Artikel laten voorlezen

In de Verenigde Staten kregen de beurzen gisteren een flinke sell-off te verwerken. De technologie index, de Nasdaq-100, eindigde 2,21% lager op 15.370 punten. Dit resulteerde in de slechtste beursdag sinds februari voor de index. Ook de Dow Jones, de Russel 2000 en de S&P 500 sloten lager. De breed samengestelde S&P 500 index verloor 1,4% bij een slot op 4.513 punten. Veel chip-aandelen sloten de dag af met stevige verliezen. NVIDIA (-4,8%), AMD (-7%) en Intel (-3,94%) behoorden tot de grootste verliezers.

Zoals gisteren gemeld verlaagde kredietbeoordelaar Fitch de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten van AAA naar AA+. Beleggers grepen dit nieuws massaal aan om op de verkoopknoppen te drukken. Daarmee zakte de S&P 500 index onder de steun rond 4.528 punten. Hierdoor lijkt er technisch gezien ruimte vrij te komen voor een grotere correctie. Een test van het 55-daags gemiddelde (blauwe lijn) lijkt een eerste mogelijkheid.

Nabeurs kwam chipmaker Qualcomm met teleurstellende kwartaalcijfers naar buiten. Het aandeel verloor na het sluiten van de beurs nog eens 7%, nadat het gedurende de reguliere handelssessie ook al ruim 2% moest inleveren. DoorDash kon de omzetverwachtingen echter overtreffen en kon nabeurs ruim 4% bijschrijven.

Vandaag staan er ook weer een aantal grote namen op de kwartaalcijferagenda. Zo zullen Apple en Amazon nabeurs hun resultaten publiceren. Verder gaat de aandacht uit naar de jobless claims en de orders voor duurzame goederen.

Op het gebied van economische cijfers zullen traders zich voorbereiden op de wekelijkse eerste aanvragen voor werkloosheid en de orders voor duurzame goederen. Het belangrijkste macro-event staat voor vrijdag op de agenda, de Amerikaanse werkloosheidscijfers.

Europa opent lager

Ook in Azië en Europa kregen de aandelenbeurzen op woensdag een behoorlijke dreun te verwerken. De AEX index eindigde met een verlies van -1,4% en zakte daarbij weer terug onder de weerstand rond de 777 punten. Vandaag lijkt de index verder terug te zakken, want de beurzen openen lager.

De Japanse Nikkei 225 daalde vandaag nog eens met 1,68% en voerde daarmee de verliezen in de regio aan. De Hang Seng-index in Hongkong en de Shanghai index daalden in eerste instantie weer vandaag, maar wisten de verliezen om te buigen in winst. De Shanghai Composite steeg 0,29% en de Hang Seng index won 0,5%. Uit de Chinese Caixin-enquête voor de dienstensector bleek dat deze in juli sneller is gegroeid dan in juni.

De Europese markten zullen lager openen met aandacht voor kwartaalcijfers van ING, AB Inbev, Euronav en Adidas. Ook is er aandacht voor het rentebesluit van de Bank of England. Het ziet ernaar uit dat de Bank de rente zal verhogen om de aanhoudende inflatie in het VK aan te pakken. Analisten verwachten een verhoging met 25 basispunten naar 5,25%, maar een verhoging van 50 basispunten wordt ook niet uitgesloten.

Beursagenda

Donderdag 3 augustusCNY – Caixin Services PMI
DE – Handelsbalans
DE – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
EUR – S&P Globals Samengestelde PMI
EUR – Diensten PMI
VS – Jobless claims
VS – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Fabrieksorders
VS – ISM niet-verwerkende industrie index
03:45
08:00
09:55
10:00
10:00
14:30
15:45
16:00
16:00
Vrijdag 4 augustusDE – Fabrieksorders
EUR – Detailhandelsverkopen
VS – Werkloosheidscijfer
08:00
11:00
14:30

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/2023/08/02/stock-market-today-live-updates.html

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.