De beste FinTech aandelen 2021

Door Hirgent Cekaj


PayPal
ISIN: US70450Y1038
|
Ticker: PYPL --- %

---
USD
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
PayPal aandeel
Artikel laten voorlezen
Enthousiastelingen van de beurs kennen het nieuwe modewoord FinTech misschien. Het is een nieuwe sector die wel eens vergeleken wordt met de internetrevolutie. Ondanks het verhoogde risico behoort het zeker tot één van de meestbelovende opportuniteiten van het komende decennium.

Wat zijn de beste FinTech aandelen? Welke FinTech aandelen zou u moeten toevoegen aan uw watchlist? U leest het in dit artikel.

De onderwerpen die we behandelen:

 

Beste FinTech aandelen

Grootste revolutie binnen de financiële sector

Eén van de nieuwe modewoordjes in de banksector is Fintech. FinTech staat voor Financiële Technologie en duidt op het innovatieve gebruik van de nieuwste technologieën in de banksector. Heeft u uw boodschappen al eens betaald met uw telefoon? Heeft u deelgenomen aan een crowdfunding via een online platform of heeft u wel eens virtuele munten aangekocht? Wanneer het antwoord op één van de voorgaande vragen ja is, dan maakt u in principe al deel uit van de FinTech-industrie.

Wanneer we de investeringen in de sector bekijken, zien we deze jaar na jaar exponentieel stijgen. Voor 2021 verwachten analisten een investering van meer dan $ 30 miljard in de sector. We kunnen niet anders dan besluiten dat er mogelijk zeer interessante bedrijven in de sector actief zijn die een plaatsje verdienen in uw portefeuille.

Beleggen in startups is geen evidentie en gaat gepaard met een hoog risico. Wie het liever op een veiligere manier aanpakt, kan kijken naar gevestigde waarden die sterk investeren in FinTech.

In de westerse samenleving staan we er misschien niet meteen bij stil, maar volgens onderzoek zouden meer dan 1,5 miljard mensen niet beschikken over een bankrekening. Dit is een enorme potentiële markt die de FinTech-industrie tracht te penetreren.

De beste FinTech aandelen 2021

Er zijn meer en meer bedrijven actief in de vernieuwende sector. Hierbij hebben we voor u een selectie van enkele aandelen die sterk investeren in financiële technologie.

Aandeel PayPal – PYPL

Wanneer we denken aan een bedrijf dat de manier van betalen volledig heeft omgegooid, kunnen we niet anders dan uitkomen bij PayPal. PayPal is een Amerikaanse betalingsdienstaanbieder die werd opgericht in 1998. De strategie van PayPal bestaat onder andere uit strategische overnames te doen. Eind 2019 nam PayPal Honey Science Corporation over voor $ 4 miljard. Verder zijn iZettle, Jetlore, Hyperwallet maar een greep uit de lijst van overnames die PayPal gedaan heeft. Aangezien het bedrijf al een lange tijd een succesvol bestaan heeft binnen de FinTech-industrie, gecombineerd met een stijging van het 123 procent in het jaar 2020 is PayPal vast en zeker één van de FinTech aandelen die u zeker in de gaten moet houden.

Beleggen beste FinTech aandelen 2021

Aandeel Hypoport – HYQ

Hypoport Group is van Duitse oorsprong en is een netwerk van technologiebedrijven die financiële dienstverleningen hebben binnen kredietverlening, onroerend goed en de verzekeringssector. Alles gebeurt met behulp van ontwikkelde FinTech-tools waarbij er een samenwerking is tussen particuliere klanten en bedrijven die lid zijn van het netwerk. Het aandeel Hypoport is in 2020, ondanks de crash in maart, met meer dan 55 procent gestegen waardoor het aandeel zonder twijfel bij de beste FinTech aandelen behoort. Wie interesse heeft om dit aandeel aan te kopen, moet zich realiseren dat het aandeel niet goedkoop geprijsd staat. We komen tot deze conclusie door de prijs van het aandeel Hypoport te vergelijken met de omzet die het bedrijf creëert. Instappen tijdens mogelijke correcties lijkt een meer favorabele strategie hier.

