harder stijgen dan de AEX zelf en tussen de 600 en 700 punten wordt sowieso 15% rendement behaald. Brouwers geeft aan dat hij deze, op het eerste oog ingewikkeld lijkende constructie, tijdens zijn Masterclass uitgebreid zal toelichten.

Tip 3: Koop iShares MSCI Emerging Markets ETF 

De economieën van ontwikkelingslanden groeien volgens André de komende jaren harder dan de ontwikkelde landen. Bovendien zijn de schulden in deze landen over het algemeen veel lager dan in het westen. Samen met een gunstige demografie en een sterk groeiende middenklasse, denkt de expert dat hier mooie rendementen zijn te behalen. Met de iShares MSCI Emerging Markets ETF kunt u profiteren van de groei in opkomende markten. Ook wijst Brouwers op de aantrekkelijkere waarderingen in deze landen.

De beleggingstips van Nico Inberg

De winnaar van 2019 kwam ook dit jaar weer met interessante tips. Nico had goede argumenten om ons te overtuigen dat de markt zich niet in een bubbel bevindt. Opmerkelijk genoeg durfde hij het wel aan om met een short tip op Tesla te komen. Hieronder leest u de drie beleggingstips van Nico nog eens na.

De beste aandelen tips voor 2021 | Nico Inberg
 • Aandelentip: koop aandeel PostNL
 • Optietip: koop Flow Traders calls
 • Aandelentip: short aandeel Tesla

Tip 1: Koop aandeel PostNL

De Hollandse ronde werd door Nico afgetrapt met het aandeel PostNL. Hoewel de koers de afgelopen jaren fors is gezakt, lijkt het bedrijf nu enorm te profiteren van de transformatie naar pakketten. De bedrijfsvoering is sterk verbeterd en de recente groei is terug te zien in een herstel op de beurs. Het Nederlandse postbedrijf geeft 8% dividendrendement en Inberg denkt dat het aandeel de komende periode kan oplopen tot € 6,00.

Tip 2: Koop Flow Traders mei-juni calls

Tijdens de optie ronde heeft Nico Inberg een interessant verhaal over Flow Traders. Het bedrijf profiteert al bijna een jaar van de verhoogde volatiliteit. Sinds afgelopen jaar is het bedrijf ook nog eens de nummer 1 market maker in crypto’s. Het HFT-bedrijf kwam onlangs met verrassend sterke cijfers en de winst is structureel hoger volgens Nico. Hij speelt met losse calls in op een verrassing tijdens de kwartaalcijfers die 20 april bekend worden gemaakt. Nico kiest hierbij voor calls met de expiratiedatum in mei of juni.

Tip 3: Short aandeel Tesla

Nico Inberg deed tijdens het debat iets bijzonders. Hij kwam namelijk met een SHORT idee en dan ook nog eens voor het aandeel Tesla. Volgens Inberg zal Tesla op de Europese markt worden ingehaald door andere elektrische autobouwers. Ook in de VS neemt de concurrentie toe nu Apple en andere techgiganten volop in elektrische auto’s investeren. Uit China neemt de concurrentie eveneens toe en bovendien zullen de subsidies steeds lager worden. Nico denkt dat de rally bij Tesla gedeeltelijk is gedreven door een hype en doordat beleggers massaal calls gingen kopen. Hij durft zelfs de vergelijking te maken met GameStop en verwacht dan ook een forse terugval van de koers.

Let op: Het short gaan in aandelen bevat grote risico’s en vereist veel kennis, beleggingservaring en een hoge risicoacceptatie. Om deze reden adviseert LYNX, om u vooraf goed te laten informeren over de werking en risico’s van deze financiële instrumenten.

De beleggingstips van Willem Middelkoop

Hoewel Willem Middelkoop voornamelijk een grondstoffenbelegger is, heeft hij voor het LYNX Debat weer uitstekend zijn huiswerk gedaan. Willem tipte twee interessante aandelen van Nederlandse bodem. Voor de echte grondstof-fanaten sloot hij af met een zeer interessant aandeel dat actief is in de platinasector. Bekijk hieronder de beste aandelen voor 2021 volgens Middelkoop.

De beste aandelen tips voor 2021 | Willem Middelkoop
 • Aandelentip: koop aandeel Just Eat Takeaway
 • Optietip: Royal Dutch Shell calls
 • Aandelentip: koop aandeel Platinum Group Metals

Tip 1: Koop aandeel Just Eat Takeaway

Willem Middelkoop deelt het aandeel Just Eat Takeaway. Volgens Willem heeft het bedrijf een toonaangevende maaltijdbezorgservice en is het aandeel goedkoper dan concurrenten zoals Delivery Hero en Uber Eats. Dankzij Covid-19 is de omzetgroei in een versnelling geraakt, doordat klanten steeds vaker en duurder gaan bestellen. Volgens Willem zal dit effect ook na de crisis niet zomaar verdwijnen. De groeiverwachtingen zijn hoog en de koers is volgens de expert juist achtergebleven. Het aandeel heeft volgens de analyses van Willem de ruimte om zo’n 60% te stijgen.

Tip 2: Koop call optie Royal Dutch Shell

Bij de optie tip van Willem Middelkoop moeten beleggers even alert zijn. Hij tipt de RDS CALL 50 JAN 2022 en het betreft hier dus de Amerikaanse notering. Middelkoop denkt dat de olieprijs zich gaat herstellen en wil met Royal Dutch Shell inspelen op een herstel. Hij denkt dat de olieprijs richting de $ 100 gaat herstellen zodra de economie weer op volle toeren draait. Tijdens de masterclass zal Willem toelichten waarom hij heeft gekozen voor de Amerikaanse notering van het Nederlandse oliebedrijf.

Tip 3: Koop aandeel Platinum Group Metals (PLG)

Uiteraard kwam de grondstoffen guru met een edelmetaal als tip. Ditmaal denkt Willem dat u rendement kunt maken met een investering in Platina. Momenteel stijgt de prijs van platina hard, maar er zit nog meer in het vat. Er zijn maar weinig bedrijven die zich specifiek bezighouden met dit edelmetaal dat mogelijk op termijn gebruikt gaat worden in de batterijen van elektrische auto’s. Het fysieke tekort aan deze grondstof zal de prijzen de komende tijd verder omhoog stuwen. Om te profiteren van een verdere stijging tipt Willem het aandeel Platinum Group Metals.

De beleggingstips van Karel Mercx

Karel Mercx is oud werknemer van LYNX en heeft de winst van het debat al eens op zijn naam mogen schrijven. Zijn scherpe visie werd gewaardeerd door de andere experts en Karel werd door de kijker thuis beloond met een overduidelijk overwinning tijdens één van de battles. Hieronder leest u de tips voor 2021 van de altijd goed ingelezen expert.

De beste aandelen tips voor 2021 | Karel Mercx
 • Aandelentip: koop aandeel Royal Dutch Shell
 • Optietip: ASML optieconstructie
 • ETF-tip: koop iShares MSCI India UCITS ETF

Tip 1: Koop aandeel Royal Dutch Shell

Volgens Karel heeft de lage olieprijs geleidt tot te weinig investeringen in de oliesector. De expert denkt dat de vraag naar olie de komende jaren nog hoog blijft, terwijl het aanbod steeds minder lijkt te worden. Hij verwacht een sterke periode voor grondstoffen en wijst ook op het feit dat de Bloomberg Commodity index is uitgebroken. Een olieprijs van $ 100 per vat lijkt hem niet onmogelijk en met een belegging in Shell kunt u daarvan profiteren. Mercx wijst ook op het fraaie dividend en de lage waardering.

Tip 2: Koop ASML optieconstructie

Mercx is uiterst bullish op chipmachinefabrikant ASML. Met een call spread wil hij inspelen op de aanhoudende rally op de aandelenmarkt. Volgens Karel zet deze rally door vanwege de steun van centrale banken en overheden. Bovendien zal de groei versnellen nu het vaccin voor corona er is en de economie langzaam weer opengaat. Volgens de expert komt er een blow-off top aan zodra de consument het gespaarde geld van afgelopen jaar kan gaan uitgeven. Hij verwacht dat ASML op korte termijn kan oplopen tot boven de € 560. Hij koop daarom de CALL 500 en verkoopt de CALL 560 met de expiratiedatum in april.

Tip 3: Koop iShares MSCI INDIA UCITS ETF

Tijdens de grensverleggende ronde wordt Karel gecomplimenteerd voor zijn opvallende keuze. Tijdens zijn betoog maakt hij duidelijk hoe India een interessante groeimarkt zal blijken. De beroepsbevolking neemt toe en de waarderingen zijn achter gebleven. Volgens Karel hebben Westerse landen het toekomstige rendement naar voren gehaald, terwijl India nog aan de vooravond staat van prachtige rendementen. Zijn tip luidt dan ook; koop de iShares MSCI INDIA UCITS ETF.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in de beste aandelen 2021 besproken in het LYNX Beleggersdebat. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.