Artikel laten voorlezen

De S&P 500 presteerde op vrijdag goed, met een stijging van 0,57% waardoor het historische niveau van 5.000 voor het eerst in de geschiedenis werd overschreden. De door technologie gedomineerde Nasdaq Composite behaalde eveneens een mooie winst, met een stijging van 1,25%. Daarentegen daalde de Dow Jones index licht met 0,14%. Deze prestaties markeerde de vijfde opeenvolgende week van winst voor de drie belangrijkste indexen.

Ondertussen bleven de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties grotendeels vlak op vrijdag, ondanks herzieningen van cijfers over de consumentenprijsindex, die een langzamer inflatietempo lieten zien dan eerder werd gerapporteerd voor december. Deze revisie komt bovenop andere recente economische cijfers die wijzen op aanhoudende kracht van de Amerikaanse economie en de arbeidsmarkt. Hierdoor rekent de markt nog slechts op een kans van 29% dat de rente tijdens de vergadering in maart wordt verlaagd. De kans op een verlaging in mei ligt op ongeveer 62%.

We kijken weer uit naar een drukke week van kwartaalcijfers, met 61 bedrijven in de S&P 500 die hun resultaten zullen vrijgeven. Onder hen bevinden zich prominente namen zoals Lyft, Instacart en DoorDash, evenals bekende merken zoals AutoNation, Kraft Heinz, Hasbro en Coca-Cola.

Naast de kwartaalcijfers zullen beleggers nauwlettend de belangrijkste economische gegevens in de gaten houden gedurende de week. De consumentenprijsindex (CPI), een cruciale graadmeter voor inflatie, staat gepland voor publicatie op dinsdagochtend. Vervolgens verschijnen op donderdag en vrijdag de detailhandelsverkopen, productie, import en export, woningbouw en de producentenprijsindex (PPI).

Grafiek S&P 500 index (SPX)

Europa opent hoger

Europese markten sloten vrijdag iets lager af, terwijl beleggers de nieuwste reeks bedrijfswinsten en economische gegevens verwerkten. De Europese Stoxx 600 sloot 0,08% lager, waarmee een tweede week van beperkte bewegingen werd afgerond. Technologische aandelen stegen met 1,2%, terwijl voedsel- en drankenaandelen met 1,5% daalden.

L’Oreal verloor 7,3% nadat het een lager dan verwachte omzet rapporteerde en wees op een vertraging in de vraag in Azië. Ondertussen stegen de aandelen van Hermes met 4,8% dankzij sterke kwartaalcijfers.

In Europa gaan de beurzen wederom hoger van start op een vrij rustige maandag. Later deze week volgt nog een tsunami aan cijfers van onder meer ABN Amro, Ahold Delhaize, Alfen, Heineken, Randstad en Wereldhave.

Beursagenda

Maandag 12 februariJPY – Nationale Dag
VS – FOMC-lid Kashkari spreekt
TSE gesloten
19:00
Dinsdag 13 februariDE – ZEW economisch sentiment
VS – Inflatie (CPI)
11:00
14:30
Woensdag 14 februariEUR – BBP
EUR – Industriële Productie
VS – Ruwe olievoorraden
11:00
1100
16:30
Donderdag 15 februariJPY – BBP
EUR – Handelsbalans
VS – Detailhandelsverkopen
VS – Jobless claims
VS – Philadelphia Fed Productie-index
VS – Industriële productie
00:50
11:00
14:30
14:30
14:30
15:15
Vrijdag 16 februariVS – Bouwvergnningen
VS – PPI
VS – Bouwstarters
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.