Artikel laten voorlezen

Tijdens de handelssessie op maandag zag de S&P 500 een kleine daling van 0,12% naar 5.130,95 punten en de technologiegedreven Nasdaq Composite gleed met 0,41% weg. Chipmakers Nvidia en Super Micro Computer, daarentegen, bleven hun opwaartse trend voortzetten, met winsten van respectievelijk 3,6% en 18,6%. Volgens Jason Draho van UBS Global Wealth Management Americas, blijven grote techbedrijven de beste manier om te profiteren van de trend in kunstmatige intelligentie. Ondanks hun hoge waarderingen groeien de winsten ongelooflijk snel.

Grote techbedrijven zoals Apple en Tesla hadden het moeilijker. Apple verloor namelijk 2,5% na een boete van bijna $2 miljard door de Europese Commissie, en Tesla daalde meer dan 7% na nieuwe prijsverlagingen. Na de handel na sluitingstijd zagen we een dramatische daling bij het aandeel GitLab. De koers kelderde met ruim 20%, nadat het bedrijf een zwakke prognose voor het volledige jaar.

De spotgoudprijzen zweven in de buurt van recordniveaus, terwijl de futures op maandag al een all-time high bereikten. Handelaren gokken erop dat de Amerikaanse Federal Reserve in de tweede helft van het jaar de rentetarieven zal gaan verlagen, wat de prijzen van het edelmetaal ten goede zou moeten komen. Het goud future contract voor april steeg met 1,46% om te eindigen op $2.126,30, het hoogste niveau sinds de creatie van het contract in 1974. De spotprijs noteert momenteel op $ 2115, vlak onder de recordhoogte van $ 2.135,40 die het in december 2023 bereikte.

De Nasdaq future staat vanochtend ongeveer 0,5% lager en daarmee lijkt beleggers even een adempauze in te lasten. Vandaag kijken beleggers uit naar economische cijfers, waaronder de S&P Global US Services inkoopmanagersindex, duurzame goederenbestellingen en ISM Services Index, worden dinsdagmiddag verwacht. Ook volgen er enkele kwartaalcijfers van bedrijven als Target en Nordstrom.

China voert defensie-uitgaven op & Europa start lager

China maakte vannacht bekend zijn defensie-uitgaven voort met een stijging van 7,2% in 2024. Dit is in lijn met de toename van het voorgaande jaar en markeert een voortdurende trend van militaire uitbreiding. Deze aankondiging valt samen met de start van China’s jaarlijkse parlementaire bijeenkomsten in Beijing.

Deze toename van defensie-uitgaven wordt weerspiegeld in de aandelenmarkt, waar de CSI Defense-index met 2,2% steeg, het hoogste niveau sinds 15 januari. Ook werd bekend dat de Chinese dienstenactiviteit in februari is toegenomen. Althans, dat bleek uit de Caixin services inkoopmanagersindex die uitkwam op 52,5. Een cijfer boven de 50 wordt gezien als groei. Hoewel er een lichte stijging van de werkgelegenheid was voor de tweede opeenvolgende maand, blijven bedrijven over het algemeen positief over de 12-maands vooruitzichten voor activiteit.

Europese aandelen stevenen af op een lager opening, nu de markten worstelen om een positief momentum te vinden in de aanloop naar de vergadering van de Europese Centrale Bank later deze week. De ECB zal donderdag naar verwachting de rente stabiel houden, zelfs nu de inflatie meer tekenen van verzachting laat zien.

Beursagenda

Dinsdag 5 maartTokyo Basis CPI
CNY – Cainxin Services PMI
DE – Diensten inkoopamanagersindex (PMI)
EUR – S&P Globals Samengestelde PMI
EUR – Diensten PMI
VS – S&P Globals Samengestelde PMI
VS – Diensten PMI
VS – Fabrieksorders
VS – ISM niet-verwerkende industrie
00:30
02:45
09:55
10:00
10:00
15:45
15:45
16:00
16:00
Woensdag 6 maartDE – Handelsbalans
EUR – Detailhandelsverkopen
VS – ADP banenrapport
VS – Jobless claims
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
VS – JOLT’s vacatures
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-lid Daly spreekt
VS – Beige Book
08:00
11:00
14:15
16:00
16:00
16:30
16:30
18:00
20:00
Donderdag 7 maartCNY – Export
CNY – Import
EUR – ECB rentebesluit
VS – Jobless claims
VS – FOMC-lid Mester spreekt
04:00
04:00
14:15
14:30
14:30
Vrijdag 8 maartJPY – Uitgaven gezinnen
DE – Industriële Productie
EUR – BBP
VS – FOMC-lid Williams spreekt
VS – Werkloosheidscijfers
VS – WASDE-rapport
00:30
08:00
11:00
14:30
14:30
18:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.