Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

Gisteren keken de wereld en Wall Street naar het tweede debat tussen Biden en Trump. In vergelijking met het eerste debat, ging het er veel rustiger aan toe. Eigenlijk valt er niet zo veel over te zeggen. Beiden hebben hun cruciale programmapunten nog eens tegenover elkaar afgeschoten. Gaande van belastingen, minimumloon, relatie met China en Rusland, en de aanpak van de gezondheidszorg. Naar de aanloop van het debat gingen de futures van Amerikaanse aandelenindices hoger, om daarna overnight te consolideren.

De komende weken worden cruciaal voor de gezondheidssector in vele landen. Ook voor de markt worden het zeer belangrijke weken. Beleggers verwachten binnen deze en enkele weken de resultaten van Pfizer en BioNtech. In november worden de resultaten van Moderna verwacht.

Goldman Sachs gaf gisteren ook haar visie op de komende presidentsverkiezingen en de impact op de financiële assets. De zakenbank stelt dat het vaccinnieuws hét belangrijkste nieuws wordt. Analisten van Goldman Sachs zijn het erover eens dat de aandelen zullen stijgen mocht er een vaccin zijn. En dit ongeacht wie de presidentsverkiezingen wint. Het omgekeerde is ook waar. Stel dat er somber nieuws naar buiten komt over de vaccinontwikkeling, zal de beurs zakken, ongeacht of Trump of Biden wint. Maar uiteraard heeft niemand een glazen bol en doet u het best zelf wat onderzoek.

Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

Remdesivir is het medicijn dat gebruikt wordt bij ernstig zieke coronapatiënten. Nu heeft de FDA goedkeuring gegeven voor het medicijn Remdesivir. Volgens artsen zouden patiënten die worden behandeld met het medicijn ongeveer 5 dagen sneller herstellen.

Maar wat betekent deze goedkeuring nu voor Gilead? Eerst en vooral mag Gilead nu in dialoog gaan met de dokters. Er mag gesproken worden over de voordelen die Remdesivir brengt op het vlak van COVID-19 bestrijding. Er bestaat nu de mogelijkheid dat Remdesivir de ‘first mover advantage’ krijgt. Dit betekent dat ongeacht of er andere gelijkaardige medicijnen op de markt komen, de dokter en overheden toch naar Remdesivir grijpen, omdat dit medicijn het eerst de goedkeuring kreeg van de Amerikaanse FDA. Wall Street verwacht dat Gilead dit jaar meer dan $2,1 miljard zal ontvangen uit de verkoop van Remdesivir.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in Nederland heeft op dit moment geen voorraad meer van het medicijn. Nederland is op dit moment aangewezen op de stock uit Brussel. Het lijkt geen oneerlijke stelling dat de vraag groter zal worden dan het aanbod. Zeker nu de coronabesmettingen in Europa terug de lucht in gaan. Kanttekening: in de Verenigde Staten werd de afgelopen tijd gemiddeld $ 3.120 aangerekend voor het medicijn Remdesivir. Dit geeft u een idee hoe gewild het medicijn is. Het WHO heeft in het verleden een kleinschalig onderzoek uitgevoerd naar Remdesivir. Hun besluit was toen dat het medicijn niet hielp om het aantal sterfgevallen terug te dringen.  Het aandeel Gilead ging nabeurs ongeveer 4% hoger.

Lagarde laat ballonnetje op

Gisteren was Christine Lagarde van de ECB terug aan het woord. De opflakkering van het aantal besmettingen en de dreigende lockdown die boven het hoofd hangt van vele Europeanen, drijft de ECB naar het laden van hun monetair kanon. Hoeveel extra er in de economie zal worden gepompt is nog niet duidelijk. Maar volgens een bevraging van economen, ligt de consensus op een extra € 500 miljard. De verwachting is dat het kanon in december wordt afgevuurd. Volgens de consensus zou de duurtijd van het huidige inkoopprogramma ook nog eens verlengd worden met 6 maanden. Mogelijks zien we de waarde van de euro dalen in het begin van volgend jaar. Beleggers worden gedwongen te grijpen naar bepaalde producten, door de inflatoire omgeving die de centrale banken aan het creëren zijn. Denk hierbij aan goud, zilver en andere producten waarvan niet zomaar extra kan worden gecreëerd. De euro-future reageerde alvast met een korte daling.

Europa opent licht hoger

Het was donderdag een stille beursdag in Europa. De AEX25 op Damrak ging 0,57% lager en sloot op 554 punten. De BEL20 en de DAX30 bleven quasi onveranderd. In Brussel waren Barco, Aedifica en Telenet de beste aandelen. De Nederlandse beste aandelen waren Royal Dutch Shell, Heineken en ABN AMRO. In Duitsland trokken Merck, Adidas en Aero Engines de kar.

Voorbeurs zien we voorzichtig positieve cijfers. De AEX25 staat 0,19% hoger en ook de DAX30 doet het licht beter met plus 0,08% op de borden.

Vandaag wordt uitgekeken naar de Franse en Duitse PMI cijfers uit de industrie en de dienstensector. Indien deze cijfers goed zijn, kunnen we een goede beursdag verwachten. De publicaties staan gepland voor 9.15 uur en 9.30 uur.

Financiële Agenda

Vrijdag 23 oktober JPY – Nationale Kern CPI
NL – Signify Q3-cijfers
DE – Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
DE – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
EUR – Productie PMI
EUR – Markits Samengestelde Inkoopmanagersindex (PMI)
EUR – Diensten (PMI)
VS – Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Federale begroting
01:30
08:00
09:30
09:30
10:00
10:00
10:00
15:45
15:45
20:00

LYNX Morning Call: het haatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker