Beursnieuws - Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws. Hoe hebben de markten zich de afgelopen beursdag ontwikkeld en wat staat er vandaag op het programma? U leest het in de LYNX Morning Call.

Het laatste beursnieuws per e-mail?

Wees elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws en meld u aan voor onze LYNX Beursupdate e-mailservice. Aanmelden kan kosteloos via het beursupdateformulier onder aan deze pagina.


Technologiebedrijven racen naar metaverse & Europa opent in het groen

Door |

S&P 500
ISIN: US78378X1072
|
Ticker: SPX --- %

---
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
S&P 500

Afgelopen vrijdag konden de aandelenindices sterk eindigen. Sterke kwartaalresultaten voerden de euforie aan bij heel wat beleggers.  De financials trokken de indices in de VS omhoog. De S&P 500 eindigde 0,74 % hoger, waarbij Wells Fargo de sterkste stijger was met plus 6,79 % op de borden na bemoedigende kwartaalcijfers. De winst per aandeel lag op $ 1,17, terwijl slechts $ 0,98 werd verwacht en ook zijn heel wat voorzieningen vrijgekomen die de bank had aangelegd wegens de pandemie. $1.7 miljard van deze voorzieningen zal nu aangewend worden voor normale bedrijfsactiviteiten. De Dow Jones klom 1,10 % tot 35.288 punten. Goldman Sachs was het sterkste aandeel uit de Dow Jones Industrial Average na sterke kwartaalcijfers. De technologiebeurs Nasdaq 100 sloot de week af op plus 0,63 % ofwel 15.142 punten. Gigant Amazon lapte er 3,31 % bij, nadat de retail sales (detailhandel) in de VS voor oktober onverwachts 0,7 % zijn gestegen. De verwachting was een krimp van 0,2 %.

Aandeel Amazon - Laatste beursnieuws

Chinese groei stelt teleur

De groei van de Chinese economie blijft voor het derde kwartaal 2021 sputteren op 4,9 %. De tweede grootste economie blijft zo onder de verwachtingen. Maar op jaarbasis blijft de tweede grootste economie ter wereld wel nog op schema om 6 % te groeien. Dat is wat Beijing voorop had gesteld. In Azië ziet alles er voorlopig rood uit. De Nikkei 225 verliest 0,23 % en de Hang Seng Index staat 0,55 % in het rood. Shanghai blijft ook steken op min 0,45 %.

Bitcoin stijgt in afwachting van ETF

Eind vorige week steeg Bitcoin fors, nadat er signalen zijn dat de SEC de lancering van de eerste Bitcoin ETF in de VS niet langer in de weg staat. Het gaat hier meer bepaald over de Proshares bitcoin ETF. De ETF zal niet rechtstreeks Bitcoin aanhouden, maar enkel focussen op de futures. De SEC voorzitter, Gary Gensler, zei dat dit één van de doorslaggevende element was om de ETF van Proshares goed te keuren. De ticker waaronder de ETF terug te vinden is, is BTCR. Echter is het niet mogelijk voor Europese particuliere beleggers om in Amerikaanse ETF’s te beleggen.

BOE maakt zich op voor renteverhoging

In een online panel heeft Bailey, gouverneur van de Bank of England, gecommuniceerd dat de inflatie langer kan aanhouden dan verwacht. Hij besluit dit na de recente prijsstijging in de energiekosten. Zijn communicatie moet het pad effenen voor een soepele renteverhoging, waarbij marktparticipanten voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden. Algemeen wordt aangenomen dat de eerstvolgende renteverhoging van de BOE in december 2021 zal plaatsvinden. Terzelfdertijd blijft ECB-voorzitster Christine Lagarde van mening dat de inflatie tijdelijk is.

Technologiebedrijven zetten volop in op metaverse

Goed nieuws voor de Europese arbeidsmarkt. Facebook gaat de komende vijf jaar meer dan 10.000 banen creëren in Europa om te werken aan metaverse. Dit is het nieuwe stokpaardje van de technologiebedrijven waar nu miljarden naartoe vloeien. Mark Zuckerberg is de afgelopen weken de journalisten en investeerders aan het kneden, om zijn plan kracht bij te zetten. Metaverse is het nieuwe doel van Facebook.

Maar wat is metaverse nu eigenlijk? Het is het resultaat van het samenbrengen van augmented reality (AR) en virtual reality (VR). De gebruiker zal zich in een digitale wereld wanen, waarbij hij of zij het gevoel krijgt ook daadwerkelijk in deze wereld te vertoeven. In deze digitale ruimtes kan de gebruiker zowel samenwerken met andere gebruikers, ofwel iets ervaren zonder ook daadwerkelijk fysiek aanwezig te zijn.

Denk hierbij aan de ervaring die u mist als u een concert volgt op uw smartphone. Via metaverse zou het zomaar mogelijk worden om uit uw woonkamer via een virtuele omgeving dezelfde ervaring te genieten als iemand die live het concert bijwoont. In plaats van content te bekijken op het internet, zou u een deel kunnen worden van de content. Technologiebedrijven zien dit als de volgende stap in de evolutie van het internet. Andere bedrijven die gigantische bedragen investeren in metaverse-achtige concepten zijn Amazon, Apple, Google en Microsoft.

Koers Facebook - Laatste beursnieuws

In Europa geven de futures een groene opening aan. Op macro-economisch vlak krijgen we geen belangrijke Europese data vandaag.

Beursagenda

04:00 – CNY – BBP

04:00 – CNY – Industriële Productie

15:30 – VS – Industriële Productie

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag. ’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beurs vandaag: het laatste beursnieuws

De aandelenbeurzen in New York hebben een uitstekende dag achter de rug. De belangrijkste indices op Wall Street beleefden zelfs hun beste dag sinds maart. De S&P 500 steeg met 1,71% tot 4.438 punten en de Nasdaq Composite index ging met 1,73% omhoog tot een stand van 14.823 punten. Beleggers leken de zorgen rondom de inflatieperikelen en stijgende energieprijzen even naast zich neer te leggen.

De forse dip in de Amerikaanse 10-jaars rente (naar 1,51%) hielp met name technologiefondsen omhoog. Beleggers reageerden daarmee op een stijging van de producentenprijzen in september met ‘slechts’ 0,5%. Analisten gingen vooraf uit van een stijging van 0,6% op maandbasis. Big Tech namen als Microsoft, Apple en Alphabet stegen allemaal met minstens 2%.

Beter dan verwachte resultaten over het 3e kwartaal van de Amerikaanse grootbanken droegen eveneens bij aan het positieve sentiment. Bank of America steeg met 4,5% en ook Morgan Stanley (+2,5%) en Citigroup deden goede zaken (+0,8%). Van de 8 bedrijven uit de S&P 500 die hun resultaten gisteren presenteerden wisten ze allemaal de verwachtingen wat betreft de winst per aandeel te overtreffen. De grootste drogisterijketen van Amerika, Walgreens Boots Alliance stal de show met een stijging van 7,4% na de publicatie van zijn cijfers.

S&P 500 | LYNX

Europese beurzen openen

Na een uitstekende donderdag lijken de beurzen op vrijdag het herstel voort te zetten. Zij worden daarbij mede geholpen door knalgroene koersborden in Azië. De beurs in Taiwan steeg met ruim 2% nadat s’ werelds grootste chipfabrikant TSMC met 4,7% omhoog schoot na prachtige kwartaalcijfers. De Japanse Nikkei klom met 1,60% en ook de beurs van Hong Kong staat momenteel ruim 1% in de plus.

De futures in Europa wijzen dan ook op licht hogere opening van rond de 0,3%. De futures in de VS staan op soortgelijke winsten. Later vanmiddag verwerken beleggers onder andere de Amerikaanse winkelverkopen. Om 16:00 uur staan de handelsvoorraden en het consumentenvertrouwen op de agenda.

