Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Fed geeft weinig duidelijkheid en vandaag IPO Robinhood

Gisteren beleefden de aandelenindices een gematigde beursdag. De S&P 500 bleef redelijk onveranderd met een resultaat van min 0,02%. De energiesector presteerde gisteren het beste en de niet duurzame consumptiegoederen presteerde het slechtst. De technologie-index Nasdaq 100 kon groen eindigen met plus 0,41%. De Dow daarentegen daalde met 0,36%. Wall Street keek uit naar het rentebesluit van de Fed met daarna de persconferentie van Powell.

De voorzitter benadrukte dat op dit moment het monetair beleid behouden blijft, maar dat ze een stap dichter zijn bij het punt waarbij de versoepelingen geleidelijk worden verlaagd. Vooralsnog wordt het opkoopprogramma van $ 120 miljard per maand aangehouden. De journalisten stelden tijdens de persconferentie meerdere keer de vraag wat exact zou leiden tot een hogere intrestvoet en een meer gematigd monetair beleid. Hier gaf Powell echter geen concreet antwoord op. Een andere take-away is dat de inflatie niet meer van ‘tijdelijke’ aard is maar van ‘aanhoudende’ aard. Dit werd meerdere malen benadrukt door de voorzitter. Voornamelijk de kosten van huisvesting zijn een kopzorg voor de Fed. Recente rapporten tonen aan dat de huizenmarkt jaarlijks met 10% is gestegen. De waardering ligt nu hoger dan de Amerikaanse ‘housing bubble’ van 2006.

Vandaag krijgen we de IPO van Robinhood op de Nasdaq. De beursgang werd al een tijdje verwacht en wordt nu ook werkelijkheid. Volgens de eerste gegevens zal Robinhood zo’n 55 miljoen aandelen op de secundaire markt brengen tegen een prijs van +/- $ 38 per aandeel. Het symbool voor de Robinhood aandelen wordt HOOD. Robinhood lag al enkele malen onder vuur in de VS doordat enkele politici zich argwanend hebben uitgelaten over het bedrijf. Volgens deze politici heeft de gamification, waar Robinhood gebruik van maakt, ertoe bijgedragen dat de meme-aandelen enorme swings hebben gemaakt dit jaar. Ander bedrijfsnieuws zagen we o.a. bij Airbus. Het bedrijf gaf aan dat de vraag naar vliegtuigen weer aantrekt. Bij Uber zou één van de grote aandeelhouders, SoftBank, richting de exit stappen en Samsung doet het beter dan verwacht.

In Azië zagen we de Nikkei 225 0,40% stijgen terwijl de Hang Seng uit Hongkong een sprong maakte van 2,40%. De Chinese aandelen die de afgelopen dagen sterk waren gezakt, lijken de eerste tekenen van herstel te tonen. Alibaba, Baidu en Tencent stegen respectievelijk 6,82%, 6,13% en 8,59%. Deze stijging is het gevolg van een rapport waarin China stelt dat Chinese bedrijven nog steeds een beursgang kunnen maken in de VS. Beijing probeert duidelijk de markt te kalmeren.

In Europa zagen we een sterke BEL 20 met een plus 0,56% op de borden. De AEX klom fors en tikte op het einde van de handelsdag plus 1,41% aan. De DAX was gematigder en bleef hangen rond plus 0,33%. Vandaag hebben we in Europa resultaten van AB Inbev, Credit Suisse en Carrefour.

Financiële Agenda

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×