Artikel laten voorlezen

Tijdens de reguliere handelsdag op woensdag droeg een stijging van 10,7% van het aandeel Netflix bij aan een vijfde winstdag voor zowel de S&P 500 als de Nasdaq Composite. De brede marktindex boekte een kleine winst van 0,08% en bereikte een nieuw record, terwijl de technologiebeurs Nasdaq met 0,36% steeg. De Dow Jones daalde echter met 0,26%.

Ondertussen stegen de Amerikaanse ruwe olieprijzen met ongeveer 1% op woensdag na een aanzienlijke daling van de binnenlandse productie door zware winterstormen deze maand. De West Texas Intermediate futures voor maart steeg met 0,97%, om te sluiten op $75,09 per vat, terwijl het Brent futures contract voor maart met 0,62% steeg naar $80,04 per vat.

Nabeurs viel het aandeel van Tesla op door een daling van bijna 6%. Dit kwam nadat de elektrische voertuigfabrikant de verwachtingen voor het vierde kwartaal niet kon waarmaken en bovendien waarschuwde voor een mogelijke vertraging van de groei in 2024. Daarentegen steeg het aandeel van IBM met meer dan 8% na beter dan verwachte aangepaste winst- en omzetcijfers.

Aandelen van Boeing stonden nabeurs met 4% , nadat de Federal Aviation Administration de productie-uitbreiding van de 737 Max had stopgezet, maar wel een pad had vrijgemaakt om de Max 9 weer in dienst te nemen. Het verlies werd echter alweer snel beperkt tot 1,42%

Op donderdag zullen beleggers gericht zijn op de gegevens van het bruto binnenlands product in het vierde kwartaal, dat naar verwachting een groei van 2% zal tonen, een vertraging ten opzichte van de 4,9% in het derde kwartaal. Deze resultaten kunnen van invloed zijn op het sentiment, aangezien de stand van de economie belangrijk is voor het monetaire beleid van de Fed.

Op het gebied van bedrijfsresultaten worden vanmiddag kwartaalcijfers verwacht van gezondheidsgigant Humana, Southwest Airlines en American Airlines. Vervolgens zullen Intel, T-Mobile en Western Digital om 22:00 uur hun kwartaalresultaten bekendmaken.

Grafiek: S&P 500 index (SPX)

Hang Seng in de lift & Europa opent vlak

De Europese markten stevenen donderdag af op een vlakke opening, terwijl beleggers zich voorbereiden op het laatste monetaire beleidsbesluit van de Europese Centrale Bank. Verwacht wordt dat de centrale bank na haar monetaire beleidsvergadering op donderdag de rente op het huidige recordniveau zal handhaven. Volgens een analyse van Reuters op basis van gegevens van LSEG gaan de markten uit van een waarschijnlijkheid van ongeveer 60% dat de eerste renteverlaging van de ECB in april zal plaatsvinden.

De Europese markten handelden woensdag hoger, nadat de samengestelde inkoopmanagersindex (PMI) voor de dienstensector en de verwerkende industrie in de eurozone wezen op een toename van de bedrijvigheid in de eurozone. In Nederland zorgde een koersstijging van 9,7% van ASML voor een rally van 2,4% bij de AEX. Hierdoor belandde de index op het hoogste niveau sinds januari 2022.

Grafiek: AEX index (EOE)

Beursagenda

Donderdag 25 januariDE – Bedrijfsverwachtingen
EUR – ECB rentebesluit
VS – Bouwvergunningen
VS – Jobless claims
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – BBP
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
EUR – ECB persconferentie
VS – Nieuwe huizenverkopen
10:00
14:15
14:30
14:30
14:30
14:30
14:30
14:45
16:00
Vrijdag 26 januariJPY – Tokyo Basis CPI
JPY – BoJ notulen
DE – GfK consumentenklimaat
VS – PCE-prijsindex
VS – PCU-prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Voorlopige huisverkopen
00:30
00:30
08:00
14:30
14:30
14:30
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.