Na de sterke cijfers van de Amerikaanse banken lijkt het sentiment plotseling sterk verbeterd. Ook zien we verbeteringen terug op de grafieken. Eerst werd er een hogere bodem gevormd en vervolgens zagen we een uitbraak boven de toppen van vorige week. Technisch zijn daarmee de indices sterk verbeterd en lijkt een aanval op de highs uit september weer dichtbij.

EOE index | LYNX

Beursagenda

14:30 – Detailhandelsverkopen VS

16:00 – Handelsvoorraden VS

16:00 – Consumentenvertrouwen Michigan

Gisteren wisten de aandelenbeurzen in New York een driedaagse periode van verliezen te doorbreken. Beleggers verwerkten onder andere het inflatierapport. De consumentenprijzen (CPI) in de VS zijn in september met 0,4% op maandbasis gestegen. De jaar-op-jaar stijging kwam daarmee uit op 5,4% en uiteraard hebben de gestegen energieprijzen daar een belangrijk aandeel in. Zonder voedsel en energieprijzen mee te rekenen ging het alsnog om een stijging van 0,2% op maandbasis en 4% op jaarbasis.

De inflatie ligt daarmee nog altijd fors boven de 2% die de centrale banken doorgaans aanhouden. De Fed en economen blijven ondertussen aarzelen over het al dan niet tijdelijke effect van de prijsstijgingen. Uit de notulen van de laatste Fed vergadering bleek gisteravond dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk medio november begint met de afbouw van het steunprogramma. Het gaat dan hoogstwaarschijnlijk om de verlaging van de aankopen met $10 miljard per maand. Momenteel koopt de Fed iedere maand voor zo’n $120 miljard per maand aan obligaties op. Circa $80 miljard daarvan gaat naar staatsobligaties en $40 miljard wordt gebruikt voor mortgage-backed-securities.

Voor beleggers geen hele schokkende nieuwsfeiten en de S&P 500 index sloot dan ook 0,30% hoger op 4.363 punten. De technologiebeurs, de Nasdaq, steeg zelfs met 0,73% tot 14.571 punten. De index bevindt zich echter nog wel in een dalend trendkanaal. Een uitbraak is nodig om een groter herstel te kunnen starten.

JPMorganChase & BlackRock doen goede zaken.

Gisteren hebben de Amerikaanse banken het cijferseizoen afgetrapt. JPMorganChase wist de winstverwachtingen van analisten ruimschoots te overtreffen. De zakenbank boekte een winst van $3,74 per aandeel, mede dankzij het feit dat ze minder hoefden af te schrijven op slechte leningen. Ondanks de goede resultaten daalde de koers van de bank met 2,64%. Voor dit jaar staat het aandeel JPMorgan Chase wel 30% in de plus.

Ook vermogensbeheerder BlackRock heeft in het 3e kwartaal de omzet- en winstverwachtingen verslagen. De koers van BlackRock kon aan het einde van de dag 3,78% bijschrijven.

Zakenbanken doen de afgelopen jaren goede zaken dankzij de verhoogde beursinteresse. Zo verdienen zij veel geld aan de begeleiding van beursgangen.

Europa hoger van start

Het sentiment op de beurzen lijkt plotseling naar de positieve kant te draaien. Overal op de grafieken lijken hogere bodems te zijn gevormd. Nu de AEX ruim boven de 784 punten lijkt te openen krijgen we vandaag zelfs een uitbraak te zien boven de toppen van vorige week.

Aandelen als ASML en Besi zullen vandaag mogelijk goede zaken doen, nadat hun Amerikaanse branchegenoten gisteren fors stegen. Verder verwerken beleggers vandaag cijfers van TomTom, NSI en Rood Microtec. In de VS staan de resultaten van Bank of America, Citigroup, Wells Fargo en Morgan Stanley op de agenda voor 13:00 uur vanmiddag. Nabeurs is het de beurt aan staalproducent Alcoa. Pas volgende week zullen meer cijfers in Europa volgen.