Beste fintech aandelen om in te beleggen 2021

Visa – V

Visa is één van de meest dominante bedrijven als het gaat over digitale betalingen. Wereldwijd heeft het Amerikaanse bedrijf meer dan 3,3 miljard kredietkaarten in omloop. Visa probeert op allerlei manieren deel te nemen aan de FinTech-revolutie door bijvoorbeeld tokens te creëren. U betaalt hiermee zeer eenvoudig via uw telefoon en het heeft bovendien verhoogde frauderisicobeheerfunctionaliteiten. Visa heeft verder meerdere investeringen in andere FinTech-bedrijven zoals Square en Payworks. Visa is niet goedkoop maar ook niet extreem duur geprijsd. Met een P/E ratio 46 is het bedrijf redelijk geprijsd wanneer we de vergelijking maken met de andere beste FinTech aandelen.

Beste fintech aandelen

Aandeel Apple – AAPL

Het bedrijf Apple hoeft geen introductie want het is zonder twijfel één van de bekendste bedrijven. In het verre verleden ging het Amerikaanse bedrijf bijna failliet, om dan later als eerste bedrijf ter wereld een marktkapitalisatie te hebben van 1 biljoen dollar. Apple probeert via het betalingssysteem Apple Pay te groeien in de FinTech-industrie. Apple heeft haar plannen voor de Apple Card ook uit de doeken gedaan in 2019. Dit is in samenwerking met bankgigant Goldman Sachs en Mastercard en maakt het mogelijk voor de gebruiker om krediet te gebruiken zonder ook maar één kredietkaart in uw portefeuille te hebben zitten. Het is niet voor niks dat hooggeplaatste individuen uit de banksector uiten dat Apple één van de grootste concurrenten is voor de financiële sector. Het aandeel Apple heeft een fantastisch jaar achter de rug. Wanneer u de grafiek op het eerste zicht bekijkt, denkt u vast dat het aandeel Apple duur geprijsd staat. Wanneer we de P/E ratio vergelijken van alle FinTech aandelen die we hebben besproken, komen we tot de vaststelling dat Apple het goedkoopst geprijsd staat met een P/E ratio van 38.

Apple FinTech aandelen

Aandeel Square – SQ

De laatste jaren is het bedrijf Square helemaal omgetoverd tot een financiële imperium. Het bedrijf begon met het helpen van verkopers en bedrijven om kredietkaarten te accepteren via hun mobiele telefoon. Square verwerkt momenteel kaartbetalingen van $ 100 miljard dollar tegen een geannualiseerd tarief. Square heeft ook een zeer interessant uitleenplatform, Square Capital genaamd, dat door kleine bedrijven kan worden gebruikt om kapitaal aan te trekken, maar het begint nu de interesse van grotere bedrijven ook te winnen.

Het grootste deel van Square is hun extreem populaire app ‘Cash App’. Deze applicatie verdubbelt in termen van actieve gebruikersbasis op jaarbasis en Square heeft natuurlijk ook ongetwijfeld een onbeperkt potentieel om hun financiële diensten binnen de app uit te breiden. Het andere grote deel van de activiteiten van Square is Square Online Store, dit is een platform dat kleine bedrijven helpen om een online aanwezigheid op te bouwen. Dit deel van Square is zelfs tijdens de COVID-19-crisis enorm gegroeid. Square is een absolute leider in the FinTech industrie dus het verdient zeker een plaats in ons artikel van de beste FinTech aandelen

FinTech aandelen 2021

Aandeel Green Dot – GDOT

Green Dot is eigenlijk één van de oudste FinTech-bedrijven ter wereld. Het bedrijf was bijna 20 jaar geleden een pionier in het gebruik van prepaid-debet kaarten. Het bedrijf profiteert nog steeds enorm van hun debet-kaart activiteiten, maar verliest tegelijkertijd ook marktaandeel aan Square en PayPal, die aantoonbaar veel betere oplossingen bieden. Green Dot heeft echter één groot voordeel en is er gebruik van gaan maken: het kan als bank opereren. Dit heeft Green Dot de mogelijkheid gegeven om spaarrekeningen aan te bieden met een rendement van 2 procent.

Het grootste vooruitzicht van Green Dot is het banking-as-a-service-bedrijfsmodel. Dit platform wordt gebruikt door bedrijven als Apple en Uber. Het stelt deze bedrijven in staat bankproducten aan te bieden zonder zelf een echte bank te hoeven worden. Kortom, deze bedrijven (denk maar aan Apple) gebruiken de infrastructuur van Green Dot om hun eigen producten aan te drijven, dit is een belangrijke groeimogelijkheid voor het aandeel van Green Dot. Dit bedrijf is één van de FinTech aandelen die u zeker in de gaten moeten ook omdat de grote FinTech bedrijven gebruik maken van Green Dot’s infrastructuur.

