Artikel laten voorlezen

Na een volatiele dag zijn de beurzen in de Verenigde Staten rond het hoogste punt van de dag gesloten. De start verliep moeizaam en na een aantal uren stonden de indices in het rood. In de laatste paar uur toonden beleggers zich plots erg kooplustig. De S&P 500 eindigde 0,95% hoger op 3.795 punten en de Nasdaq steeg met 1,62% tot 11.232 punten. Ondanks alle inflatie en recessievrees, lijkt de markt rijp voor een rebound. Na de stijging van donderdag staat de S&P 500 voor deze week al 3,3% hoger, terwijl de Nasdaq composite met 4% is hersteld.

Zeker nu de rentes hard wegzakken krijgen aandelen wat lucht. De rente op 10-jaars Amerikaans staatspapier zakte kort even weg tot 3%, het laagste niveau in ruim twee weken tijd. Deze beweging werd in gang gezet nadat Fed-voorzitter Jerome Powell de afgelopen twee dagen getuigenissen voor het congres aflegde. Daarbij herhaalde hij dat de centrale bank voornemens is om de inflatie te laten zakken. Beleggers maken zich steeds meer zorgen dat het agressieve monetaire verkrappingsbeleid de economie in een recessie kan doen belanden.

Microsoft, Apple en Amazon stegen allemaal met ruim 2%. Vandaag lijkt het herstel te worden voortgezet, de futures staan momenteel alweer stevig in het groen. De Nasdaq wint daarbij 0,9% en de S&P future staat 0,7% hoger. Gedurende de dag verwerken beleggers een reeks aan economische cijfers. Gegevens over de verkoop van nieuwe huizen en het consumentenvertrouwen gemeten door de University of Michigan staan beide voor 16:00 uur gepland.

S&P 500 index | Laatste beursnieuws

Azië verdeeld & Europa opent hoger

In het Oosten zijn de aandelenbeurzen met stevige winsten het weekend ingegaan. De Hang Seng index won ruim 2% en ook de Japanse Nikkei eindigde 1,2% hoger. Ook de Europese beurzen gaan hierdoor met mooie winsten van start. De AEX start circa 0,7% hoger, maar per saldo is de Nederlandse beurs deze week niet ver van zijn plek gekomen. Dalende rentes op de obligatiemarkten zullen de aandelenbeurzen ook in Europa vandaag ondersteunen.

Beleggers putten hoop uit de dalende rentes, maar ook dalende grondstofprijzen lijken positief. De daling van onder andere olie en koper doen beleggers vermoeden dat de inflatie in de komende periode zal gaan zakken.

Vandaag komen in Europa onder meer cijfers over de detailhandelsverkopen van het Verenigd Koninkrijk, de definitieve cijfers van het Spaanse bruto binnenlands product over het eerste kwartaal. Ook de Duitse conjunctuur cijfers van het Ifo-instituut komen om 10:00 uur naar buiten.

AEX index | Laatste beursnieuws

Aandeel ASML: vraag naar chips houdt aan | LYNX Beursflash

In de LYNX Beursflash van deze week bespreken we het aandeel ASML. Het belangrijkste techbedrijf uit Europa is verantwoordelijk voor de productie van chipmachines die door talloze bedrijven over de wereld worden gebruikt. Na een correctie van ruim 40% lijkt de waardering van ASML een stuk aantrekkelijker. In de video worden de verwachtingen voor de chipindustrie voor de komende jaren besproken.

Beursagenda

Vrijdag 24 juni JPY – Inflatie (CPI)
DE – Bedrijfsverwachtingen
DE – ZEW
DE – ifo Bedrijfsklimaat index
VS – Michigan Consumentenvertrouwen
VS – Nieuwe huizenverkopen
01:30
10:00
10:00
10:00
16:00
16:00

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag. ’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.