Beursagenda

Donderdag 14 oktoberHK – Chung Yueng Dag
CNY – Consumentenrpijsindex (CPI)
CNY – Producentenprijsindex (PPI)
JPY – Industriële Productie
VS – Producentenprijsindex (PPI)
VS – Jobless Claims
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
VS – Ruwe Olievoorraden
HKEX gesloten
03:30
03:30
06:30
14:30
14:30
16:00
17:00

Het verhaal begint eentonig te worden, maar ik moet hier helaas weer melden dat de aandelenbeurzen onrustig blijven. De Nasdaq lijkt op de grafiek zelfs een lager topje te hebben achtergelaten. Er ligt echter ook een stevige steun zo rond de 14.200 punten. Gisteren was er niet veel beweging te zien op de beurzen, maar alle indices eindigden licht lager. De Nasdaq verloor 0,14% bij 14.465 punten & de S&P 500 eindigde 0,24% lager op 4.350 punten.

De rusteloosheid bij beleggers komt voornamelijk door de stijgende grondstoffenprijzen en de daarbij horende inflatie. Hoe het daarmee gesteld staat krijgen we vanmiddag om 14:30 uur te horen, wanneer de Amerikaanse overheid de inflatiecijfers over september bekendmaakt. Economen verwachten een stijging van 0,3% (op maandbasis) en een toename van 5,3% op jaarbasis. Exclusief energie en voeding zal de CPI naar verwachting eveneens 0,3% hoger uitvallen dan een maand eerder, maar circa 4% op jaarbasis.

Nu het kwartaalcijferseizoen van start gaat vrezen sommige analisten ook dat de gestegen grondstoffenprijzen de winsten van bedrijven negatief heeft beïnvloed. Maar aangezien de grootste stijging pas recent heeft plaatsgevonden en bedrijven veelal vooraf hun grondstoffen inkopen, kan dat ook pas in het 4e kwartaal of later zichtbaar worden. Vanmiddag openen de Amerikaanse banken Blackrock & JP Morgan Chase de boeken.

Nasdaq index koers

IEA waarschuwt voor te trage energietransitie

Het internationaal energie agentschap heeft in haar nieuwe rapport gewaarschuwd voor een te trage voortgang als het om schone energie gaat. Op deze manier zullen we volgens het IEA niet op tijd kunnen voldoen aan de gestelde doelen omtrent de uitstoot van CO2.

Ondanks alle vooruitgang die wordt geboekt door hernieuwbare energiebronnen en elektrische mobiliteit, zagen we in 2021 een grote opleving in het gebruik van kolen en olie, aldus het rapport. “Grotendeels om die reden wordt dit jaar ook de op één na grootste jaarlijkse toename van CO2-emissies in de geschiedenis verwacht.” stelt de IEA verder.

Sommige beleggers hebben deze ontwikkelingen door en richten zich weer op schone energie-aandelen. Deze aandelen deden het in 2020 erg goed, maar namen dit jaar een adempauze. De afgelopen weken zijn aandelen als First Solar (FSLR) en Sun Power (SPWR) weer bezig aan een herstel. Gisteren stegen de aandelen met respectievelijk 2,91% en 5,01%.

First Solar koers

Europa opent nipt lager

De futures in Europa wijzen op een licht lagere start. Gisteren openden de beurzen ruim 1% lager, maar wist de AEX bijvoorbeeld rond het hoogste punt van de dag te sluiten. Voor een technische verbetering moet de AEX echter boven de 777,85 punten zien te breken. Een doorbraak onder de steun op 755 punten kan een grotere daling uitlokken. Soortgelijke technische plaatjes zien we ook op andere beurzen. Nog even spannend dus.

Gedurende de ochtend verwerken beleggers industriële productiecijfers uit de eurozone. De eerste hints over toekomstige monetaire beleidswijzigingen vinden beleggers mogelijk in de FOMC notulen, die vanavond om 20:00 uur openbaar worden gemaakt. 

