Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Evergrande betaalt coupon en sust angst; futures in het groen

Wall Street leek gisteren bij de opening een sterk herstel in te zetten. Tijdens het hoogtepunt werd bijna de helft van het verlies van maandag goed gemaakt. Gedurende de dag bleven de beurskoersen echter volatiel en richting het slot raakte de indices toch hun winsten kwijt. De S&P 500 verloor 0,08% en eindigde op 4.354 punten en de Dow Jones sloot 0,15% lager. De Nasdaq wist er nog wel een klein winstje van 0,22% uit te persen. De technologiebeurs werd daarbij geholpen door zwaargewichten als Tesla (+0,89%), Alphabet (+0,40%) en Facebook (+0,30%), die toch licht hoger de dag wisten uit te gaan.

Beleggers leken toch nog even voorzichtig in afwachting van de ontwikkelingen rondom het Chinese Evergrande. Vannacht maakte de vastgoedgigant bekend de coupon betaling van donderdag te gaan betalen. De aankondiging lijkt wat onzekerheid van de markt weg te nemen en de Shanghai index staat momenteel dan ook 0,25% hoger. Bij opening keek de index nog aan tegen een verlies van bijna 2%.

Het optimisme daarover is ook terug te zien in de Amerikaanse futures, die nu circa 0,35% hoger staan. En ook de futures in Europa staan hoger met een winst van 0,5% voor de DAX. Beleggers zullen echter mogelijk terughoudend zijn in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve dat voor vanavond om 20:00 uur op de agenda staat. De markten verwachten details te horen over wanneer de centrale bank precies van plan is te beginnen met het afbouwen van de obligatieaankopen. Powell heeft eerder gezegd dat dit nog dit jaar zou kunnen beginnen. Dat hoeft echter niet noodzakelijkerwijs te gebeuren. De ECB heeft eerder deze maand echter wel al, met enige voorzichtigheid, de omvang van het aankoopprogramma teruggeschroefd.

Winnaar van de dag: Uber

Taxi-bedrijf en maaltijdbezorger Uber zag zijn koers gisteren met maar liefst 11,49% stijgen. Uber kondigde gisteren aan eerder dan verwacht winstgevend te worden. Het bedrijf heeft de afgelopen anderhalf jaar enorm geprofiteerd van de coronacrisis. Hoewel de taximarkt op zijn gat lag is de maaltijd-tak enorm hard gegroeid.

Uber verwacht dit kwartaal een omzet van tussen de $ 22,8 en $ 23,2 miljard. De aangepaste EBITDA ligt in het derde kwartaal vermoedelijk tussen de 25 miljoen dollar verlies en winst. Voorheen werd nog gerekend op een verlies van zo’n 100 miljoen dollar. In het vierde kwartaal zal het bedrijf vervolgens met enige zekerheid winstgevend zijn. Opvallend genoeg kwam in het tweede kwartaal ruim de helft van de omzet uit de maaltijdbezorging.

Europa opent hoger

Na de zalvende woorden van Evergrande lijken de markten zich klaar te maken voor verder herstel. Of dat herstel ook behouden kan worden is afhankelijk van de Fed vanavond. Verder verwerken beleggers de Amerikaanse huizenverkopen en de ruwe olievoorraden. De olieprijs staat momenteel 1,59% hoger en ook dat is een positief teken. Met de huidige economische groei en de aantrekkelijke waarderingen van aandelen, kan de beurs in mijn ogen nog verder stijgen. Uiteraard moeten de problemen van Evergrande dan niet escaleren.

Als we nog even naar de grafiek van de AEX index kijken, zien we ook dat de lange termijn stijgende trend van de index overigens gewoon nog intact is. De koers beweegt bovendien boven het 55-daags gemiddelde (blauwe lijn) en nog ver boven de 200EMA (rode lijn). Van een bearmarket is dus voorlopig geen sprake.

Financiële Agenda

 

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×