Artikel laten voorlezen

Gisteren bleven de Amerikaanse beurzen dichtbij huis. De S&P 500 steeg met 0,23% naar 4.954 punten en de Nasdaq Composite eindigde met een winst van 0,07% op 15.609 punten. Individuele aandelen lieten echter her en der wel grote uitslagen zien. Zo steeg Starbucks met 3,42%, Pfizer met 3,5% en herstelde Nike met 2,94%. Nabeurs waren de koersschommelingen nog groter bij namen die met kwartaalcijfers naar buiten kwamen.

Het aandeel Snap daalde met maar liefst 31%, nadat bij het socialemediabedrijf de omzet lager uitviel dan verwacht. Vanwege de dalende advertentie-inkomsten maakte het bedrijf ook bekend 10% van het personeelsbestand te ontslaan. Desondanks gaf Snap een zwakke outlook af.

Autofabrikant Ford steeg meer dan 6% na het verslaan van de verwachtingen van Wall Street en het afgeven van sterker dan verwachte guidance voor het hele jaar. Ford kondigde ook plannen aan om een speciaal dividend uit te keren.

Het kwartaalcijferseizoen is inmiddels ruim over de helft en we kunnen spreken van een sterk kwartaal. Daarvan heeft ongeveer 70% beter dan verwachte winstcijfers laten zien, terwijl ongeveer 65% een hoger dan voorspelde omzet liet zien. Dat laat ook zien dat bedrijven vooral de marges goed op peil weten te houden.

Beleggers zullen nu hun aandacht vandaag richten op de nieuwste kwartaalcijfers van Disney, Uber en PayPal.

Streaminggiganten lanceren gezamenlijk sportstreamingdienst

ESPN, Warner Bros Discovery en Fox komen later dit jaar met een gezamenlijke sportstreamingdienst. Elk bedrijf zal een derde aandeel hebben in het nieuwe platform, dat nog geen naam of prijs heeft. Consumenten krijgen ook de optie om zich te abonneren via een nieuwe app of via een bundel met de andere streamingproducten van de bedrijven, waaronder Max, Hulu en Disney+.

Aandelen van Disney stonden ongeveer 1% lager in de nabeurs handel, terwijl Fox, Warner Bros, en Discovery aandelen respectievelijk 6% en 3% omhooggingen.

China gaat EV-voertuigen stimuleren

In Hongkong genoteerde aandelen van Chinese bedrijven in elektrische voertuigen stegen vannacht, nadat het Chinese ministerie van Handel zijn plan voor een “gezonde ontwikkeling van nieuwe energievoertuigen” in het land onthulde. Aandelen van BYD Company stegen met 2,7%, Nio sprong met 3,3% omhoog, terwijl Xpeng en Li Auto elk ruim 1% winst lieten zien.

De Hang Seng index steeg 0,3%, terwijl de CSI 300 index 0,4% toevoegde. In Europa gaan de meeste beurzen vlak tot licht hoger van start. In de markt blijft de twijfel bestaan over het tijdschema van de renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank. Daarnaast blijft de focus liggen op kwartaalcijfers. Vandaag komen Siemens Energy, Melexis en Total Energies met de resultaten naar buiten. Morgen staan onder meer Barco, Ontex, Unilever en Adyen op de agenda.

Beursagenda

Woensdag 7 februariDE – Industriële Productie
VS – Handelsbalans
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-lid Bowman spreekt
08:00
14:30
16:30
20:00
Donderdag 8 februariCNY – Inflatie (CPI)
ECB – ECB maandrapport
VS – Jobless claims
VS – WASDE-rapport
02:30
10:00
14:30
18:00
Vrijdag 9 februariCNY – Chinees nieuwjaar
DE – Inflatie (CPI)
beurs gesloten
08:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.