Beleggen in FinTech

Zijn FinTech-bedrijven een gevaar voor traditionele banksector?

De traditionele banksector heeft decennialang een monopolie gehad. Daar lijkt in snel tempo verandering in te komen. Financiële diensten worden meer en meer digitaal wat voor sommige logge financiële instellingen moeilijk is om bij te benen. De consument van vandaag wil een gepersonaliseerde aanpak. Dit ontbreekt volledig bij de traditionele banken waardoor opzoek gegaan wordt naar alternatieven. Als snel wordt bij zo een zoektocht duidelijk dan FinTech-bedrijven beantwoorden aan de nieuwe eisen van de consument. Banken die niet investeren in FinTech hebben de mogelijkheid niet meer te bestaan in de toekomst. Het lijkt erop dat de banken van de toekomst IT-bedrijven zullen zijn.

Wat zijn de risico’s van de FinTech-industrie?

Elke nieuwe industrie brengt specifieke risico’s met zich mee, waar we zeker even bij moeten stilstaan. Voor consumenten die gebruikmaken van de dienstverlening binnen de FinTech-industrie is er een risico dat hun privacy wordt geschonden. Binnen de FinTech wordt er veel data gedeeld tussen allerhande partijen. Hoe meer data gedeeld wordt, hoe hoger de kans dat er fraude optreedt.

Financiële technologie maakt in vele gevallen gebruik van AI of Artificiële intelligentie. Het product ‘AI’ wordt bijna nooit zelf ontwikkeld maar er wordt voor de ontwikkeling beroep gedaan op externe partijen. Dit verhoogt natuurlijk het derde partij risico. Tot op heden zijn er geen standaarden waaraan een AI-product moet voldoen. Met als gevolg dat het moeilijk is om iemand aansprakelijk te stellen wanneer het toch fout zou lopen.

Eén van de grote voordelen van FinTech is de snelheid. Alle processen worden veel sneller afgehandeld. Dit heeft tot gevolg dat controleprocessen moeten worden aangepast om 100 procent gebruik te kunnen maken van de FinTech-voordelen. Vele FinTech-bedrijven worstelen nog om te voldoen aan alle voorschriften. Wat zowel risico’s met zich meebrengt voor het FinTech-bedrijf als de consument die gebruikt maakt van de dienstverlening.

De ontwikkeling van een FinTech Bubble behoort ook tot de risico’s. De mogelijkheid bestaat dat vele bedrijven zich willen positioneren als hét volgende FinTech-bedrijf, maar hier fundamenteel niet klaar voor zijn. Ook is de concurrentie groot want vele nieuwe bedrijven en start-ups willen op de kar springen. Voor potentiële beleggers houdt dit zeker een risico in want het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien.

Zelf beleggen bij LYNX?

Uiteraard is het via het LYNX Handelsplatform mogelijk om zelf te beleggen in de beste FinTech aandelen. LYNX geeft u de mogelijkheid om aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te kopen of te verkopen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk ons uitgebreide aanbod:

Ontdek het volledige aanbod van LYNX

 

Aandeel PayPal – PYPL

Wanneer we denken aan een bedrijf dat de manier van betalen volledig heeft omgegooid, kunnen we niet anders dan uitkomen bij PayPal. PayPal is een Amerikaanse betalingsdienstaanbieder die werd opgericht in 1998. De strategie van PayPal bestaat onder andere uit strategische overnames te doen. Eind 2019 nam PayPal Honey Science Corporation over voor $ 4 miljard. Verder zijn iZettle, Jetlore, Hyperwallet maar een greep uit de lijst van overnames die PayPal gedaan heeft. Aangezien het bedrijf al een lange tijd een succesvol bestaan heeft binnen de FinTech-industrie, gecombineerd met een stijging van het 123 procent in het jaar 2020 is PayPal vast en zeker één van de FinTech aandelen die u zeker in de gaten moet houden.

Beleggen beste FinTech aandelen 2021

Aandeel Hypoport – HYQ

Hypoport Group is van Duitse oorsprong en is een netwerk van technologiebedrijven die financiële dienstverleningen hebben binnen kredietverlening, onroerend goed en de verzekeringssector. Alles gebeurt met behulp van ontwikkelde FinTech-tools waarbij er een samenwerking is tussen particuliere klanten en bedrijven die lid zijn van het netwerk. Het aandeel Hypoport is in 2020, ondanks de crash in maart, met meer dan 55 procent gestegen waardoor het aandeel zonder twijfel bij de beste FinTech aandelen behoort. Wie interesse heeft om dit aandeel aan te kopen, moet zich realiseren dat het aandeel niet goedkoop geprijsd staat. We komen tot deze conclusie door de prijs van het aandeel Hypoport te vergelijken met de omzet die het bedrijf creëert. Instappen tijdens mogelijke correcties lijkt een meer favorabele strategie hier.

Beste fintech aandelen om in te beleggen 2021

Visa – V

Visa is één van de meest dominante bedrijven als het gaat over digitale betalingen. Wereldwijd heeft het Amerikaanse bedrijf meer dan 3,3 miljard kredietkaarten in omloop. Visa probeert op allerlei manieren deel te nemen aan de FinTech-revolutie door bijvoorbeeld tokens te creëren. U betaalt hiermee zeer eenvoudig via uw telefoon en het heeft bovendien verhoogde frauderisicobeheerfunctionaliteiten. Visa heeft verder meerdere investeringen in andere FinTech-bedrijven zoals Square en Payworks. Visa is niet goedkoop maar ook niet extreem duur geprijsd. Met een P/E ratio 46 is het bedrijf redelijk geprijsd wanneer we de vergelijking maken met de andere beste FinTech aandelen.

Beste fintech aandelen

Aandeel Apple – AAPL

Het bedrijf Apple hoeft geen introductie want het is zonder twijfel één van de bekendste bedrijven. In het verre verleden ging het Amerikaanse bedrijf bijna failliet, om dan later als eerste bedrijf ter wereld een marktkapitalisatie te hebben van 1 biljoen dollar. Apple probeert via het betalingssysteem Apple Pay te groeien in de FinTech-industrie. Apple heeft haar plannen voor de Apple Card ook uit de doeken gedaan in 2019. Dit is in samenwerking met bankgigant Goldman Sachs en Mastercard en maakt het mogelijk voor de gebruiker om krediet te gebruiken zonder ook maar één kredietkaart in uw portefeuille te hebben zitten. Het is niet voor niks dat hooggeplaatste individuen uit de banksector uiten dat Apple één van de grootste concurrenten is voor de financiële sector. Het aandeel Apple heeft een fantastisch jaar achter de rug. Wanneer u de grafiek op het eerste zicht bekijkt, denkt u vast dat het aandeel Apple duur geprijsd staat. Wanneer we de P/E ratio vergelijken van alle FinTech aandelen die we hebben besproken, komen we tot de vaststelling dat Apple het goedkoopst geprijsd staat met een P/E ratio van 38.

Apple FinTech aandelen

Aandeel Square – SQ

De laatste jaren is het bedrijf Square helemaal omgetoverd tot een financiële imperium. Het bedrijf begon met het helpen van verkopers en bedrijven om kredietkaarten te accepteren via hun mobiele telefoon. Square verwerkt momenteel kaartbetalingen van $ 100 miljard dollar tegen een geannualiseerd tarief. Square heeft ook een zeer interessant uitleenplatform, Square Capital genaamd, dat door kleine bedrijven kan worden gebruikt om kapitaal aan te trekken, maar het begint nu de interesse van grotere bedrijven ook te winnen.

Het grootste deel van Square is hun extreem populaire app ‘Cash App’. Deze applicatie verdubbelt in termen van actieve gebruikersbasis op jaarbasis en Square heeft natuurlijk ook ongetwijfeld een onbeperkt potentieel om hun financiële diensten binnen de app uit te breiden. Het andere grote deel van de activiteiten van Square is Square Online Store, dit is een platform dat kleine bedrijven helpen om een online aanwezigheid op te bouwen. Dit deel van Square is zelfs tijdens de COVID-19-crisis enorm gegroeid. Square is een absolute leider in the FinTech industrie dus het verdient zeker een plaats in ons artikel van de beste FinTech aandelen

FinTech aandelen 2021

Aandeel Green Dot – GDOT

Green Dot is eigenlijk één van de oudste FinTech-bedrijven ter wereld. Het bedrijf was bijna 20 jaar geleden een pionier in het gebruik van prepaid-debet kaarten. Het bedrijf profiteert nog steeds enorm van hun debet-kaart activiteiten, maar verliest tegelijkertijd ook marktaandeel aan Square en PayPal, die aantoonbaar veel betere oplossingen bieden. Green Dot heeft echter één groot voordeel en is er gebruik van gaan maken: het kan als bank opereren. Dit heeft Green Dot de mogelijkheid gegeven om spaarrekeningen aan te bieden met een rendement van 2 procent.

