Artikel laten voorlezen

Volgende week woensdag staat het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda. Deze week zullen er belangrijke macro-economische gegevens worden gepubliceerd in de Verenigde Staten, die nauwlettend in de gaten zullen worden gehouden door de Federal Reserve en mogelijk een impact hebben op het rentebesluit.

Op dinsdag wordt de CPI (inflatie) bekendgemaakt. Men verwacht dat de inflatie op jaarbasis 3,1% zal bedragen en op maandbasis 0,4%. Daarna krijgen we op donderdag inzicht in de PPI, de detailhandelsverkopen en de werkloosheidscijfers. Op vrijdag wordt het consumentenvertrouwen gepubliceerd.

Volgens Bloomberg is Reddit bezig met de laatste voorbereidingen voor hun beursgang. Reddit zal 22 miljoen aandelen verkopen tegen een prijs van tussen de 24 en 31 dollar per aandeel. Van deze 22 miljoen aandelen worden 1,76 miljoen gereserveerd voor gebruikers en moderators van het Reddit-platform die actief waren vóór 1 januari. Voor deze aandelen geldt geen lock-up periode.

Goud sloot vorige week op de hoogste koers ooit. Voorlopig lijkt de goudprijs stabiel te blijven rond 2.180 dollar per ounce. Het inflatiecijfer uit de Verenigde Staten zal waarschijnlijk deze week de factor zijn die de goudprijs beïnvloedt.

Vandaag beginnen de kwartaalcijfers bij Oracle. Later deze week volgen Adobe, Dollar Tree en PDD Holdings. Tot slot nog een aandachtspunt voor beleggers in Amerikaanse aandelen: in de Verenigde Staten is gisteren de zomertijd ingegaan. Dit betekent dat de Amerikaanse aandelenmarkten om 14:30 uur CET openen in plaats van 15:30 uur. In Europa wordt op 31 maart de zomertijd ingevoerd.

LYNX+ platform, S&P 500, 11/03/2024

Blik op Azië en Europa

In Japan anticiperen beleggers op een renteverhoging door de Bank of Japan (BOJ) in maart of april. Hiermee zou de centrale bank als laatste afscheid nemen van de negatieve rentevoet. De Japanse yen is al enkele handelsdagen in waarde aan het stijgen, wat een negatieve invloed heeft op de Nikkei 225.

Afgelopen zaterdag publiceerde China het inflatiecijfer, dat op jaarbasis naar 0,7% steeg, hoger dan verwacht. Echter, de producentenprijsindex (PPI-index) blijft in deflatie, met een jaar-op-jaar daling van -2,7%. Sinds november 2022 vertoont deze index deflatie. Vandaag noteert de Nikkei 225 ongeveer 2,19% lager. De Hang Seng-index presteert beter met een stijging van 1,33%, terwijl de Shanghai Composite een bescheiden stijging van 0,20% laat zien.

In Europa kijken we deze week uit naar de bedrijfsresultaten van onder andere LEG Immobilien, BB Biotech, Altarea, Assicurazioni Generali, Syensqo, Basic Fit, Volkswagen, Inditex, Adidas, Wereldhave, ABN AMRO, Pharming, en E.ON. De belangrijkste macro-economische publicaties in Europa zijn de Duitse en Franse inflatiecijfers.

De Europese beurzen openen in het rood. De verliezen lopen op tot 0,41 %.

LYNX+ platform, AEX, 11/03/2024

Beursagenda

Maandag 11 maartEUR – vergaderingen va de Eurogroep
VS – Zomertijd in VS
11:00
NYSE opent 14:30
Dinsdag 12 maartDE – Inflatie (CPI)
VS – Inflatie (CPI)
08:00
13:30
Woensdag 13 maartVS – Ruwe olievoorraden15:30
Donderdag 14 maartVS – Kern Detailhandelsverkopen
VS – Jobless claims
VS – PPI
VS – Detailhandelsverkopen
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
13:30
13:30
13:30
13:30
15:00
Vrijdag 15 maartVS – Import prijsindex
VS – Industriele productie
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
13:30
14:15
15:00
15:00

Gebruikte bronnen:

www.bloomberg.com/news/articles/2024-03-10/reddit-s-planned-ipo-is-said-to-seek-up-to-748-million

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.