Beursgang Alibaba in de Verenigde Staten

Door Beursgang Alibaba in de Verenigde Staten


In een eerder artikel over de beursgang van Alibaba Group, het bedrijf dat gezien wordt als het Chinese Amazon, was nog niet bekend of zij zou kiezen voor een beursgang in Hong Kong of de Verenigde Staten. Inmiddels is hier afgelopen weekend meer over bekend geworden en heeft het grote e-commerceplatform bevestigd dat de beursgang in de Verenigde Staten plaats gaat vinden. Verdere details over welke beurs exact zijn nog niet bekend gemaakt.

Op haar website meldt Alibaba Group het volgende:

“Alibaba Group heeft besloten om te beginnen met het proces voor een beursgang in de Verenigde Staten. Dit zal ons een meer wereldwijd bedrijf maken en de transparantie van het bedrijf verbeteren , evenals maakt de beursgang het voor het bedrijf mogelijk om de langetermijnvisie en idealen te blijven volgen. Mochten de omstandigheden het in de toekomst toelaten, dan zullen we constructief kijken naar uitbreiding van onze publieke status in de Chinese kapitaalmarkt om onze groei te delen met de bevolking van China.

We willen de mensen in Hongkong die Alibaba Group hebben gesteund bedanken . We respecteren de standpunten en het beleid van Hong Kong en wij zullen bijzondere aandacht blijven schenken aan en ter ondersteuning van het proces van innovatie en ontwikkeling van Hong Kong .

Alibaba brengt ongeveer 13% van haar aandelenkapitaal naar de beurs, wat naar verwachting zon $20 miljard opbrengt. Daarmee zou deze beursgang de grootste in de geschiedenis zijn volgens PrivCo . Hiermee krijgt het totale bedrijf een waardering van ten minste $ 150 miljard, ook dit zou een hoogste waardering ooit zijn.

Het nieuws wordt gezien als een zegen voor Yahoo! (YHOO) en Softbank (9984). Deze twee bedrijven bezitten een belang van respectievelijk 24 % en 37% in Alibaba Group.

Ik hou u op de hoogte zodra zich meer ontwikkelingen voordoen rondom Alibaba Group en haar beursgang.

Door Thijs Verbeek. Thijs Verbeek is marketing manager bij Lynx: Online Beleggen en eigenaar van Thermo Lamina.