Takeaway.com is op 30 september de volgende Nederlandse beursgang

Door Justin Blekemolen


Artikel laten voorlezen

Vandaag is bekend geworden dat de beursgang van takeaway.com, het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl, op 30 september wordt verwacht. De IPO wordt geleid door BOFAML, Morgan Stanley, ABN Amro en UBS.

Waarde takeaway.com tussen € 900 miljoen en € 1,1 miljard

De range waarin de uitgifteprijs van het nieuwe aandeel komt te liggen is tussen de € 20,50 en € 26,50 gesteld. Een ruime bandbreedte, waardoor de waarde van takeaway.com uiteenloopt van grofweg € 900 miljoen tot € 1,1 miljard.

De marktleider in Nederland is in eerste instantie van plan om 8.536.585 aandelen aan de man te brengen. Dit komt neer op ongeveer 38% van de aandelen. Middels een over toewijzingsoptie van 2,5 miljoen stukken, kunnen er bij genoeg animo in totaal 10.616.895 stukken naar de beurs worden gebracht.

Vanaf vandaag 09:00 uur is het mogelijk om u in te schrijven voor de beursgang van takeaway.com. Particuliere beleggers hebben tot 28 september 2016 17:30 uur om zich aan te melden voor de beursgang. Institutionele beleggers hebben een halve dag langer de tijd, namelijk tot 29 september 14:00 uur.

 

Is het aandeel takeaway.com koopwaardig?

De definitieve uitgifteprijs van het aandeel takeaway.com wordt na het sluiten van de inschrijvingsperiode bekendgemaakt. Hoogstwaarschijnlijk vindt dit op 29 september nabeurs plaats.

Nadat meer bekend is over de uitgifteprijs, kom ik graag bij u terug om de koopwaardigheid van het aandeel takeaway.com te belichten. De range is op dit moment nog te groot om de waarde van het bedrijf te vergelijken met die van concurrenten.

Via LYNX is het niet mogelijk om u in te schrijven voor de beursgang van takeaway.com. Als het aandeel beursgenoteerd is, kunt u deze toevoegen in het TWS Handelsplatform middels de tickercode. U typt in dit geval de ticker ‘TKWY’ in een lege orderregel in het TWS Handelsplatform, drukt vervolgens op ‘enter’ en kiest voor het aandeel takeaway.com.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.