Aandeel Baidu

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Baidu? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

Baidu.com, Inc.
ISIN: US0567521085
Tickercode: BIDU | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

USD

---USD
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Baidu kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Baidu

Gisteren vertelde ik u het verhaal achter e-commerce gigant Alibaba. Vandaag zal ik het aandeel Baidu als derde en tevens laatste aandeel van deze reeks met u bespreken. Morgen verschijnt er echter nog een artikel over een drietal Chinese bedrijven die lonken naar een beursgang.

Baidu, veruit de populairste zoekmachine van China met een marktaandeel van 70% – al dan niet doordat Google geblokkeerd is door de GFW (Great Firewall of China) – is wellicht wat minder bekend onder de beleggers in Europa. In dit artikel vertel ik u waarom het toch zeker interessant is om het aandeel Baidu in de gaten te houden.

 


Welke diensten heeft Baidu?

Baidu, opgericht door Robin Li en Eric Xu, wordt ook wel de Google van China genoemd. Deze vergelijking is snel gemaakt. Naast het aanbieden van een zoekmachine, houdt het bedrijf zich namelijk bezig met tientallen internet gerelateerde diensten en producten en focust het zich sterk op kunstmatige intelligentie.

De Chinese techgigant is ook een app-ontwikkelaar met een appwinkel die schuil gaat onder de naam DU Group. Deze appwinkel heeft wereldwijd meer dan 2 miljard actieve gebruikers. Daarnaast heeft Baidu een advertentieplatform Du Ad platform, wat verantwoordelijk is voor het grootste deel van de inkomsten van het concern. Het platform is te vergelijken met Google Ads.

 

Ten slotte is het eigenaar van de videostreamingdienst iQiyi, dat eind maart jongstleden naar de beurs werd gebracht. Met de opbrengsten van de beursgang wil het bedrijf eigen content gaan maken én aankopen om te concurreren op de thuismarkt met Tencent en Alibaba. Uiteraard gaat het bedrijf ook de concurrentie aan met de populaire streamingdienst Netflix.

Kortom, deze onderneming wordt gekenmerkt door een enorme expansiedrift. Bovendien proberen zij hun diensten in onder andere Brazilië, Egypte, Indonesië, Japan en Thailand onder te brengen.

Baidu’s Apollo Project

Baidu is sinds 2017 bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende auto’ s en het treedt daarmee in de voetsporen van Googles Driverless Car. Baidu’s Apollo Project focust zich op autonome rij- en AI-programma’s, met één van de grootste partnerecosystemen en meer dan 100 wereldwijde partners als Microsoft, Intel, Nvidia, Daimler AG, Ford, Hyundai en Honda.

 

Het techconcern hoopt dat de volledig autonome rijcapaciteiten in 2020 worden geïntroduceerd op snelwegen en open stadswegen in China. Ook zouden er plannen zijn om op korte termijn zelfrijdende bussen te lanceren in het thuisland.

Cijfers Baidu

De omzet groeit met circa 20 procent per jaar iets minder hard dan zijn techbroertjes. Over het laatste fiscale jaar werd een omzet geboekt van 13 miljard dollar en het steeg daarmee met 20 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Uiteindelijk werd een nettowinst van 2,91 miljard dollar behaald over 2017.

De beurswaarde bedraagt ruim 91 miljard dollar. De verwachte winst per aandeel over 2018 ligt op 10,56 dollar. De koers-winstverhouding (K/W) ligt rond de 27. Indien de groei de komende jaren doorzet zal de K/W kunnen afnemen waarmee Baidu een interessante lange termijn belegging blijft.

Aandeel Baidu wacht op een uitbraak

In augustus 2005 werd het bedrijf aan de Nasdaq genoteerd. Het aandeel is hierdoor gewoon te koop in dollars. Nadat het aandeel Baidu in de zomer van 2017 uit de driehoek naar boven uitbraak, volgde een stijging richting de 275 dollar. In het afgelopen half jaar is het aandeel teruggevallen en opgevangen door de voorliggende koerstoppen. Deze hogere bodem signaleert aantrekkende vraag onder beleggers. Na een uitbraak boven de recente koerstoppen kan het aandeel Baidu de weg omhoog vervolgen.

Baidu is te vinden in het LYNX Handelsplatform onder de TICKER: BIDU

Bekijk ook Chinese techaandelen deel 4: Chinese techgiganten naar de beurs

Het aandeel Baidu kopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. Ook het aandeel Baidu (BIDU) is verhandelbaar via LYNX. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Meer informatie over het aandeel Baidu

Aandelen kopen

Waarom in aandelen van Baidu beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Baidu. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Baidu kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Baidu

Laatste koers
Verschil in USD
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Baidu : fundamentele cijfers in USD

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel Baidu: Bedrijfsinformatie Baidu.com, Inc.

Baidu werd opgericht in 2000 en heeft haar hoofdkantoor in Beijing, China. Deze technologiereus is de Chinese tegenhanger van Google. In China wordt alles gecensureerd. Zo werkt Baidu op dit moment aan de Chinese tegenhanger van wat in het Wensten bekend is onder de naam Wikipedia. Het verdienmodel van Baidu zit hem in de inkomsten van advertenties en reclame. Er werken wereldwijd 40.000 werknemers voor Baidu.

Address
BAIDU INC.
No. 10, Shangdi 10th Street
100085 PRC-Haidian District, Beijing
China

Phone
+86-10-5992-8888

Fax
+86-10-5992-0000

Email
ir@baidu.com

Internet
ir.baidu.com