Artikel laten voorlezen

De Nasdaq Composite steeg gisteren met 0,90% naar 16.091 punten en nadert zijn vorige intraday record uit 2021, maar sloot gisteren alvast op het hoogste niveau ooit. Met een stijging van 0,52% tot 5.096 punten deed de bredere S&P 500 index het iets minder goed. Grote stijgingen zagen we namelijk voornamelijk bij technologie-aandelen zoals Amazon (+2,08%), Nvidia (+1,87%) en Alphabet (+1,71%). Andere sectoren zoals healthcare en consumentengoederen lieten juist veel rocde cijfers zien.

De winsten op donderdag volgden nadat nieuwe inflatiegegevens toonden dat de persoonlijke consumptie-uitgaven (exclusief voedsel en energie), de favoriete maatstaaf van de Federal Reserve, met 0,4% steeg in januari, conform de verwachtingen.

De regionale bank New York Community Bancorp kende een forse daling van 20% in de nabeurshandel, nadat de bank een managementwijziging aankondigde en problemen met interne controles openbaarde. Het aandeel is al met meer dan 50% gedaald in 2024.

Aandelen van Dell Technologies stegen juist met meer dan 18% in de nabeurshandel, nadat het technologiebedrijf beter dan verwachte resultaten voor het vierde kwartaal rapporteerde. Dell toonde ook sterke vraag naar zijn kunstmatige intelligentie servers. Financieel directeur Yvonne McGill verklaarde dat het bedrijf zijn jaarlijkse dividend met 20% verhoogt naar $ 1,78 per aandeel, wat zij beschouwde als een “bewijs van ons vertrouwen in het bedrijf.”

Grafiek S&P 500 index uit TWS

Terugblik op februari maand

Gisteren sloten de Amerikaanse beurzen hun vierde opeenvolgende winstgevende maand af op de beurs. Het optimisme van de afgelopen maanden werd gestimuleerd door toenemend enthousiasme rondom kunstmatige intelligentie en de hoop op renteverlagingen. De Nasdaq was de beste performer in februari met een winst van 6,1%. De S&P 500 steeg met 5,2%, terwijl de Dow met 2,2% toenam.

Bitcoin realiseerde een sterke rally in februari, met een stijging van bijna 45% tot boven de $62.000. Dit was de beste maand voor de cryptomunt sinds december 2020, evenals de zesde opeenvolgende maandelijkse winst. De opvallende rally van Bitcoin in februari duidt op een hernieuwde interesse in cryptocurrencies en kan worden gezien als een indicator van een breder risico-appetijt onder beleggers.

Europa blijft achter

Ongeveer de helft van de Europese bedrijven voldeed niet aan de winstverwachtingen in het meest recente rapportageseizoen, ondanks al lage verwachtingen. Analisten voorspellen dat de eurozone zal blijven worstelen te midden van hoge rentetarieven.

Van de 313 bedrijven die tot 29 februari rapporteerden, overtroffen slechts 50,2% de verwachtingen, volgens een CNBC-analyse van FactSet-gegevens. Dit was het kleinste percentage en dus het slechtste kwartaalcijferseizoen sinds het eerste kwartaal van 2020, toen de coronapandemie Europese bedrijven voor het eerst trof. De prestaties van Europese bedrijven wijzen op aanhoudende uitdagingen in de regio, beïnvloed door hoge rentetarieven en mogelijk andere macro-economische factoren.

Vandaag openen de Europese beurzen hoger en staan de voorlopige inflatiecijfers over de maand februari op de agenda. Analisten verwachten dat de inflatie in februari op 2,5% uitkomt, wat lager is dan de 2,8% uit januari. Ook het werkloosheidscijfer binnen de eurozone wordt bekendgemaakt. In de namiddag volgen onder meer de Amerikaanse inflatieverwachtingen en het consumentenvertrouwen dat onderzocht wordt door de universiteit van Michigan.

Grafiek AEX-index uit TWS

Beursagenda

Vrijdag 1 maartCNY – Productie PMI
DE – Productie PMI
EUR – Inflatie (CPI)
EUR – Werkloosheidscijfer
VS – Productie PMI
VS – ISM Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Michigan 5-jaars inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
02:30
09:55
10:00
11:00
15:45
16:00
16:00
16:00
16:30

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.