Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië

De Amerikaanse beurzen bleven gisteren gesloten in verband met Martin Luther King Day. Ondertussen maken de Amerikanen zich klaar voor de inauguratie van Joe Biden op woensdag. In aanloop naar dat moment werd al bekend dat hij met een coronasteunpakket komt ter waarde van $ 1900 miljard dollar. Ook de voorgestelde minister van financiën, Janet Yellen, is het daar mee eens. De oud voorzitter van de Fed denkt dat de huidige lage rente moet worden benut om met grote stimulering te komen.

De futures in New York wijzen op een hogere start vandaag. De S&P future staat 0,48% hoger en de Nasdaq noteert zelfs op een winst van 0,80%. Vanmiddag om 13:00 uur zullen Bank of America en Goldman Sachs de jaarcijfers bekendmaken. Na het slot om 22:00 uur is het de beurt aan Netflix. Analisten van JPMorgan Chase verwachten dat het streamingplatform 6 miljoen abonnees mocht verwelkomen in het 4e kwartaal van 2020.

Azië groeit door

De Aziatische economieën lijken veel beter bestand tegen het coronavirus. De maatregelen zijn daar veelal kort en heftig geweest. Ondertussen blijven de fabrieken open en profiteren deze economieën dus. Dat is anders in Europa waar onze economie afhankelijker is van dienstverlening. In Hongkong zijn de maatregelen om afstand te houden verlengd, vanwege de toename van het aantal coronagevallen, maar dat deert beleggers niet. De Hang Seng steeg vannacht met maar liefst 2,49% en bereikte daarmee de hoogste stand in ruim anderhalf jaar. Vooral de Chinese technologiebedrijven blijven geliefd.

De Nikkei 225 index uit Japan steeg met 1,4%. Chipbedrijven lieten stevige winsten zien, mede dankzij positieve analistenrapporten. Ook automakers Nissan en Mazda stegen met respectievelijk 3,91% en 5,50%.

Europa start in groen

De Europese beurzen gaan in navolging van de stijging in Azië hoger openen. De AEX opent 0,33% hoger op 654 punten en de DAX laat zelfs een plus zien van ruim 1%. Ook hier lijken beleggers niet bang te zijn voor strengere maatregelen. Toch vergadert Merkel vandaag met 16 deelstaatpremiers over nog strengere coronamaatregelen. Gisteren maakte de EU bekend dat het wil dat de lidstaten vaart zetten achter het vaccinatieprogramma. Aan het einde van de zomer zou een groot deel gevaccineerd moeten zijn, maar de vraag is of er genoeg vaccins geleverd kunnen worden en of de logistiek dit toelaat.

Om 11:00 uur wordt de Duitse ZEW index bekendgemaakt die het economische sentiment meet. Europese beleggers moeten nog even geduld hebben voor de cijfers. Morgen is ASML aan de beurt en op vrijdag komen Grandvision en Beter Bed. Het merendeel van de kwartaalcijfers komt pas volgende week. De AEX blijft ondertussen opwaarts gericht. Zolang de index boven de jaartop uit 2020 op 632 punten blijft, mag er opwaarts worden gekeken.

Financiële Agenda

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker