De beste Canadese aandelen van 2020


Canadese aandelen zijn na de Amerikaanse en Europese aandelen het populairst bij de doorsnee belegger. De belangrijkste Canadese aandelen zitten vervat in de Toronto Stock Exchange of kortweg TSE. Laten we even kijken welke aandelen het in 2020 tot nu toe erg goed hebben gedaan.

De topics die we behandelen:

 • Wat doet de koers van de Canadese aandelen?
 • Het laatste nieuws over de Canadese aandelen
 • Laatste financiële resultaten van de Canadese aandelen
 • Laatste adviezen
 • Technische analyse van de Canadese aandelen
 • Wat staat er op de agenda?

Beste Canadese aandelen

De beste Canadese aandelen van 2020

Canadees aandeel Shopify

Koers aandeel Shopify

Het Canadese bedrijf Shopify heeft een notering op zowel de Amerikaanse als Canadese beurs. Hier bespreken we het aandeel Shopify op Amerika aangezien daar het meeste volume gedraaid wordt.

Het aandeel Shopify zit al lange tijd in een stijgende trend. Sinds 2016 tot nu hebben de aandeelhouders van Shopify de waarde enkel omhoog zien gaan. 2020 vatte Shopify aan aan een koers van $403,99. De hoogste koers van het aandeel Shopify in 2020 overschreed ruimschoots de $800. Shopify lijkt niet veel last te hebben van COVID-19. Door deze voorlopige performance kunnen we stellen dat Shopify tot de beste Canadese aandelen behoort.

Wat is Shopify

Shopify is een bedrijf die een e-commerce platform aanbiedt aan kleine en middelgrote bedrijven. Vele ondernemingen die hun eerste stappen zetten naar online verkoop zullen klant zijn bij Shopify, of het althans overwogen hebben.  Het platform van Shopify is allesomvattend. Bedrijven kunnen producten verkopen via hun social media of hun eigen webshop. Verder zijn er uitgebreide betalingsmogelijkheden voor de klant en kan het bedrijf rekenen op uitgebreide rapporteringsmogelijkheden. Shopify stelt alles in het werk om alle aspecten van de business te centraliseren in hun platform.

Nieuws over aandeel Shopify

Het coronavirus heeft de bedrijven in een stroomversnelling digitaal laten gaan. Bedrijven zoals Amazon en Shopify hebben hiervan kunnen profiteren. Ook de consumenten hebben een shift gemaakt naar meer digitaal shoppen. Late ontdekkers zullen vermoedelijk het gebruiksgemak hebben ervaren, wat hen in de komende jaren mogelijks meer online laat shoppen. Shopify zit perfect gepositioneerd in de markt om te kapitaliseren op de snelle digitale transformatie.

Financiële resultaten Shopify

In het eerste kwartaal van 2020 realiseerde Shopify een omzet van $470 miljoen terwijl analisten een omzet hadden verwacht van $443,11 miljoen. Ook op het vlak van EBIT presteerde Shopify beter dan verwacht. Voor kwartaal 1 kwam Shopify uit op –$ 7,27 miljoen terwijl de consensus op – $30,46 miljoen lag. De bruto winstmarge van Shopify lag op 53,4 procent terwijl de consensus op 53,6 procent lag.

Voor het tweede kwartaal van 2020 wordt een omzet verwacht van $501,68 miljoen. EBIT en bruto- winstmarge worden voor dezelfde periode geschat op respectievelijk $-13,47 miljoen en 54,66 procent.

Resultatenrekening

Aandeel Shopify Resultatenrekening

Balans

Aandeel Shopify Balans

Aandeel Shopify Balans

Cash Flow

Aandeel Shopify Cash Flow

Aandeel Shopify: Technische analyse

Het aandeel Shopify heeft er een mooie run achter de rug. De prijs noteert op het moment van de analyse rond $750 per aandeel Shopify. Maar er zijn technische signalen die de stieren wat ongerust zou moeten maken.

Eerst en vooral zitten we dicht bij de 61% Fibonacci extension. Technische handelaren zullen verwachten dat het ABCD patroon daar op zijn laatste benen loopt. De rally die midden maart van start ging, wordt gekenmerkt door een verlaagd volume. Dit moet een alarmbelletje laten afgaan. Als laatste zien we een duidelijke divergentie van de RSI-indicator ten opzichte van de koers van het aandeel Shopify.

Aandeel Shopify Technische analyse

Advies aandeel Shopify

Hieronder vindt u de laatste adviezen die werden gepubliceerd door enkele beurshuizen of analisten. In de matrix is het beurshuis opgenomen samen met de rating, koersdoel en de publicatiedatum van het advies.

