Artikel laten voorlezen

Afgelopen beursweek trapten beleggers op de rem na een hoger dan verwachte consumentenprijsindex. Op dinsdag zagen we een stevige daling, waarvan de beurs snel weer herstelde. Op vrijdag werd echter opnieuw een tegenvallend inflatiecijfer bekend gemaakt. Dit keer ging het om de producentenprijsindex (PPI), ook deze is in januari harder gestegen dan verwacht. Op jaarbasis stegen de prijzen bij de groothandels met 2%, terwijl analisten vooraf op slechts 1,6% stijging hadden gerekend. De voorspelde 0,1% stijging op maandbasis zat ook ver naast de werkelijke toename van 0,5%.

Vandaag blijft Wall Street gesloten in verband met President ’s Day.

Dit wakkerde de vrees aan dat de Federal Reserve de rente dit jaar misschien pas later zal verlagen dan verwacht. In reactie hierop daalde de S&P 500 met 0,48% naar 5.005 punten en eindigde de Nasdaq Composite 0,82% lager op 15.775 punten. De rente op de Amerikaanse 10-jaars Treasuries schoot omhoog tot boven de 4,3% het rendement op 2-jaars schatkistpapier klom tot boven de 4,7%, het hoogste niveau sinds december.

Maar ondertussen houden ook de kwartaalcijfers de gemoederen bezig. De afgelopen weken hebben we al veel uitschieters, zowel naar onderen als naar boven gezien. Op vrijdag ging voedselbezorgdienst Doordash met ruim 8% onderuit na zwakke cijfers en vloog Trade Desk met 17% omhoog na het overtreffen van de omzetverwachtingen van analisten voor het vierde kwartaal en het bieden van positieve vooruitzichten voor het eerste kwartaal. Applied Materials knalde vrijdag met 6% omhoog op hoger dan verwachte winsten.

Wat betreft bedrijfscijfers komen onder meer Home Depot, Walmart en Nvidia deze week met de resultaten naar buiten. Op woensdag verschijnen de Fed notulen en donderdag verschijnen de Amerikaanse inkoopmanagersindexen. 

Europa start lager

De aandelenmarkten in China hebben de handel hervat na de Lunar Nieuwjaarsvakantie. De CSI 300 steeg met 0,5%, nadat de consumentenbestedingen volgens officiële gegevens hoger uitkwamen dan voor de vakantie. Aandelen uit de toeristische sector leidden de stijgingen met 1,2%. De People’s Bank of China hield zondag zoals verwacht de belangrijkste beleidsrente ongewijzigd.

De Europese markten zullen de nieuwe handelsweek beginnen met een negatieve noot, waarmee ze van koers lijken te veranderen na het overwegend positieve sentiment van vorige week. Deze week verschijnen er diverse inkoopcijfers en komen AMG, Bes en JDE Peet’s met kwartaalcijfers naar buiten.

Beursagenda

Maandag 19 februariVS – President’s DayNYSE gesloten
Dinsdag 20 februariVS – Leading index VS16:00
Woensdag 21 februariJPY – Export
JPY – Handelsbalans
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
VS – FOMC-lid Bowman spreekt
VS – FOMC notulen
00:50
00:50
14:00
19:00
20:00
Donderdag 22 februariEUR – Productie PMI
EUR – Diensten PMI
EUR – Inflatie (CPI)
EUR – ECB notulen
VS – Jobless claims
VS – S&P Globals Samengestelde PMI
VS – Bestaande huizenverkopen
VS – Ruwe olievoorraden
10:00
10:00
11:00
13:30
14:30
15:45
16:00
17:00
Vrijdag 23 februariJPY – Verjaardag van Keizer
DE – BBP
DE – Bedrijfsverwachtingen
TSE gesloten
8:00
10:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.