Artikel laten voorlezen

Na een periode van nieuwe records op de Amerikaanse beurzen, lijken beleggers nu een pas op de plaats te maken. Wat opvalt is dat de beweging de afgelopen dagen zeer beperkt is. Die gematigde volatiliteit komt ook tot uiting in de VIX index die op slechts 13 punten noteert. In het laatste uur van de handel zagen we een behoorlijk ferme tik omlaag. Gedurende de dag handelde de indices nog in het groen, maar aan het einde van de dag was de Nasdaq Composite met 0,4% gedaald, vooral getroffen door terugvallende technologieaandelen. Zo verloor Nvidia 2,6% en moest Meta 1,4% inleveren. De breder samengestelde S&P 500 index deed het iets minder slecht met een verlies van 0,3%, maar boekte wel zijn 3e verlies op rij.

Ook de olieprijzen blijven volop in beweging. Na een rapport over een sterke toename van de ruwe olievoorraden in de VS, en signalen dat grote producenten hun productiebeleid in een technische vergadering volgende week waarschijnlijk niet zullen wijzigen, daalden de prijzen voor de tweede dag op rij. De Brent- en WTI futures zagen een daling van respectievelijk 0,9% en 0,8%.

De focus van beleggers ligt vandaag op de toespraak van Christopher Waller, gouverneur van de Federal Reserve, die vanavond zal spreken. Er staan verder geen belangrijke economische data op de agenda voor woensdag, maar later in de week zullen beleggers aandachtig kijken naar de jobless claims, het bruto binnenlands product en het Amerikaanse consumentenvertrouwen op donderdag. Hoewel de markt gesloten is op Goede Vrijdag, verschijnen op die dag wel cijfers over het persoonlijk inkomen, de consumentenbestedingen en de persoonlijke consumptie-uitgaven.

Azië gemengd & Europa opent vlak

In Europa kijken beleggers uit naar een vlakke opening op woensdag, waarbij de aandacht uitgaat naar Spaanse inflatiecijfers en Franse consumentenvertrouwenscijfers voor maart. Ook staat het aandeel van kledingretailer H&M in de spotlight. De Zweedse modegroep maakte een lagere omzet, maar een hoger dan verwachte operationele winst en een stijging van de operationele marge bekend. Te midden van groeiende concurrentie, waaronder die van Zara-eigenaar Inditex en Chinese fast fashion retailers zoals Shein, kondigde H&M aan zich meer te gaan richten op winstgevendheid dan op verkoop.

De Japanse Nikkei 225 veerde op met 0,9%, terwijl de breed samengestelde Topix 0,66% steeg naar 2.799,28. Ondertussen bereikte de Japanse yen zijn laagste niveau ten opzichte van de Amerikaanse dollar in ongeveer 34 jaar, wat de verwachtingen van een mogelijke interventie aanwakkert. De zwakte van de yen heeft implicaties voor zowel de binnenlandse als internationale economie. Aan de ene kant kan het Japanse exporteurs ten goede komen, omdat hun producten goedkoper worden op buitenlandse markten. Aan de andere kant kan het de kosten van import verhogen, wat kan leiden tot hogere inflatie in Japan.

Beursagenda

Woensdag 27 maartVS – Ruwe olievoorraden15:30
Donderdag 28 maartDE – Detailhandelsverkopen
DE – Werkloosheidscijfer
VS – Jobless claims
VS – BBP
VS – Chicago PMI
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – Voorlopige huizenverkopen
08:00
09:55
13:30
13:30
15:00
15:00
15:00
15:00
Vrijdag 29 maartVS – Goede Vrijdag
EUR – Goede Vrijdag
NYSE gesloten
Euronext gesloten

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.