Artikel laten voorlezen

De huidige beursweek verloopt moeizamer dan we in de afgelopen weken gezien hebben. Tot nu toe is de S&P 500 deze week met minder dan 0,1% gestegen en de Nasdaq is zelfs met 0,53% gedaald. Gisteren zagen we wel weer wat herstel, waarbij de S&P 500 met 0,58% steeg naar 5.029 punten en de Nasdaq Composite noteerde een winst van 0,30% bij een stand van 15.906 punten.

Afgelopen dinsdag werden beleggers opgeschrikt door hoger dan verwachte inflatiecijfers, waardoor de verwachtingen voor renteverlagingen werden uitgesteld. Gisteren werden echter zwakker dan verwachte detailhandelsverkopen bekendgemaakt, wat deze zorgen weer iets leek weg te nemen. De winkelverkopen daalden in januari met 0,8%, meer dan de verwachte daling van 0,3% volgens economen gepolst door Dow Jones. Cijfers over de producentenprijsindex, die prijzen meet van de groothandels worden vrijdagmiddag vrijgegeven.

In reactie op het cijfer daalde het rendement op de 10-jarige staatsobligatie met 2 basispunten naar 4,244%. Functionarissen van de Federal Reserve hebben de afgelopen weken aangegeven dat ze op zoek zijn naar meer bewijs van afnemende inflatie. Echter, Austan Goolsbee, president van de Federal Reserve van Chicago, suggereerde woensdag dat marktdeelnemers zich niet te veel zorgen zouden moeten maken over de CPI cijfers. Hij zei ook dat hij niet zou steunen om te wachten tot het inflatiedoel van 2% is bereikt voordat met renteverlagingen wordt begonnen.

Deze gemengde signalen uit de economie en van de Fed zorgen voor een onzekere marktomgeving. Beleggers zijn nu meer dan ooit gefocust op economische indicatoren en verklaringen van centrale banken. Maar ondertussen houden ook de kwartaalcijfers de gemoederen bezig. De afgelopen weken hebben we al veel uitschieters, zowel naar onderen als naar boven gezien.

Grafiek S&P 500 index (SPX

Kwartaalcijfers

  • Het aandeel van voedselbezorgdienst DoorDash kelderde nabeurs met 8,5% door een groter dan verwacht verlies.
  • De digitale reclamegigant Trade Desk schoot met bijna 19% omhoog, na het overtreffen van de omzetverwachtingen van analisten voor het vierde kwartaal en een optimistische vooruitblik op het eerste kwartaal.
  • Halfgeleiderapparatuurmaker Applied Materials zag zijn koers in de nabeurs-handel met 12% stijgen dankzij positieve kwartaalcijfers.
  • Coinbase steeg nabeurs met 14%, nadat het bedrijf in het vierde kwartaal een winst per aandeel van $1,04 op een omzet van $954 miljoen rapporteerde. Analisten hadden een verlies van 1 cent per aandeel verwacht op een omzet van $822 miljoen. Het aandeel heeft een goed momentum te pakken, dankzij de fors gestegen Bitcoin koers in de afgelopen weken.
Grafiek Coinbase (COIN)

Japan flirt met record & Europa opent hoger

De Japanse Nikkei 225 blijft maar stijgen en ligt inmiddels op koers om recordniveaus te bereiken. De hoogste stand binnen de dag van 38.863,69 was minder dan 100 punten verwijderd van een all-time high. Het optimisme is enigszins vreemd, omdat een dag eerder bekend werd dat de Japanse economie in een recessie is beland. maar beleggers lijken voornamelijk gesteund door het soepele monetaire beleid van de centrale bank van Japan. De economische vertraging in het land heeft de hoop aangewakkerd dat Japan langer zal vasthouden aan zijn losse monetaire beleid, zelfs nu de minister van Financiën van het land naar verluidt zijn bezorgdheid heeft geuit over de zwakte van de yen.

De Europese aandelenmarkten sloten donderdag hoger, terwijl beleggers de groeicijfers voor het vierde kwartaal in het V.K. beoordeelden en de bedrijfswinsten in de gaten hielden. De Stoxx 600 index eindigde voorlopig 0,6% hoger, waarbij de belangrijkste beurzen en de meeste sectoren positief eindigden. Aandelen uit de bouw stegen met 1,1%, terwijl olie- en gasaandelen met 0,9% daalden.

De autosector steeg met 2%, waarbij het Franse Renault
steeg met 6,3% na de aankondiging van een forse dividendverhoging en de herbevestiging van een doelstelling van dubbelcijferige operationele marges in 2030. Op vrijdag lijken de Europese beurzen de stijging voort te gaan zetten, waarbij futures voorbeurs op winsten van 0,5% noteren.

Grafiek aandeel Renault (1RNO)

Beursagenda

Vrijdag 16 februariVS – Bouwvergunningen
VS – PPI
VS – Bouwstarters
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.