Artikel laten voorlezen

Zal u vanavond zoals duizenden anderen aan het scherm gekluisterd zitten voor het jaarlijks LYNX Beleggersdebat? Vanavond komen 6 experts uit Nederland en België samen om het te hebben over de beleggingskansen maar ook de risico’s van artificiële intelligentie. Verder wordt ingegaan om de aanstaande rentecyclus. Hoe positioneert u zich nu het best voor een renteverlaging? Tot slot wordt gekeken naar Amerikaanse verkiezingen en de mogelijk impact op de beurs. Mis het vooral niet want er staan ook diverse beleggingsideeën voor u klaar samen met verscheidene optietips.

Alle bedrijven die kunnen lijken in te zetten op artificiële intelligentie. Apple zou volgens Bloomberg in overleg zijn met Google om Gemini, het AI-model van Google, te incorporeren in de iphones. Officieel hebben beide bedrijven nog niks naar buiten gebracht over een eventuele samenwerking. Vandaag zal het aandeel Super Micro Computer de S&P 500 vervoegen. Het aandeel kon dit jaar alleen al met 338,9 % stijgen. Op de piek van 8 maart stond de jaarprestatie zelfs op plus 1144 %.

Woensdag krijgen we het sterk geanticipeerde rentebesluit van de Fed. Een tijdje terug verwachte de markt dat de Amerikaanse rente zou verlaagd worden in maart, maar naarmate er meer data werd gepubliceerd over de Amerikaanse economie, lijkt dit nu te worden uitgesteld naar juni. Volgens CME FedWatch Tool wordt de huidige waarschijnlijkheid op een renteverlaging in juni geschat op 57,1 %.

www.cmegroup.com/markets/interest-rates/cme-fedwatch-tool.html

Blik op Azië en Europa

Morgen wordt het uitkijken naar het rentebesluit van de Bank of Japan (BOJ). Er wordt verwacht dat het negatieve rentebeleid vaarwel wordt gezegd en dit resulteert in een vliegende start van de Japanse Nikkei 225. De aandelenindex staat nu zo’n 2,40 % hoger voor de dag. Over de jaren heen is er enorm veel Japans yen in het buitenland geparkeerd, op zoek naar rendement. Indien de BOJ nu de rente verhoogt en duidelijk stelt dat dit een ommezwaai is, kan al dat Japans geld terug huiswaarts keren na verloop van tijd. Wat positief kan zijn voor de Japanse aandelenmarkt en economie.

De Japanse autobouwers Nissan en Honda hebben beslist om de handen in elkaar te slaan voor elektrische voertuigen. Het zou in eerste instantie gaan om de kernonderdelen en software. Beide aandelen gaan er goed op vooruit. Nissan stijgt meer dan 4 % en Honda 2,70 %.

De Chinese industriële productie lijkt volgens de laatste cijfers de deze morgen werden gepubliceerd, positief te verrassen. De jaarlijkse groei komt uit op 7 % tegenover de verwachte 5,3 %. De detailhandelsverkopen groeiden dit jaar 5,5 % terwijl 5,6 % verwacht werd. De Shanghai Composite stijgt 0,53 % vandaag en de Hang Seng index noteert zo’n 0,35 % in de plus.

Vandaag wordt de Europese inflatie gepubliceerd om 11:00 uur. Om te achterhalen hoe het gesteld is met de Europese economie moeten we donderdag omcirkelen in onze agenda. Dan worden heel wat PMI-cijfers gepubliceerd waaronder de Franse en Duitse productie PMI en de Franse en Duitse diensten PMI. Ook de overkoepelende Europese PMI-cijfers worden die dag gepubliceerd.

Heel wat Europese aandelenindices noteren rond de all-time high. Denk hierbij aan de DAX, AEX en CAC 40. De BEL 20 lijkt één van de uitzonderingen te zijn die ter plaatste blijft trappelen omdat de index geen grote technologiebedrijven heeft.

Beursagenda

Maandag 18 maartCNY – Industriële productie
EUR – Inflatie (CPI)
03:00
11:00
Dinsdag 19 maartJPY – BoJ rentebesluit
DE – ZEW economisch sentiment
EUR – Loongroei
EUR – ZEW economisch sentiment
VS – Bouwvergunningen
VS – Bouwstarters
03:30
11:00
11:00
11:00
13:30
13:30
Woensdag 20 maartJPY – Lente Equinox
EUR – Lagarde van de ECB spreekt
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC rentebesluit
VS – Fed persconferentie
TSE gesloten
09:45
15:30
19:00
19:30
Donderdag 21 maartDE – Productie PMI
DE – Diensten PMI
EUR – ECB maandrapport
EUR – S&P Globals samengestelde PMI
VS – Jobless claims
VS – S&P Globals samengestelde PMI
VS – Bestaande huizenverkopen
VS – Leading index VS
09:30
09:30
10:00
10:00
13:30
14:45
15:00
15:00
Vrijdag 22 maartJPY – Nationale CPI
DE – Bedrijfsverwachtingen
DE – ifo bedrijfsklimaat index
00:30
10:00
10:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

www.bloomberg.com/news/articles/2024-03-17/asia-stocks-look-muted-ahead-of-central-bank-week-markets-wrap?srnd=markets-vp

www.bloomberg.com/news/articles/2024-03-18/apple-in-talks-to-license-google-gemini-for-iphone-ios-18-generative-ai-tools

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.