Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call – het beursnieuws van vandaag

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws vandaag.

LYNX Beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Hoop op COVID-vaccin stuwt beurs

De Dow was de beste Amerikaanse index op dinsdag en kon 2,13% hoger sluiten op 26.642,59. De brede S&P500 won 1,34% tot 3.197,52. Voor de verandering was de Nasdaq composite de mindere met een stijging van slechts 0,94% tot 10.448,58. Het waren de cyclische aandelen die gisteren het voortouw namen. Denk hierbij aan aandelen zoals Chevron en Exxon Mobil.

De Europese indexen verloren gisteren wat terrein waarbij de AEX25, BEL20 en DAX30 respectievelijk 1,1%, 0,59% en 0,80% moest prijsgeven. In Brussel en Amsterdam werd dit verlies aangevuurd door Galapagos met een daling van 4,08%. In Berlijn was het cyclische aandeel HeidelbergCement de sterkhouder. Het bouwstoffenconcern steeg 3,11% op dinsdag.

Duitsland voert druk op

Het Europese relanceplan is hoogdringend, aldus de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Duitsland en Frankrijk willen een relanceplan voor Europa maar niet ieder lid is dezelfde mening toegedaan. De verdeling van de gelden lijkt niet van leien dakje te gaan. Sommige landen willen subsidies maar andere landen willen het relanceplan enkel als lening bekostigen. Oostenrijk, Nederland, Denemarken en Zweden willen geen geld voorzien aan de lidstaten die het hardst getroffen zijn onder de vorm van subsidies. Dit zou immers een import zijn van buitenlandse schulden in hun ogen. Het wordt afwachten hoeveel druk de grote economische motors binnen Europa zullen zetten op de vier zuinige landen. Maar als we de gezamenlijke persconferentie van Angela Merkel en de Italiaanse minister Giuseppe Conte erbij nemen, kunnen we verwachten dat de druk enorm zal zijn. Angela Merkel liet haar het volgende ontvallen: “Don’t think you can slash the bloc’s economic recovery package.” Een waarschuwing die duidelijk geadresseerd is aan Oostenrijk, Nederland, Denemarken en Zweden.

Wells Fargo in het rood

De Amerikaanse bank Wells Fargo kondigde gisteren haar eerste kwartaalverlies aan sinds 2008. Toen realiseerde de financiële instelling een verlies zoals wel meerdere banken tijdens de bankencrisis. Het nettoverlies bedraagt $ 2,4 miljard voor kwartaal 2 van 2020. Het gevolg van dit verlies is dat de bank haar dividend verlaagt naar 10 cent i.p.v. 51 cent. Ook worden er voorzieningen aangelegd om kredietverliezen te kunnen dekken. Is dit de eerste bank die te lijden heeft onder de coronacrisis? Het cijferseizoen is van start gegaan dus de waarheid zal vlug komen bovendrijven. Wells Fargo sloot 4,57% lager.

OPEC+ bespreekt productieniveaus

Deze week komt OPEC+ samen om het te hebben over de productieniveaus. Deze zijn namelijk op een georganiseerde wijze omlaag gebracht om de olieprijs te stabiliseren. In juni 2020 produceerde OPEC slechts 22,7 miljoen olievaten per dag. Dat is het laagste productievolume van de afgelopen tien jaar. Ze zijn wel geslaagd in hun opzet want de prijs is sinds eind april bijna verdrievoudigd. Volgens analisten zou OPEC+ de productie terug willen verhogen met 2 miljoen vaten per dag. Indien de analisten juist zijn, zit er een productieverhoging aan te komen van bijna 10%. Het wordt afwachten hoe de olieprijs zal reageren op het nieuws deze week.

Europa voorbeurs hoger

De beleggers lijken klaar te zijn voor een groene handelsdag. Oorzaak moet gezocht worden bij euforie die Moderna met zich meebracht. Het bedrijf werkt aan een potentieel COVID-19-vaccin en is bezig met testen op mensen.  De eerste 45 patiënten blijken antilichamen te produceren die COVID-19 goed weten te bestrijden. De beurs lijkt enthousiast aangezien de aandelen Moderna 16% hoger sloten. De AEX25 staat voorbeurs 1,06% hoger. Hetzelfde verhaal voor de BEL20 met 0,8% en de DAX met 1,1%

Het blijft belangrijk om het beleid van de centrale banken te blijven volgen. Eén van de facetten is de balansgrootte. Ik geef u vlug mee hoe groot de balans is van de desbetreffende centrale bank ten opzichte van het BBP van hun land/regio. Ooit wordt de balans terug afgebouwd en dan krijgen we vermoedelijk te maken met dalende beurzen wereldwijd.

  • ECB haar balans is goed voor 52,96% van het Europese BBP
  • FED haar balans is goed voor 32,13% van het Amerikaans BBP
  • SNB (Zwitserse centrale bank) haar balans is goed voor 124,38% van het Zwitsers BBP
  • BOJ (Japanse centrale bank) haar balans is goed voor 119,06% van het Japans BBP

Financiële Agenda

LYNX Morning Call

Laatste beursnieuws vandaag

In de LYNX Morning Call blikken we terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws in uw mailbox

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker