Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

Gisteren heeft de aftredende regering van Trump nog maar eens hun pijlen gericht op enkele Chinese bedrijven. Een bedrijf die werd toegevoegd aan de blacklist van Trump, is Xiaomi. Xiaomi is de derde grootste smartphoneproducent ter wereld en heeft recent Apple voorbijgestoken. Het aandeel Xiaomi ging meer dan 13% onderuit op de beurs van Hong Kong. Verder is er ook een Chinese vliegtuigbouwer in opkomst voor Boeing en Airbus te beconcurreren. Commercial Aircraft Corporation of China werd ook toegevoegd aan de blacklist. De reden voor deze laatste actie van Trump is de potentiële band tussen de bedrijven en het Chinese leger.

Biden onthult $1,9 biljoen steunpakket

Gisteren heeft Biden zijn plannen uit de doeken gedaan om de Amerikaanse bedrijven en gezinnen te helpen. Er komt een steunpakket van $1,9 biljoen. Elk werkend gezin krijgt een noodpakket van $1.400 per persoon. Samen met de $600 die vorige maand werd goedgekeurd, zullen de Amerikanen dus $2.000 hebben ontvangen aan noodhulp. Verder wordt het minimumloon verhoogd naar $15 per uur. De werkloosheidsuitkering gaat ook omhoog van $300 naar $400 per week. Van de $1,9 biljoen gaat eveneens $350 miljard naar noodfinanciering voor lokale overheden en $160 miljard naar het Amerikaanse inentingsprogramma. De Amerikaanse futures zijn gedurende de nacht wat gezakt. Voorlopig staat de ES-future (E-mini S&P 500) 0,51% negatief. Waarschijnlijk zorgt dit ook in Europa voor een rode start van de beursdag.

In februari wordt nog een extra noodpakket verwacht wat meer de focus zal leggen op het ondersteunen van de Amerikaanse economie op lange termijn. Jobcreatie, klimaatverandering en Amerikaanse infrastructuur zullen hierbij centraal staan.

Europa opent rood

In België waren gisteren Argenx, Umicore en Proximus de topaandelen. Solvay, Ageas en Colruyt waren de Belgische flopaandelen. De BEL20 kon gisteren 0,39% terrein winnen. De index sloot op 3.740 punten.

ASM, ASML en Prosus waren de Nederlandse topaandelen. Verder hadden Vopak, Adyen en ABN Amro een iets mindere dag. Zij waren dan ook de Nederlandse flopaandelen. De AEX25 stond gisteren onder vuur. De Nederlandse sterindex kon plus 1,91% op de borden zetten. De sluitingskoers bedroeg 656 punten. Dit had voornamelijk te maken doordat ASML en ASM respectievelijk 5,89% en 3,25% stegen.

In Duitsland waren Volkswagen, Deutsche Bank en Aero Engines de Duitse flopaandelen. Infineon, Linde en SAP waren de flopaandelen van de DAX30. Gisteren kwam de economische motor van Europa, Duitsland, met macro-economische cijfers. In 2020 daalde het BBP met 5%. Als we dit vergelijken met de verwachtingen voor Frankrijk en Italië valt deze daling nog mee. Economen verwachten voor Frankrijk en Italië een daling van 9%. Het Verenigd Koninkrijk zou er nog erger aan toe zijn met een daling van 10%. De DAX30 ging gisteren 0,35% hoger en sloot op 13.988 punten.

Het is voor het eerst in lange tijd dat JPMorgan Chase & Co en Goldman Sachs positief gestemd zijn over de Europese aandelenmarkt. Meestal is Europa de ‘laggard’ die wat achterophinkt. De twee grote investeringsbanken zien dit jaar een stijging van 5% mogelijk in de Euro Stoxx 50. De performantie van de Europese aandelen hing in het verleden sterk vast aan inflatie. Nu de geldpers gezorgd heeft voor een gestegen verwachte inflatie, kunnen Europese aandelen wel eens de leider worden i.p.v. de laggard.

De AEX25 staat voorbeurs 0,65% in het rood. De DAX30 en de Euro Stoxx 50 gaan zelfs nog iets harder onderuit met respectievelijk min 0,70% en min 0,75% op de borden.

Financiële Agenda

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker