Artikel laten voorlezen

Gisteren wisten beleggers een lagere opening om te zetten in winst. De S&P 500 steeg met 0,56% naar 5.178 punten en de Nasdaq Composite eindigde met een winst van 0,39%. Recente zwakte in technologieaandelen laat beleggers twijfelen of de AI-rally voorbij is, maar andere delen van de markt lijken juist kracht te winnen. Zo daalden Tesla (-1,45%), Alphabet (-0,38%) en Meta (-0,15%), terwijl energie- en nutsbedrijven de bredere index aanvoerden. De aandelen MicroStrategy (-5,7%) en Super Micro Computer (-9%) waren opvallende dalers.

Vandaag kijkt de markt gespannen uit naar het nieuwste beleidsbesluit van de Amerikaanse centrale bank. De Federal Reserve zal naar verwachting de rentetarieven ongewijzigd laten. Echter, beleggers zullen de dot plot nauwlettend in de gaten houden voor inzicht in het aantal en de timing van renteverlagingen later dit jaar. In de markt wordt momenteel uitgegaan van een eerste renteverlaging in juni en in totaal drie dit jaar. Sommigen beleggers maken zich echter zorgen dat de recente reeks van hoge inflatiecijfers kan leiden tot nog minder verlagingen dan de markten anticiperen.

Verder zullen Micron Technology en General Mills hun kwartaalcijfers vandaag publiceren.

Azië in het groen & Europa opent hoger

De aandelen van het Zuid-Koreaanse zwaargewicht Samsung Electronics schoten vannacht meer dan 5% omhoog, nadat chipgigant Nvidia naar verluidt had gezegd dat de high-bandwidth memory chips van de Zuid-Koreaanse chipmaker in de “kwalificerende” fase waren voor gebruik in Nvidia’s grafische kaarten.

In China liet de centrale bank de belangrijkste rentetarieven voor zowel één als vijf jaar ongewijzigd op respectievelijk 3,45% en 3,95%. De eenjarige LPR fungeert als basis voor de meeste huishoudelijke en zakelijke leningen, terwijl de vijfjarige LPR de benchmark is voor de meeste hypotheekleningen.

De Japanse yen bereikte een dieptepunt in vier maanden op dinsdag en zakte naar 151,3 tegenover de Amerikaanse dollar, na een historische beleidswijziging van de centrale bank van het land. Als laatste land ter wereld besloot de Bank of Japan de beleidsrente uit het negatieve terrein te halen. De Bank van Japan verhoogde de rentetarieven van -0,1% naar ongeveer 0%-0,1% en schrapte zijn beleid voor actief beheersen van de rentecurve.

Dit is het laagste niveau voor de yen sinds het 151,71 bereikte op 13 november. Als de yen onder het dieptepunt van 13 november zakt, zal het de zwakste positie tegenover de Amerikaanse dollar bereiken sinds juni 1990, toen de activabubbel van het land barstte.

In Europa gaan de beurzen vlak tot licht hoger van start.

Beursagenda

Woensdag 20 maartJPY – Lente Equinox
EUR – Lagarde van de ECB spreekt
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC rentebesluit
VS – Fed persconferentie
TSE gesloten
09:45
15:30
19:00
19:30
Donderdag 21 maartDE – Productie PMI
DE – Diensten PMI
EUR – ECB maandrapport
EUR – S&P Globals samengestelde PMI
VS – Jobless claims
VS – S&P Globals samengestelde PMI
VS – Bestaande huizenverkopen
VS – Leading index VS
09:30
09:30
10:00
10:00
13:30
14:45
15:00
15:00
Vrijdag 22 maartJPY – Nationale CPI
DE – Bedrijfsverwachtingen
DE – ifo bedrijfsklimaat index
00:30
10:00
10:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.