Beursgang Sif: het Limburgse bedrijf gaat naar de beurs

Door Justin Blekemolen


Artikel laten voorlezen

Het Damrak verwelkomt morgen een nieuw Nederlands bedrijf op de beurs. Het Limburgse funderingsbedrijf Sif maakt morgen haar opwachting op de beurs, nadat de beursgang eerder werd uitgesteld.

Sif Group is leverancier van offshore funderingen voor windturbines en olie- en gasplatformen. De aandelen worden voor € 14 per stuk naar de beurs gebracht. Gezien de eerder aangegeven bandbreedte van € 14 tot € 17 ligt dit aan de onderkant van deze bandbreedte. De beurswaarde van het bedrijf komt hiermee uit op ruim € 350 miljoen.

Met de beursgang worden tot 8 miljoen stukken geplaatst, van de in totaal ruim 25 miljoen uitstaande aandelen. Dit komt erop neer dat 31% van de totaal uitstaande aandelen naar de beurs worden gebracht. Grootaandeelhouder Egeria heeft aangegeven haar belang op een later tijdstip verder te willen afbouwen. Een geslaagde IPO is dus belangrijk voor deze investeringsmaatschappij.

Uitstel van de beursgang Sif

De beursgang van Sif werd al in januari aangekondigd. Het bedrijf maakte bekend op vrijdag 12 februari naar de beurs te gaan, maar een dag voor de beursgang werd bekend dat het werd afgeblazen. Het slechte beursklimaat werd als reden opgegeven voor het uitstellen van de beursgang.

Nu de donkere wolken boven de internationale beurzen wat lijken te zijn verdwenen, is haast geboden met deze beursgang. Afgelopen maandag maakte het bedrijf in een persbericht bekend dat de beursgang al komende donderdag plaatsvindt. Het orderboek is al gevuld door institutionele partijen.

Particuliere beleggers vissen bij deze beursgang achter het net. Het is niet mogelijk om als particuliere belegger in te schrijven, deze kunnen pas meedoen na opening van de beurs morgen om 09:00 uur. Uiteraard is het aandeel via LYNX verhandelbaar.

Gezien de beurswaarde van dit bedrijf, verwacht ik dat het geen spectaculair aandeel wordt. Op de dag van de beursgang is de liquiditeit in het aandeel wellicht nog goed en kan enige beweging worden verwacht. In de dagen die volgen verwacht ik dat de liquiditeit snel afneemt en dat het aandeel alweer snel wordt vergeten. Hopelijk heb ik het mis en groeit het uit naar een goed verhandelbaar en liquide aandeel,  ik schat deze kans echter laag in.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.