AEX-index koers

Beursagenda

Woensdag 13 oktoberCNY – Export
CNY – Import
CNY – Handelsbalans
DE – Consumentenprijsindex (CPI)
EUR – Industriële Productie
VS – Maandrapport OPEC
VS – Consumentenprijsindex (CPI)
VS – FOMC notulen
05:00
05:00
05:00
08:00
11:00
14:30
14:30
20:00

De aandelenbeurzen in New York begonnen de nieuwe beursweek vrolijk in het groen, maar gedurende de dag verschenen er voornamelijk rode candles op de intraday grafieken. Dit bracht de beurzen richting het slot naar het laagste punt van de dag en leverde uiteindelijk ook negatieve uitslagen op. De S&P 500 eindigde 0,69% lager op 4.361 punten en de Nasdaq Composite verloor 0,64% bij een slot van 14.486 punten.

Er was geen goede aanwijsbare reden voor de zwakte, maar het geeft goed aan dat de kou nog niet uit de lucht is. Beleggers blijven zich zorgen maken over de hoge inflatie in combinatie met een afzwakkende groei. Ook de onrust bij de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande speelt nog altijd op de achtergrond. Een faillissement lijkt dichterbij te komen nu de vastgoedgigant vannacht opnieuw niet aan een couponbetaling van een obligatie kon voldoen. Het zou de derde keer in drie weken zijn dat de Chinese vastgoedontwikkelaar schulden niet kan afbetalen. Eerder werd de handel in het aandeel stilgelegd in afwachting van een mogelijk bod op het bedrijf of een onderdeel daarvan.

De futures op Wall Street staan momenteel wederom lager; de 3 grote indices verliezen tot wel 0,54%. Beleggers zullen later vandaag de laatste werkgelegenheidscijfers in de gaten houden. De Labor Department maakt de zogeheten JOLT’s vacatures openbaar. Het rapport geeft een gedetailleerd overzicht van alle openstaande vacatures uitgesplist naar regio en sector. Economen gepolst door Dow Jones verwachten 10,9 miljoen open vacatures in augustus, ongewijzigd ten opzichte van het totaal in juli.

S&P 500 index | Morning Call 12-10-2021

Olieprijs blijft maar stijgen

De rally in de olieprijs zal menigeen verbazen, nadat de koers van het zwarte goud tijdens de coronacrisis zelfs onder de $0 belandde. Inmiddels liggen de kaarten er heel anders voor. De OPEC heeft de productie met succes laag gehouden en tegelijkertijd is er enorm veel vraag. De meeste economieën draaien weer op volle kracht en vanwege de hoge gasprijzen zijn sommige fabrieken zelfs overgestapt op olie.

De overschakeling van aardgas naar olie voor de elektriciteitsproductie kan de vraag naar ruwe olie met 250.000 tot 750.000 vaten per dag doen toenemen, zo hebben analisten berekend. ’s Werelds grootste gasproducent Qatar heeft aangegeven dat het aan zijn maximuum zit qua productie. In China, waar grote industriële regio’s kampen met stroomtekorten, gaan momenteel de prijzen voor kolen de lucht in. Vannacht stegen de coal futures met meer dan 10%.

Light Sweet Crude Oil | 12-10-2021

Europa opent lager

De futures in Europa wijzen op een fors lagere start van de handel. De AEX staat voorbeurs ruim 1% lager en opent rond de 765 punten. Dezelfde verliezen zien we in Duitsland en elders in Europa. Om 11:00 uur verwerken beleggers het Duitse ondernemersvertrouwen.

Verder lijken beleggers in afwachting te zijn van de start van het kwartaalcijferseizoen. Morgenochtend start Just Eat Takeaway met een trading update en vervolgens zijn de Amerikaanse banken aan de beurt. Volgens databedrijf Refinitiv zal de winstgroei dit kwartaal met ongeveer 30% (jaar-op-jaar) toenemen, na een indrukwekkende groei van 96,3% (dankzij corona) in het tweede kwartaal.

AEX | Morning Call 12-10-2021

Beursagenda

Dinsdag 12 oktoberCNY – Handelsbalans
DE – ZEW Huidige omstandigheden
DE – ZEW Economisch sentiment
EUR – ZEW Economisch sentiment
VS – JOLT’s Vacatures
VS – 10-jaars Note Veiling
05:00
11:00
11:00
11:00
16:00
19:00

Afgelopen vrijdag zijn de aandelenbeurzen in New York lager gesloten. De S&P 500 sloot 0,19% lager op 4.391 punten & de Nasdaq Composite eindigde met een verlies van 0,51% op 14.579 punten. Beleggers hebben daarmee weer een vrij volatiele beursweek achter de rug, maar de indices wisten de week wel hoger af te sluiten. De aandacht op vrijdag ging uit naar het tegenvallende banenrapport.

De labor department meldde een toename van slechts 194.000 banen, terwijl de gemiddelde verwachting op 500.000 lag. Er waren echter ook lichtpuntjes, want de werkloosheid daalde tot 4,8%, veel lager dan economen hadden voorspeld. Ook speelden beleggers met de gedachte dat een haperend herstel van de arbeidsmarkt de Federal Reserve kan doen besluiten later van start te gaan met de afbouw van het steunprogramma.

Ondertussen blijven beleggers zich zorgen maken over de toenemende inflatie en oplopende rentes. De futures in de VS staan op maandagochtend tot 0,40% lager voor de Nasdaq. Het beurssentiment staat ook onder druk vanwege de snel stijgende energieprijzen en de vrees dat deze voor een vertraagde groei van de economie zouden kunnen zorgen. De Amerikaanse olieprijs (WTI) staat momenteel 1,7% hoger op $80,70.

Vandaag staan er geen belangrijke economische data op de kalender. Later deze week gaat het kwartaalcijferseizoen van start. Uiteraard zullen de Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo en Citigroup het seizoen traditiegetrouw aftrappen. Cijfers van de aandelen Delta Airlines en Walgreens Boots Alliance staan ook op het programma.

S&P 500 index (SPX) Morning Call

Chinese tech laat sterk herstel zien

De beurzen in Azië zijn sterk aan de nieuwe beursweek begonnen. Beleggers haalden opgelucht adem nadat bezorggigant Meituan een boete kreeg van slechts 543,3 miljoen dollar, wegens misbruik van zijn dominante positie. De markt had een veel hogere boete verwacht en beleggers grepen dan ook massaal naar techaandelen.

Meituan steeg met ruim 7%, maar ook Alibaba (+6,50%) en Tencent (+2,12%) deden goede zaken.

Grafiek Alibaba Morning Call

FOMC notulen

Veel bedrijven in de VS zitten om werknemers verlegen en analisten verwachten dat de lonen de komende maanden verder zullen stijgen. Indien bedrijven deze stijgende loonkosten weer doorberekenen in de prijzen is dat geen goede voorbode voor de inflatie. Bij een te hoge inflatie zal de Amerikaanse centrale bank toch moeten ingrijpen. De eerste hints over toekomstige monetaire beleidswijzigingen vinden beleggers mogelijk in de FOMC notulen die donderdagavond openbaar worden gemaakt.

Europa opent vlak

De indices in Europa gaan een vlakke start tegemoet. Er staat weinig op de agenda, dus het wordt mogelijk een rustig dagje. Beleggers kunnen hun borst natmaken voor de cijfers die later deze week volgen. Zo staan onder andere de inflatiecijfers, de Fed notulen en een rits kwartaalcijfers op de agenda.

Voor de AEX index is het zaak dat deze boven de steunzone rond 750/755 weet te blijven. Een doorbraak hieronder zal een diepere correctie kunnen uitlokken.

AEX index Morning Call

Beursagenda

Maandag 4 oktoberCNY – National Day
VS – OPEC-vergadering
VS – Fabrieksorders
SSE gesloten
12:00
16:00