Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

ECB aan zet & Ryanair voorspelt rooskleurige toekomst

De Amerikaanse indices konden gisteren goed herstellen van de koersdaling de dag voordien. De brede S&P 500 index steeg 0,93% tot 4.173 punten. We zagen hetzelfde verhaal voor de Nasdaq 100 en de Dow Jones, met respectievelijk plus 0,91% en 0,93% op de borden. De sterkste sectoren waren de financiële, energie- en grondstoffensector. Bij de sterkste Amerikaanse aandelen zagen we o.a. Intuitive Surg en Moderna. De futures van de respectievelijke Amerikaanse indices zijn overnight status quo gebleven. Het optimisme onder de Amerikaanse en Europese beleggers sijpelde door naar de Aziatische markten waar Australië, China en Japan de handelsdag positief konden afsluiten.

Topman Ryanair voorspelt winst

De welbespraakte Michael O’Leary, CEO van de Ierse prijsbreker, voorspelt dat ze het huidig fiscale jaar ongeveer break-even zullen afsluiten. Zo’n gedurfde uitspraken hebben we nog niet gehoord van andere luchtvaartmaatschappijen. De CEO van Ryanair boezemt zo vertrouwen in bij de aandeelhouders. Volgens O’Leary zal 2023 een zeer goed jaar worden. De kostenbesparingen die werden doorgevoerd in het licht van de pandemie, zullen ervoor zorgen dat 2023 een zeer winstgevend jaar wordt, aldus de topman.

Volgens Ryanair snakt iedereen naar de zon. De boekingen zijn de afgelopen drie weken verdubbeld tot 700.000. Tegen komende winter zal Ryanair terug op 80% à 90% van de volledige capaciteit vliegen. Het aandeel Ryanair stond in 2017 op een all-time high rond de 18,50 euro. Vandaag noteert de Ierse prijsbreker aan 15,50 euro. Een fantastische prestatie indien u het vergelijkt met andere Europese vliegtuigmaatschappijen, zoals Air France-KLM. Ook vele Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen moeten het onderspit delven ten opzichte van Ryanair.

Olievoorraden stijgen

Voor de week van 16 april zijn de olievoorraden terug gestegen. De totale stijging kwam uit op 600.000 vaten terwijl er eigenlijk een daling verwacht werd van 3.7 miljoen vaten. De olieprijs reageerde negatief en sinds de publicatie is de olieprijs zo’n 2% gezakt.

Volgende week is er een meeting tussen de OPEC+ landen. Er wordt geen verhoging van de productie verwacht. In april besliste OPEC+ om gradueel de productie op te trekken. 350.000 vaten per dag voor mei en juni en tot 400.000 vaten per dag voor juli. Ook Saudi-Arabië zal de productie weer gaan aantrekken, aangezien het land unilateraal had beslist 1 miljoen vaten per dag minder te produceren. In mei en juni wordt de productie van Saudi-Arabië opgetrokken tot 250.000 vaten per dag extra.

ECB aan zet & Europa opent positief

Vandaag wordt het uitkijken naar het rentebesluit van de ECB. Op zich worden er geen ingrijpende veranderingen verwacht maar het wordt afwachten of er meer info komt rond de inflatiedoelstellingen van de ECB. Tijdens het vorige rentebesluit werd de geldkraan extra opengedraaid door de plots stijgende yields. De ECB pompt nu op weekbasis +/- 17 miljard euro in de Europese economie. Economen verwachten dat de ECB de geldkraan opnieuw wat zal dichtdraaien tegen deze zomer. Opvallend was dat gisteren de centrale bank van Canada (BOC) heeft medegedeeld de geldkraan wat dicht te draaien. Het opkoopprogramma zal worden teruggeschroefd aangezien het economisch herstel robuust lijkt te zijn. De Canadese dollar reageerde meteen en sloot de dag fors hoger in waarde.

Credit Suisse maakte bekend dat het verlies door de Archeos-affaire kleiner zal zijn dan verwacht. Het wordt volgens de Zwitserse bank geraamd op 600 miljoen CHF. In de tussentijd is de SEC aan het onderzoeken of er strengere regels moeten komen voor beleggingsmaatschappijen. De Amerikaanse toezichthouder onderzoekt of shortposities en derivaten moeten worden opgenomen in de publicaties 13F en 13D.

De BEL20 steeg gisteren 0,93% tot 3.983 punten. Sterkste aandelen waren InBev, Argenx en Colruyt. De zwakste Belgische aandelen uit de index waren KBC, Ageas en Aedifica. In Nederland kon de AEX 1,31% terrein winnen. Sterkste aandelen uit de index waren KPN, Heineken en ASML. Zwakste Nederlandse aandelen uit de sterindex waren Vopak, Randstand en NN Group.

Voorlopig zien we groene cijfers voor de Europese aandelenmarkten. Het is uiteraard nog vroeg en hoogstwaarschijnlijk zal een afwachtende houding aangenomen worden tot deze middag, wanneer Lagarde komt met haar persconferentie.

Financiële Agenda

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×