Artikel laten voorlezen

Op woensdag toonden de Amerikaanse beurzen een gemengd beeld. De technologiesector lag onder druk, waarbij Tesla (-4,5%), Apple (-1,2%) en Nvidia (-1,1%) inleverden. Dit trok zowel de S&P 500 als de Nasdaq Composite omlaag, waarbij de twee benchmarks respectievelijk 0,19% en 0,54% verloren. Slechts twee aandelen van de Magnificent Seven eindigden woensdag hoger — Alphabet en Amazon. Tegelijkertijd eindigden zeven van de 11 S&P-sectoren de dag op een positieve noot, waarbij energie en materialen het best presteerden. De 30 aandelen van de Dow voegden 0,10% toe en de Russell 2000 index won 0,4%

De olieprijzen stegen met ongeveer 2% op woensdag na productiestoringen bij verschillende grote olieraffinaderijen in Rusland, als gevolg van Oekraïense drone-aanvallen. Een Oekraïense bron vertelde dat de raffinaderijen, onder de top vijf grootste fabrieken in Rusland, waren aangevallen om de olie-exporteconomie van Rusland te schaden.

In de handel na sluitingstijd steeg het handelsplatform Robinhood met 10% nadat het bedrijf meldde dat het beheerd vermogen in februari met 16% was gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. SentinelOne, een cybersecurity bedrijf, daalde nabeurs met 10%, ondanks dat het beter dan verwachte resultaten publiceerde.

Vandaag kijken beleggers uit naar de producentenprijsindex van februari, die om 13:30 uur wordt vrijgegeven. Economen die zijn ondervraagd door Dow Jones verwachten dat de PPI in februari met 0,3% is gestegen, of met 0,2% wanneer voedsel- en energieprijzen worden uitgesloten. Ook verschijnt het jobless claims rapport en krijgen we inzicht in de Amerikaanse winkelverkopen. Beide verschijnen om 13:30 uur, omdat Wall Street al om 14:30 uur opent vanwege de ingang van de zomertijd.

Azië gemengd & Europa start lager

Aanstaande maandag op 18 maart om 20:00 uur staat het LYNX Beleggersdebat weer op de agenda. Dit jaar krijgt u in het eerste deel een uitgebreide analyse over de financiële markten van 3 experts. En in het tweede deel worden concrete aandelen- en optietips gedeeld. Aanmelden is kosteloos en kan via deze pagina.

De Europese markten lijken op weg naar een lagere opening op donderdag, nadat in Azië de markten een gemengd beeld lieten zien. In Japan boog de Nikkei 225 verliezen om in winst, de index steeg met 0,29%. De Hang Seng-index van Hong Kong verloor 0,83% na een eerdere stijging op de dag, terwijl de CSI 300 van het Chinese vasteland 0,28% lager sloot op 3.562,22.

In Japan werden loononderhandelingen woensdag afgerond, waarvan de uitkomsten vrijdag worden verwacht. Diverse lokale media hebben aangegeven dat grote bedrijven “belangrijke” loonsverhogingen hebben aangeboden. Sterke loonsverhogingen zouden de weg kunnen vrijmaken voor de Bank of Japan om zijn ultralicht monetair beleid af te bouwen, waarbij de centrale bank volgende week bijeenkomt.

Beursagenda

Donderdag 14 maartVS – Kern Detailhandelsverkopen
VS – Jobless claims
VS – PPI
VS – Detailhandelsverkopen
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
13:30
13:30
13:30
13:30
15:00
Vrijdag 15 maartVS – Import prijsindex
VS – Industriele productie
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
13:30
14:15
15:00
15:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

Alles over opties

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.