Artikel laten voorlezen

Amerikaanse aandelen namen een adempauze op Wall Street in aanloop naar de inflatiecijfers voor later deze week. De Dow Jones Industrial Average daalde met 97 punten of ongeveer 0,25%. De S&P 500 steeg licht met 0,17% en de tech-index Nasdaq steeg met 0,37%. Het online communicatieplatform Zoom steeg met 7,3% gisteren. Hims & Hers Health kende een stijging van maar liefst 33.5%.

De algehele markt heeft zelf niet echt veel gedaan. Lichte stijgingen in de koersen, maar geen opvallende bewegingen. De rally van de afgelopen weken lijkt even tot een halt te komen terwijl beleggers wachten op inflatiecijfers en andere belangrijke economische data later deze week.

Voor de meeste beleggers is het nu nog afwachten vooraleer de FED de rente effectief verlaagt om echt meer risico te gaan nemen. Veel beleggers verwachten dan ook dat wanneer de FED de rente zal verlagen de beurzen ook veel sterker zullen gaan stijgen. Ook is het uitkijken naar heel veel economische cijfers deze week. Momenteel hebben de beleggers dus een meer afwachtende houding.

Bitcoin gaat momenteel richting de $ 60.000. De all-time-high van Bitcoin staat op $68.789. De digitale munt kende het afgelopen jaar een sterke stijging en is dit jaar ook alleen maar gestegen. Veel beleggers kijken uiteraard of de opwaartse trend kan worden doorgezet.

LYNX+ Platform, S&P 500 index, 28/02/2024

Azië sluit gemend. Europa noteert licht hoger.

De Europese beurzen sloten lichtjes hoger op dinsdag. De Stoxx 600 klom met 0,2% waarvan de meeste sectoren ook een stijging kenden. Opvallend was de koers van het Franse Eurofins dat met 11% gezakt is doordat de winstcijfers beneden de verwachtingen waren. Eurofins rapporteerde een winst van 568 miljoen euro terwijl de verwachtingen van analisten op $615.5 miljoen lag.

Opvallende bij de pan-Europese beursindex, de Stoxx 600 is dat over de laatste 12 maanden maar liefst 11 aandelen zorgden voor meer dan de helft van de koerswinsten. De index kende zelfs een all-time-high afgelopen vrijdag.

De Aziatische beurzen sloten gemengd met de Nikkei 225 die licht steeg terwijl de aandelen in Hong-Kong een sterke daling kenden. De rally die op Wall Street werd onderbroken zorgde aansluitend voor dalende beurzen in Azië.

De Japanse Nikkei 225 sloot 0,1% hoger samen met de Topix index die 0,18% hoger eindigde. Verder steeg de Australische index S&P/ASX 200 met 0,13%. In China steeg de CSI 300 met 1,2% en noteerden de beurzen in Hong-Kong met 0,69% hoger bij de sluiting op dinsdag.

LYNX+ Platform, Stoxx 600, 28/02/2024

Beursagenda

Woensdag 28 februariVS – BBP
VS – Handelsbalans
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
VS – FOMC-lid Williams spreekt
Donderdag 29 februariJPY – Industriële Productie
DE – Detailhandelsverkopen
DE – Werkloosheidscijfer
VS – Jobless claims
VS – Kern PCE prijsindex
VS – PCE prijsindex
VS – Chicago Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Voorlopige huisverkopen
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
Vrijdag 1 maartCNY – Productie PMI
DE – Productie PMI
EUR – Inflatie (CPI)
EUR – Werkloosheidscijfer
VS – Productie PMI
VS – ISM Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Michigan 5-jaars inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – FOMC-lid Bostic spreekt

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart