Artikel laten voorlezen

Het was gisteren een relatief rustige dag op Wall Street. Veel beleggers wachtten op de Amerikaanse inflatiecijfers die later die middag bekend zouden worden gemaakt. De publicatie, gepland voor 13:30 uur, zou naar verwachting aanzienlijke volatiliteit teweegbrengen. De stijging van de olieprijs met ongeveer 10% in 2024 zou mogelijk een opwaartse steun kunnen bieden aan de inflatiecijfers.

De Dow Jones sloot 0,10% hoger op 38.775 punten. De technologie-index Nasdaq 100 daalde met 0,29%, met een slotkoers van 17.978 punten. De S&P 500 eindigde de eerste beursdag van de week 0,07% lager op 5.123 punten.

Op sectorniveau presteerde de materialensector gisteren het best, terwijl de industriële sector de zwakste prestaties liet zien.

Oracle rapporteerde op maandag haar kwartaalcijfers, met een winst per aandeel van $1,41, boven de verwachtingen van $1,38. De omzet viel echter lager uit dan verwacht, met $13,28 miljard tegenover de verwachte $14,72 miljard. Vooral het segment van de clouddiensten kende een sterke groei, gedeeltelijk dankzij de trend in kunstmatige intelligentie. CEO Safra Catz meldde dat er nog significante contracten op stapel staan. Het aandeel Oracle steeg in de nabeurshandel met bijna 15% tot een indrukwekkende $130 per aandeel, een nieuw record.

Meta Platforms zag gisteren een daling van 4,42% na een nieuwe recordhoogte te hebben bereikt vorige week. Aandelen die de afgelopen maanden hebben geprofiteerd van de AI-trend, deden een stapje terug. Het AI-fenomeen Nvidia noteerde een daling van 2%. AMD daalde met 4,34%, en Marvell Technology, Micron Technology, en Lam Research noteerden dalingen van respectievelijk 4,06%, 3,19%, en 2,66%.

Benieuwd naar waar de AI-trend naartoe zal evolueren of hoe u hier concreet op kan inspelen? Schrijf u dan zeker in voor het LYNX Beleggersdebat. De experts zullen stilstaan bij alle belangrijke factoren van AI.

LYNX+ platform, S&P 500, 12/03/2024

Blik op Azië en Europa

In Azië vertoonde de Nikkei 225 een lichte daling van ongeveer 0,37%. De Hang Seng-index daarentegen zette zijn herstel voort met een stijging van 2,15% op de dag. De Shanghai Composite noteerde een lichte daling van ongeveer 0,20%.

Xiaomi heeft aangekondigd dat het zijn eerste elektrische voertuig (EV) zal lanceren op 28 maart, een opvallende ontwikkeling aangezien verschillende EV-fabrikanten juist hun prijzen verlagen vanwege afnemende vraag. Het aandeel Xiaomi, met symbool 1810, steeg vandaag met meer dan 10%. Het is afwachten of Xiaomi aan de verwachtingen kan voldoen, gezien het bedrijf vooral bekend staat om zijn smartphones en niet als een speler in de auto-industrie.

LYNX+ platform, Xiaomi, 12/03/2024

De Europese beurzen vertoonden een gemengd beeld. De BEL 20 daalde met 0,21% naar 3.742 punten. De AEX sloot 1,12% lager, mede door een sterke daling van Besi, ASML en ASM International. De DAX sloot 0,18% hoger op 17.784 punten, en de Euro Stoxx 50 daalde licht met 0,07% naar 4.939 punten.

De Europese Unie heeft een akkoord bereikt over een stappenplan voor het creëren van een uniforme kapitaalmarkt in Europa, inclusief een Europees toezichtsorgaan. Volgens Europese landen heeft Europa aanzienlijke financieringsbehoeften om te voldoen aan zijn klimaatdoelstellingen. De hervormingen in de Europese kapitaalmarkt zijn bedoeld om deze doelstellingen haalbaar te maken.

Beursagenda

Dinsdag 12 maartDE – Inflatie (CPI)
VS – Inflatie (CPI)
08:00
13:30
Woensdag 13 maartVS – Ruwe olievoorraden15:30
Donderdag 14 maartVS – Kern Detailhandelsverkopen
VS – Jobless claims
VS – PPI
VS – Detailhandelsverkopen
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
13:30
13:30
13:30
13:30
15:00
Vrijdag 15 maartVS – Import prijsindex
VS – Industriele productie
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
13:30
14:15
15:00
15:00

Gebruikte bronnen:

www.bloomberg.com/markets

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.