Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Apple introduceert resem nieuwe producten & wat met de inflatiedoelstellingen van de ECB

Het was gisteren een rode dag voor de Amerikaanse indices. De S&P 500 verloor 0,68% en sloot op 4.134 punten. De technologie-index Nasdaq 100 ging 0,71% lager en stond tijdens de sluitingsbel op 13.809 punten. De Dow Jones koers ging eveneens 0,75% lager en sloot op 33.821 punten. Deze nacht hebben de futures van deze indices zich niet hersteld. Het negatieve sentiment zette zich verder in de Aziatische markt. Zowel Australische, Chinese als Japanse aandelen zagen allemaal rode sluitingscijfers. Een oorzaak van het negatieve beurssentiment kan gevonden worden in het record aantal COVID-19 besmettingen in landen zoals Brazilië en India. De kans dat het COVID-19 virus muteert in een variant waarop de huidige vaccins minder effectief zijn, wordt groter als we enorme besmettingsgolven zien. Wat nu duidelijk het geval is in Brazilië en India.

Apple’s M1-chip is game changer

Het was gisteren een drukke dag voor de Apple-fanaten. Er werden een heleboel nieuwe producten en diensten voorgesteld. Wall Street lijkt niet onder de indruk, het aandeel Apple ging namelijk 1,28% omlaag. Wat kan u in de nabije toekomst in de (online)shops verwachten? Het eerste product is een upgrade van de iPad Pro, waarin een snellere processor en 5G-connectiviteit werd geïntroduceerd. In het laatste kwartaal vorig jaar bracht de iPad zo’n $ 8.4 miljard in het laadje. Er komt verder een nieuwe iMac desktopcomputer en nieuwe generatie van de Apple TV 4K.

In de producten die Apple heeft voorgesteld, wordt gebruik gemaakt van de M1-chip. Apple is al bijna een decennium aan het werken aan deze chip. Voorheen werd gebruik gemaakt van chips van het bedrijf Intel. Het grote voordeel is de interconnectiviteit tussen de Apple-toestellen. De toestellen zullen m.a.w. meer in verbinding staan met elkaar, waardoor het gebruikersgemak de hoogte in gaat. Het is duidelijk dat Apple gezorgd heeft dat het een resem apparaten kan bedienen, die dienst kunnen doen voor een heleboel gebruikssituaties. Om in de woorden van CEO, Tim Cook, af te sluiten: ‘het gebruik van de M1-chip is geen upgrade van, maar een regelrechte doorbraak’.

Europa opent groen

Gisteren hebben de Europese beurzen de deur achter zich dichtgetrokken na een rode beursdag. De BEL-20 ging 1,26% lager en sloot op 3.946 punten. Sterkhouders, en meteen ook de enige Belgische aandelen, die in het groen wisten te eindigen waren Aedifica, Cofinimmo en Elia. De AEX-25 koers dook zo’n 1,65% lager en sloot op 700 punten. De enige Nederlandse aandelen uit de AEX-index die in het groen konden eindigen waren DSM en Wolters Kluwer.  De DAX koers verloor 1,55% en sloot op 15.129 punten. De enige Duitse aandelen die in het groen konden eindigen waren Deutsche Wohnen en Vonovia.

Morgen komt de Europese unie met haar rentebesluit. We krijgen meteen ook meer duiding van hoe de ECB de Europese prijsstabiliteit wil garanderen. Het blijft de vraag hoe de ECB uit het huidige opkoopprogramma zal faseren. Economisten denken dat de ECB haar inflatiedoelstellingen zal bijstellen. Normaal hanteert de ECB een inflatiedoelstelling van net geen 2% om de middellange termijn. Nu wordt verwacht dat de ECB de inflatie hoger zal laten gaan zonder te interveniëren, omdat de inflatie lange tijd onder de 2% is gebleven. Wall Street verwacht dat de ECB een overschrijding zal toelaten voor enkele jaren. Dit brengt meer onzekerheid met zich mee voor de marktparticipanten, wat rechtstreeks een invloed zal hebben op de beurskoersen in Europa.

Voorbeurs starten de Europese indices voorzichtig in het groen. De AEX25 staat meteen 4 punten hoger wat zo’n 0,50% is. De DAX staat 0,14% hoger en de Euro Stoxx 50 staat voorbeurs 0,25% hoger.

Financiële Agenda

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×