Artikel laten voorlezen

De Amerikaanse beurzen boekten gisteren hun eerste winstgevende sessie in drie dagen. Alle belangrijke gemiddelden eindigden hoger op woensdag, na twee achtereenvolgende verliesgevende sessies. De S&P 500 steeg met 0,51%, terwijl de Nasdaq Composite ongeveer 0,6% won. 9 van de 11 S&P-sectoren eindigden hoger, aangevoerd door nutsbedrijven. Apple daalde voor de zesde opeenvolgende dag, wat het weekverlies op bijna 6% bracht. Anderzijds kon Nvidia wederom een winst van bijna 3,2% bijschrijven.

Uit de nieuwste cijfers van loonstrookjesverwerker ADP bleek dat particuliere bedrijven in de maand 140.000 banen hebben toegevoegd, een stijging ten opzichte van de opwaarts bijgestelde 111.000 in januari, maar iets onder de voorspelde 150.000 door analisten.

Beleggers reageerden verder op de toespraak van Fed-voorzitter Powell in het Capitool. Tijdens zijn getuigenis voor de House Financial Services Committee op woensdag gaf de centrale bankpresident aan dat de beleidsrente op zijn “piek voor deze verhogingscyclus” staat, maar benadrukte dat de Fed nog niet klaar is om de rente te verlagen. De vraag wordt nu wanneer, hoe vaak en hoeveel verlagingen er zullen plaatsvinden. Powell herhaalde dat het te snel verlagen van de rente het risico inhoudt de strijd tegen inflatie te verliezen en mogelijk de rente verder. In de markt wordt gerekend op een eerste verlaging tijdens het rentebesluit van juni.

Op een gegeven moment daalde het aandeel van New York Community Bancorp met meer dan 40%, nadat problemen met interne controles aan het licht kwamen. De koers eindigde echter met een winst van 7,5%, na de aankondiging van een kapitaalverhoging van $ 1 miljard. In de nabeurs-handel daalde het aandeel Victoria’s Secret met 25% na gemengde kwartaalresultaten en teleurstellende vooruitzichten.

Vandaag wordt uitgekeken naar de werkloosheidsclaims, de handelsbalans en een toespraak van een Fed-lid. Dit komt voorafgaand aan het nauwlettend gevolgde banenrapport voor februari, dat vrijdag op de planning staat. Ook staan de kwartaalcijfers van Broadcom, Costco Wholesale en Kroger op de agenda.

Europa opent licht rood

De CSI 300-index van China daalde vannacht met 0,5%, terwijl de Hang Seng-index 0,46% inleverde. De in dollars genoteerde export van China steeg in de eerste twee maanden van het jaar met 7,1% op jaarbasis. Dit was veel hoger dan de verwachting van een stijging van 1,9% in een peiling van Reuters.

Aandelen van het in Hong Kong genoteerde Chinese e-commercebedrijf JD.com stegen met meer dan 8%, nadat het beter dan verwachte resultaten voor het vierde kwartaal bekendmaakte en een aandelen-inkoopprogramma aankondigde van maximaal $ 3 miljard.

De Europese markten lijken op een licht lagere opening af te stevenen voorafgaand aan de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank op donderdag. De centrale bank komt samen te midden van dalende inflatie en een licht herstel in economische activiteit, maar er wordt verwacht dat zij de rentetarieven op een recordniveau van 4% zal handhaven. De marktverwachtingen zijn dat een eerste renteverlaging pas in juni zal plaatsvinden.

Grafiek AEX-index uit TWS Handelsplatform

Beursagenda

Donderdag 7 maartCNY – Export
CNY – Import
EUR – ECB rentebesluit
VS – Jobless claims
VS – FOMC-lid Mester spreekt
04:00
04:00
14:15
14:30
14:30
Vrijdag 8 maartJPY – Uitgaven gezinnen
DE – Industriële Productie
EUR – BBP
VS – FOMC-lid Williams spreekt
VS – Werkloosheidscijfers
VS – WASDE-rapport
00:30
08:00
11:00
14:30
14:30
18:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.