Artikel laten voorlezen

Gisteren verdedigde Jerome Powell, volgens de traditie, zijn halfjaarlijkse beleidsrapport voor het bankcomité van de Senaat in Washington DC. De voorzitter van de Federal Reserve benadrukte het standpunt dat men zal wachten met het doorvoeren van een renteverlaging totdat men met zekerheid kan zeggen dat men op koers ligt naar een inflatie van 2%. Dit keer voegde Powell echter toe dat de Fed dichtbij het vertrouwen is dat nodig is om tot een renteverlaging over te gaan. Volgens de FedWatch Tool van CME verwacht de markt dat de Fed de huidige rentevoet op 20 maart zal handhaven, met een waarschijnlijkheid van 95%.

www.cmegroup.com/markets/interest-rates/cme-fedwatch-tool.html

Op de aandelenmarkt steeg de S&P 500 gisteren met 0,77% naar een recordhoogte van 5.145 punten. De Nasdaq 100 zag ook een toename van 1,05%, eindigend op 18.200 punten, terwijl de Dow Jones een bescheiden stijging van 0,22% noteerde, met een slotkoers van 38.754 punten. De VIX, die de marktvolatiliteit meet, stond op 14,44 punten, wat wijst op een gebrek aan angst onder beleggers.

Na sluitingstijd steeg het aandeel van Docusign met ongeveer 11%. Het bedrijf rapporteerde een winst van 76 cent per aandeel voor het vierde kwartaal, boven de verwachte 65 cent per aandeel. Ook de omzet overtrof de verwachtingen, met $ 712,4 miljoen ten opzichte van de voorspelde $698,3 miljoen. De vrije kasstroom bedroeg $ 248,6 miljoen, aanzienlijk hoger dan de verwachte $ 113 miljoen.

LYNX+ Platform, aandeel Docusign, 08/03/2024

De goudprijs bereikte een recordhoogte van ongeveer $ 2.160 per ounce, gestimuleerd door een zwakke Amerikaanse dollar en dalende rendementen op Amerikaanse staatsobligaties. Zilver blijft momenteel achter bij goud in termen van prijsontwikkeling.

Vandaag kijken beleggers in de VS met spanning uit naar de publicatie van de werkloosheidscijfers om 14:30 uur, aangezien deze gegevens vaak zorgen voor veel marktvolatiliteit.

Blik op Azië en Europa

In Azië zagen we een positieve beweging in de aandelenmarkten. De Japanse Nikkei 225-index steeg met 0,22%. De Hang Seng-index in Hongkong toonde tekenen van herstel met een stijging van 1,50%, na een week van zwakke prestaties. De Shanghai Composite in China sloot de week af met een bescheiden stijging van 0,31%, waardoor het een relatief vlakke week werd. In China staat de publicatie van zowel de Producentenprijsindex (PPI) als de Consumentenprijsindex (CPI) voor morgen op de agenda. Deze gegevens zouden aanstaande maandag kunnen zorgen voor een volatiele handelsdag in Azië, met een verwachte daling van 2,5% voor de PPI en een stijging van 0,3% voor de CPI.

Aan de andere kant van de wereld gaf Jerome Powell, zonder in detail te treden, aan dat de Federal Reserve dicht bij een positie is waarin het de rentevoeten kan verlagen. Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), bood echter meer duidelijkheid in haar toespraak. Zij suggereerde dat de ECB vanaf juni de rente zou kunnen verlagen. Dit volgt op de bekendmaking van het rentebesluit van de ECB gisteren, waarbij, zoals verwacht, de rentetarieven ongewijzigd werden gelaten. De ECB streeft naar een stabiele inflatie van 2% in 2025 en verwacht dit jaar een inflatie van 2,3%.

Op de Europese aandelenmarkten zagen we ook positieve bewegingen. De Belgische BEL 20-index steeg met 0,63% naar 3.718 punten. De Nederlandse AEX-index zag een grotere winst van 1,37%, en sloot de dag af op 868,74 punten. Deze stijging werd vooral gedreven door aandelen uit de halfgeleidersector, waaronder Besi, ASM International, en ASML.

Beursagenda

Vrijdag 8 maartJPY – Uitgaven gezinnen
DE – Industriële Productie
EUR – BBP
VS – FOMC-lid Williams spreekt
VS – Werkloosheidscijfers
VS – WASDE-rapport
00:30
08:00
11:00
14:30
14:30
18:00

Gebruikte bronnen:

www.bloomberg.com/news/articles/2024-03-07/powell-says-fed-not-far-from-confidence-needed-to-cut-rates

www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2024/html/ecb.mp240307~a5fa52b82b.en.html

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.