Artikel laten voorlezen

De drie belangrijkste gemiddelden eindigden maandag lager. De 30 aandelen tellende Dow Jones Index daalde met 0,4%, terwijl de S&P 500 en Nasdaq Composite elk ongeveer 0,3% daalden. Beleggers nemen een adempauze, nadat de indexen vorige week nog nieuwe recordhoogtes bereikten. Tot nu toe lijken de belangrijkste Amerikaanse aandelenbeurzen op weg naar hun vijfde opeenvolgende maand van winst.

Binnen de big tech aandelen heerste er verdeeldheid. Microsoft (-1,37%), Meta (-1,29%) en Apple (-0,83%) eindigden lager. Maar Nvidia (+0,76%), Tesla (+1,05%) en Amazon (+0,47%) boekten kleine winsten. Het aandeel Disney viel op met een stijging van 3%, na een koopadvies van Barclays. De energiesector blonk uit, met winsten voor onder meer ConocoPhilips (+2,6%), ExxonMobil (+1,02%) en Chevron (+1,17%). De olieprijzen gingen op maandag omhoog met meer dan een dollar, door verwachtingen van een krapper aanbod door Russische productieverminderingen na eerdere aanvallen op Russische raffinaderijen.

Op maandag nam de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een resolutie aan die oproept tot een staakt-het-vuren tussen Israël en Palestijnse militanten van Hamas, nadat de VS zich van stemming onthielden. Analisten zijn echter niet overtuigd dat een staakt-het-vuren de Houthi-aanvallen zal stoppen die de scheepvaartroutes in de Rode Zee hebben verstoord. Deze aanhoudende onzekerheid in het Midden-Oosten kan blijven bijdragen aan de volatiliteit van de olieprijzen.

Meer economische gegevens worden vandaag verwacht. De vrijgave van het rapport over het consumentenvertrouwen van maart zou meer inzicht kunnen bieden in de stemming van de Amerikaanse consument, wat een belangrijke factor is voor de economische vooruitzichten. Bovendien kunnen de bestellingen van duurzame goederen en de productie-enquête van de Richmond Fed belangrijke aanwijzingen geven over de staat van de Amerikaanse productiesector, wat cruciaal is voor het bepalen van de economische gezondheid.

Europa opent vlak

De meeste Aziatisch-Pacifische markten stegen dinsdag, waarbij de benchmark Kospi van Zuid-Korea een tweejarig hoogtepunt bereikte. De Nikkei 225 sloot vlak op 40.398,03, terwijl de bredere Topix 0,11% hoger eindigde op 2.780,80. De diensten inflatie van Japan voor februari kwam uit op 2,1%.

De Europese markten lijken dinsdag op een vlakke opening af te stevenen. Regionale markten hadden maandag een aarzelende start van de nieuwe handelsweek en het lijkt erop dat dit gebrek aan momentum dinsdag zal aanhouden.

Beursagenda

Dinsdag 26 maartDE – GfK consumentenklimaat
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – S&P/CS HPI Samengesteld
VS – CB Consumentenvertrouwen
08:00
13:30
14:00
15:00
Woensdag 27 maartVS – Ruwe olievoorraden15:30
Donderdag 28 maartDE – Detailhandelsverkopen
DE – Werkloosheidscijfer
VS – Jobless claims
VS – BBP
VS – Chicago inkoopmanagersindex PMI
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – Voorlopige huizenverkopen
08:00
09:55
13:30
13:30
15:00
15:00
15:00
15:00
Vrijdag 29 maartVS – Goede Vrijdag
EUR – Goede Vrijdag
NYSE gesloten
Euronext gesloten

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.