Beurshuis Advies Koersdoel ($) Datum (2020)
Roth Capital Neutraal 750 May 22
Canaccord Genuity Hold 700 May 21
DA Davidson Neutraal 650 May 21
Loop Capital Hold 750 May 21
Rosenblatt Buy 860 May 7
Suntrust Hold 700 May 7
Baird Outperform 820 May 7
Bofa Securities Underperform 500 May 7
Barclays Equalweight 725 May 7
Credit Suisse Neutraal 700 May 7

Agenda voor Shopify

Hieronder vindt u enkele gekende agendapunten die gepland staan. Let wel dat de datums altijd kunnen gewijzigd worden op initiatief van Shopify.

 • Donderdag 30 juli: kwartaal 2 earnings
 • Dinsdag 27 oktober: kwartaal 3 earnings

Canadees aandeel Wheaton Precious Metals

Koers aandeel Wheaton Precious Metals

Het Canadese bedrijf Wheaton Precious Metals heeft een notering op zowel de Amerikaanse als Canadese beurs. Hier bespreken we het aandeel Wheaton op Amerika aangezien daar het meeste volume gedraaid wordt.

Wheaton wist in 2015 een bodem neer te zetten en een einde te maken aan de dalende trend. Sindsdien wist de koers behoorlijk op te lopen. Het aandeel Wheaton startte 2020 aan $30,15 en staat tijdens het schrijven van dit artikel ruim boven de $40. Wheaton noteert bijna op de hoogste koers ooit. De all-time-high werd bereikt in 2011 rond zo’n $47,60 per aandeel Wheaton. In de maand mei van 2020 bereikte Wheaton $47,15. De aanval op een nieuwe all-time-high lijkt een kwestie van tijd te zijn. Deze uitzonderlijke performance zorgt ervoor dat het aandeel Wheaton behoort tot de beste Canadese aandelen.

Wat is Wheaton Precious Metals

Wheaton Precious Metals is een Canadees bedrijf die actief is in de verkoop van edelmetalen. Wheaton heeft overeenkomsten met zo’n 20 mijnen waar het edelmetalen van afneemt. Daarenboven zijn er nog 9 in ontwikkeling. Wheaton is een ‘streaming’ bedrijf. Dit betekent dat Wheaton zelf geen mijnen beheert maar overeenkomsten met hen afsluit voor het leveren van de edelmetalen.

Nieuws over aandeel Wheaton Precious Metals

Wheaton Precious Metals is een bedrijf actief in de edelmetalen die heel wat populariteit geniet. De sterk stijgende grondstofprijzen en de sterke cashpositie van Wheaton maken het bedrijf een interessante ‘goudbelegging’. Het bedrijf zet zich verder in voor slachtoffers van COVID-19 door hun ‘community support and response fund’ ter waarde van $5 miljoen.

Financiële resultaten Wheaton Precious Metals

In het eerste kwartaal van 2020 realiseerde Wheaton Precious Metals een omzet van $254,79 miljoen terwijl analisten een omzet hadden verwacht van $250,43 miljoen. Ook op het vlak van EBIT presteerde Wheaton Precious Metals beter dan verwacht. Voor kwartaal 1 kwam Wheaton uit op $110,22 miljoen terwijl de consensus op $108,37  miljoen lag.

Voor het tweede kwartaal van 2020 wordt een omzet verwacht van $223,12 miljoen en een EBIT van $97,2 miljoen.

Resultatenrekening

Wheaton Precious Metals Resultatenrekening

Balans

Wheaton Precious Metals Balans

Wheaton Precious Metals Balans 2

Cash Flow

Wheaton Precious Metals Cash Flow

Aandeel Wheaton Precious Metals: Technische analyse

Door de sterke stijging van de laatste maanden is het interessant om uit te zoomen en de ‘big picture’ te bekijken. Hieronder vindt u de maandgrafiek van het aandeel Wheaton Precious Metals. De stieren hebben duidelijk de overhand aangezien de maandgrafiek een sequentie toont van hogere toppen en hogere bodems.

Wanneer we een Fibonacci retracement toepassen op de stijging van 2008 tot 2011, merken we dat de prijs sterke steun heeft gevonden rond de 76,4% Fibonacci. Wanneer dit het geval is, is het eerste prijsdoel de 38,2% Fibonacci. De koers van Wheaton respecteerde dit niveau en daalde vervolgens. Het lange termijn target vinden we bij de 27% Fibonacci extension wat komt te liggen rond $60. Het tweede lange termijn doel is de 61,8% extension (welke niet zichtbaar is op de grafiek), en deze ligt op $75 per aandeel Wheaton.