Het grootste vooruitzicht van Green Dot is het banking-as-a-service-bedrijfsmodel. Dit platform wordt gebruikt door bedrijven als Apple en Uber. Het stelt deze bedrijven in staat bankproducten aan te bieden zonder zelf een echte bank te hoeven worden. Kortom, deze bedrijven (denk maar aan Apple) gebruiken de infrastructuur van Green Dot om hun eigen producten aan te drijven, dit is een belangrijke groeimogelijkheid voor het aandeel van Green Dot. Dit bedrijf is één van de FinTech aandelen die u zeker in de gaten moeten ook omdat de grote FinTech bedrijven gebruik maken van Green Dot’s infrastructuur.

Beleggen in FinTech
Loading ...
Bedrijfsnaam Tickercode Valuta Laatste koers 1D 1M 3M
Green Dot Corporation GDOT USD 9,28 -0,54 0,18 0,77
Hypoport AG HYQ EUR 321,40 0,20 36,80 94,20
Square Inc SQ USD 68,10 0,10 6,20 -2,32
PayPal PYPL USD 59,33 -0,67 0,21 -2,98
Visa Inc. V USD 265,47 -3,68 -8,15 -4,31
Apple Inc. AAPL USD 224,31 0,13 10,02 59,31

Zijn FinTech-bedrijven een gevaar voor traditionele banksector?

De traditionele banksector heeft decennialang een monopolie gehad. Daar lijkt in snel tempo verandering in te komen. Financiële diensten worden meer en meer digitaal wat voor sommige logge financiële instellingen moeilijk is om bij te benen. De consument van vandaag wil een gepersonaliseerde aanpak. Dit ontbreekt volledig bij de traditionele banken waardoor opzoek gegaan wordt naar alternatieven. Als snel wordt bij zo een zoektocht duidelijk dan FinTech-bedrijven beantwoorden aan de nieuwe eisen van de consument. Banken die niet investeren in FinTech hebben de mogelijkheid niet meer te bestaan in de toekomst. Het lijkt erop dat de banken van de toekomst IT-bedrijven zullen zijn.

Wat zijn de risico’s van de FinTech-industrie?

Elke nieuwe industrie brengt specifieke risico’s met zich mee, waar we zeker even bij moeten stilstaan. Voor consumenten die gebruikmaken van de dienstverlening binnen de FinTech-industrie is er een risico dat hun privacy wordt geschonden. Binnen de FinTech wordt er veel data gedeeld tussen allerhande partijen. Hoe meer data gedeeld wordt, hoe hoger de kans dat er fraude optreedt.

Financiële technologie maakt in vele gevallen gebruik van AI of Artificiële intelligentie. Het product ‘AI’ wordt bijna nooit zelf ontwikkeld maar er wordt voor de ontwikkeling beroep gedaan op externe partijen. Dit verhoogt natuurlijk het derde partij risico. Tot op heden zijn er geen standaarden waaraan een AI-product moet voldoen. Met als gevolg dat het moeilijk is om iemand aansprakelijk te stellen wanneer het toch fout zou lopen.

Eén van de grote voordelen van FinTech is de snelheid. Alle processen worden veel sneller afgehandeld. Dit heeft tot gevolg dat controleprocessen moeten worden aangepast om 100 procent gebruik te kunnen maken van de FinTech-voordelen. Vele FinTech-bedrijven worstelen nog om te voldoen aan alle voorschriften. Wat zowel risico’s met zich meebrengt voor het FinTech-bedrijf als de consument die gebruikt maakt van de dienstverlening.

De ontwikkeling van een FinTech Bubble behoort ook tot de risico’s. De mogelijkheid bestaat dat vele bedrijven zich willen positioneren als hét volgende FinTech-bedrijf, maar hier fundamenteel niet klaar voor zijn. Ook is de concurrentie groot want vele nieuwe bedrijven en start-ups willen op de kar springen. Voor potentiële beleggers houdt dit zeker een risico in want het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien.

Zelf beleggen bij LYNX?

Uiteraard is het via het LYNX Handelsplatform mogelijk om zelf te beleggen in de beste FinTech aandelen. LYNX geeft u de mogelijkheid om aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te kopen of te verkopen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk ons uitgebreide aanbod: