Artikel laten voorlezen

Op maandag bereikten de Amerikaanse beurzen wederom nieuwe hoogtepunten, maar gedurende de dag werden de winsten gedeeltelijk verspeeld. De S&P 500 index daalde licht met 0,09% naar 5.021,84, terwijl de Nasdaq Composite met 0,3% omlaagging naar 15.942,55. Opvallend was de sterke prestatie van kleine bedrijven. De small-cap-gefocuste Russell 2000 steeg met 1,75% naar 2045 punten

ARM-aandelen stegen maandag opnieuw met een indrukwekkend percentage van 29%, voortbouwend op de rally van afgelopen week, dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers en hun sterke positie in de markt voor kunstmatige intelligentie. Tesla was een van de zwakste broeders met een daling van 2,8%. Anderzijds steeg Diamondback Energy met 9,4%, na de aankondiging van de overname van olie- en gasproducent Endeavor Energy Partners.

Bitcoin steeg op maandag boven de $50.000, het hoogste niveau in meer dan twee jaar. Deze stijging lijkt een gevolg van de vorige maand gelanceerde Bitcoin ETF’s, die blijkbaar nieuw geld in de markt brengen. Volgens sommige analisten kopen Amerikaanse ETF’s nu tot wel 12,5x zoveel Bitcoins per dag dan het netwerk aan nieuwe bitcoin produceert.

Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatie- en winstcijfers. Vanmiddag komt Coca-Cola met cijfers en nabeurs publiceert Lyft de resultaten. Later deze week volgen Cisco, DoorDash en Econocom. De markt kijkt ook uit naar de nieuwste cijfers over de consumentenprijsindex, een belangrijke inflatie-indicator, die dinsdagmiddag bekend zal worden gemaakt. Later deze week staan andere belangrijke economische data op de agenda, waaronder detailhandelsverkopen en productie-indices.

Russel 2000 index (RTY)

Nikkei raast door & Europa start lager

De Japanse Nikkei 225 overschreed vannacht kortstondig de grens van 38.000 voor de eerste keer sinds het uiteenspatten van de aandelenbubbel in 1990 met een rally van ongeveer 3% en een hoogste stand in 34 jaar, terwijl de Topix klom met 2,16%.

Andere markten in Azië-Pacific stegen overwegend nu meer markten terugkeerden naar de handel na de Chinees Nieuwjaar-vakantie, waaronder Zuid-Korea en Singapore.

De Europese markten begonnen de nieuwe handelsweek hoger, waarbij de Europese Stoxx 600 met 0,5% steeg met de belangrijkste beurzen en bijna alle sectoren positief. Het aandeel Just Eat Takeaway liet een indrukwekkende stijging van 8,8% zien, nadat Deutsche Bank haar koersdoel voor het aandeel verhoogde.

Het Zweedse defensiebedrijf Saab klom 5,5%, voortbouwend op de sterke kwartaalresultaten die vrijdag werden gepubliceerd, terwijl Siemens Energy
met 5,7% steeg na rating-upgrades van verschillende analisten. Dit kwam nadat het bedrijf in hernieuwbare energie een draai naar winst en hogere orders rapporteerde.

Deze week zullen meer bedrijven hun cijfers rapporteren, waaronder Heineken,
Airbus, Renault en Commerzbank.

Beursagenda

Dinsdag 13 februariDE – ZEW economisch sentiment
VS – Inflatie (CPI)
11:00
14:30
Woensdag 14 februariEUR – BBP
EUR – Industriële Productie
VS – Ruwe olievoorraden
11:00
1100
16:30
Donderdag 15 februariJPY – BBP
EUR – Handelsbalans
VS – Detailhandelsverkopen
VS – Jobless claims
VS – Philadelphia Fed Productie-index
VS – Industriële productie
00:50
11:00
14:30
14:30
14:30
15:15
Vrijdag 16 februariVS – Bouwvergnningen
VS – PPI
VS – Bouwstarters
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.