Aandeel Wheaton Precious Metals Technische analyse

Advies aandeel Wheaton Precious Metals

Hieronder vindt u de laatste adviezen die werden gepubliceerd door enkele beurshuizen of analisten. In de matrix is het beurshuis opgenomen samen met de rating, koersdoel en de publicatiedatum van het advies.

Beurshuis Advies Koersdoel ($) Datum (2020)
Standpoint Research Hold NA May 18
RBC Capital Sector Perform 35 May 15
Deutsche Bank Hold 42 May 12
BOFA Securites Buy 44 Apr 21
Barclays Equalweight 29 Jan 17

Agenda voor Wheaton Precious Metals

Hieronder vindt u enkele gekende agendapunten die gepland staan. Let wel dat de datums altijd kunnen gewijzigd worden op initiatief van Wheaton Precious Metals.

 • Woensdag 12 augustus: kwartaal 2 earnings
 • Dinsdag 10 november: kwartaal 3 earnings

Canadees aandeel Ballard Power Systems

Koers aandeel Ballard Power Systems

Het aandeel BLDP heeft een dubbele notering. Zowel op Amerika als op Canada is Ballard Power Systems verhandelbaar. Ook in dit geval behandelen we de Amerikaanse notering aangezien hier het meeste volume gedraaid wordt. Het aandeel Ballard Power Systems heeft er sinds begin 2019 een spectaculaire rally opzitten. Het aandeel stond begin 2019 rond $3. De hoogste koers van 2020 werd in februari bereikt rond zo’n $14,2. Sindsdien lijkt de koers te corrigeren. Tijdens het schrijven van dit artikel betaalt u voor één aandeel Ballard Power Systems $10,35.

Wat is Ballard Power Systems

Ballard Power Systems is een Canadees bedrijf die protonuitwisselingsmembranen ontwikkelt voor brandstofcellen. Protonuitwisselingsmembranen worden ook wel PEM genoemd. Het bedrijf voorziet haar klanten van back-up power systemen, onbemande voertuigen zoals UAV. Het bedrijf verkoopt haar producten wereldwijd waaronder ook in België

Financiële resultaten Ballard Power Systems

In het eerste kwartaal van 2020 realiseerde Ballard Power Systems een omzet van $24 miljoen terwijl analisten een omzet hadden verwacht van $26,39 miljoen. Ook op het vlak van EBIT presteerde Ballard slechter dan verwacht. Voor kwartaal 1 kwam Ballard uit op –$ 7,5 miljoen terwijl de consensus op – $4,93 miljoen lag. De bruto winstmarge van Ballard lag op 20,65 procent terwijl de consensus op 25,68 procent lag.

Voor het tweede kwartaal van 2020 wordt een omzet verwacht van $26,22 miljoen. EBIT en bruto- winstmarge worden voor dezelfde periode geschat op respectievelijk $-6,66 miljoen en 22,15 procent.

Resultatenrekening

Ballard Power Systems Resultatenrekening

Balans

Ballard Power Systems Balans

Ballard Power Systems Balans

Cash Flow

Ballard Power Systems Cash Flow

Aandeel Ballard Power Systems: Technische analyse

Het aandeel Ballard heeft na de topvorming begin dit jaar een sterke terugval gehad richting de gearceerde supportzone. Het lijkt erop dat het aandeel Ballard in een brede consolidatie verzeild kan geraken. Potentiële weerstandszone is de paars gearceerde zone bovenaan, terwijl de trendlijnen en de onderste paars gearceerde zone kunnen zorgen voor steun.

Aandeel Ballard Power Systems Technische analyse

Advies aandeel Ballard Power Systems

Hieronder vindt u de laatste adviezen die werden gepubliceerd door enkele beurshuizen of analisten. In de matrix is het beurshuis opgenomen samen met de rating, koersdoel en de publicatiedatum van het advies.

Beurshuis Advies Koersdoel ($) Datum (2020)
Roth Capital Neutraal 8 May 16
H.C. Wainwright Buy 16 May 10
Lake Street Buy 13 May 06

Agenda voor Ballard Power Systems

Hieronder vindt u enkele gekende agendapunten die gepland staan. Let wel dat de datums altijd kunnen gewijzigd worden op initiatief van Ballard Power Systems.

 • Woensdag 3 juni: jaarlijkse aandeelhoudersvergadering
 • Woensdag 29 juli: kwartaal 2 earnings
 • Woensdag 28 oktober: kwartaal 3 earnings

Deze drie aandelen behoren tot de beste Canadese aandelen door hun uitzonderlijke resultaten in het eerste kwartaal van 2020. Ondanks de COVID-19 storm klommen de prijzen van deze drie Canadese aandelen sterk.