Artikel laten voorlezen

Amerikaanse aandelen daalden op dinsdag waarbij de technologie-aandelen het stevigst daalden. Beleggers kijken vandaag volop uit naar de cijfers van Nvidia en de FOMC Minutes. De Nasdaq Composite leidde de dalingen, met een daling van meer dan 0,92%. De S&P 500 daalde met ongeveer 0,6%, terwijl de Dow Jones Industrial Average 0,17% daalde. Technologie-aandelen kenden de sterkste dalingen waarbij AMD en Nvidia bij de sluiting van de beurs respectievelijk 4,69% en 4,35% zakten.

Resultaten staan in de kijker nu de markten heropenen na de Presidents’ Day, met kwartaalverslagen van toonaangevende Amerikaanse retailers Walmart (WMT) en Home Depot (HD) op de agenda.

Beleggers kijken vooral uit naar de winstresultaten van Nvidia vandaag, omdat deze wel heel belangrijk zijn voor het algehele marktsentiment. Als een van de grootste technologiebedrijven hopen beleggers op sterke resultaten. Analisten zijn alvast positief. Het aandeel noteerde wel 4,35% lager bij de sluiting van de Amerikaanse beurzen. Het lijkt erop dat beleggers een adempauze inlassen alvorens de resultaten bekend worden gemaakt.

Vanavond nadat de Amerikaanse beurzen sluiten zal Nvidia de kwartaalcijfers bekend maken. Wall Street kijkt vooral uit naar de groeicijfers van Nvidia. Analisten zijn optimistisch, maar zijn benieuwd of Nvidia deze sterke groei kan blijven volhouden.

Ook kijken beleggers vandaag uit naar de FOMC Minutes. De FED zal vanavond de notulen vrijgeven van haar vorige vergadering, waarin de voorzitter van de Centrale Bank Jerome Powel zal toelichten wanneer beleggers een eerste renteverlaging kunnen verwachten. De markt kijkt met gemengde gevoelens naar de Federal Reserve. De economische data van de afgelopen week baart beleggers zorgen dat de FED de rente nog niet zo snel als verwacht zal laten zakken.

LYNX+ Platform, S&P 500 index, 21/02/2024

China maakt inhaalslag. Azië en Europa onderuit.

De Europese beurzen sloten lager vanwege een negatiever sentiment in de globale markten. De DAX en de FTSE 100 sloten respectievelijk 0,14% en 0,12% lager. De Spaanse beurs daalde maar liefst met 0,94%. De Euro Stoxx 600 daalde met 0,1%. Europese beurzen keken vooral naar het aandeel Barclays. De Britse Financële dientsverlener steeg gisteren met 8,6% nadat er bekend gemaakt werd dat er een belangrijke financiële herstructurering zal plaatsvinden. Hierop reageerden beleggers positief en het aandeel kende een sterke stijging. De AEX sloot lager met 0,76%.

De CSI 300-index steeg met 2,2%, terwijl sommige Chinese bedrijven genoteerd aan de beurs van Hongkong met meer dan 4% stegen. De People’s bank of China verlaagde zijn rentetarieven om de vastgoedmarkt te ondersteunen. De Chinese beursindex kende sinds het begin van dit jaar alleen maar een stevige daling. De huidige stijging maakt bijna het volledige verlies goed van de daling. De Shanghai Composite Index steeg met 0,68%

In de andere markten waren er sterke verliezen die ook grotendeels gedreven werden door de verliezen op Wall Street. De Japanse Nikkei index daalde met 0,06% en de Australische ASX 200 daalde licht met 0,01%.

LYNX+ Platform, AEX-index, 21/02/2024

Beursagenda

Woensdag 21 februariJPY – Export
JPY – Handelsbalans
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
VS – FOMC-lid Bowman spreekt
VS – FOMC notulen
00:50
00:50
14:00
19:00
20:00
Donderdag 22 februariEUR – Productie PMI
EUR – Diensten PMI
EUR – Inflatie (CPI)
EUR – ECB notulen
VS – Jobless claims
VS – S&P Globals Samengestelde PMI
VS – Bestaande huizenverkopen
VS – Ruwe olievoorraden
10:00
10:00
11:00
13:30
14:30
15:45
16:00
17:00
Vrijdag 23 februariJPY – Verjaardag van Keizer
DE – BBP
DE – Bedrijfsverwachtingen
TSE gesloten
8:00
10:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart