Beleggen in aandeel Lemonade

Denkt u dat een nieuwe en misschien verfrissende kijk op verzekeringen een teken is van betere zaken? U kunt overwegen om in dit innovatieve en sociaal bewuste bedrijf te investeren.

Lemonade is vrij nieuw in de verzekeringssector en was een van de hete IPO’s in juli. In de korte tijd dat het op de markt was, schoot de aandelenkoers omhoog voordat hij terugkeerde naar een redelijkere waardering.

Het vinden van een bedrijf dat van een interessant concept een waardevol bedrijf kan maken, is een moeilijke taak. Maar het loont als u er een vindt die zijn torenhoge potentieel daadwerkelijk waarmaakt. In dit artikel zullen we daarom dieper duiken in het aandeel Lemonade.

De volgende onderwerpen worden besproken:

Aandeel lemonade

Koers aandeel Lemonade

De koers van het aandeel Lemonade was nogal volatiel. Het aandeel begon te handelen rond de $ 50 en kon al snel hoger klimmen. Het aandeel Lemonade had het echter moeilijk om de hogere prijzen te verdedigen en het aandeel zakte al snel weer richting de $ 57. Het patroon op de grafiek kan de nieuwe richting en prijs van het aandeel Lemonade beslissen.

Koers aandeel Lemonade

Wat is Lemonade?

Lemonade Insurance Company is een Amerikaanse eigendoms- en ongevallenverzekeringsmaatschappij met hoofdkantoor in New York City. Het biedt huurders- en woningverzekeringen aan voor huizen en appartementen in veel Amerikaanse staten, en daarnaast aansprakelijkheidspolissen in Duitsland en Nederland.

Lemonade levert verzekeringen en behandelt claims via desktop- en mobiele apps met behulp van chatbots. Het bedrijfsmodel omvat het schenken van een deel van de verzekeringswinsten aan non-profitorganisaties naar keuze van de klant. Dit wordt jaarlijks gedaan in een evenement dat Lemonade “Giveback” noemt.

Lemonade wordt ondersteund door een heel aantal bekende investeringsmaatschappijen, In december 2015 kondigde Lemonade aan dat het $ 13 miljoen aan startkapitaal van Sequoia Capital en Aleph had verworven. In augustus 2016 haalde Lemonade $ 13 miljoen aan financiering op bij XL Innovate (onderdeel van AXA Group), gevolgd door een financieringsronde van $ 34 miljoen in december van hetzelfde jaar. De Series B-ronde werd geleid door General Catalyst met deelname van Thrive Capital, Tusk Ventures en Google Ventures.

In april 2017 kondigde Lemonade extra investeerders aan: Allianz en Ashton Kutcher’s Sound Ventures. In december 2017 investeerde Softbank nog eens $ 120 miljoen in Lemonade waardoor het totale door het bedrijf ingezamelde geld op ongeveer $ 180 miljoen kwam. In april 2019 kondigde Lemonade een verdere investering van $ 300 miljoen aan in een financiering onder leiding van SoftBank, met deelname van Allianz, General Catalyst, Google Ventures, OurCrowd en Thrive Capital, waardoor het totale door het bedrijf ingezamelde geld op $ 480 miljoen kwam.

Op 8 juni 2020 had Lemonade een S-1-formulier ingediend voor de registratie van effecten ter voorbereiding op een beursgang van het aandeel Lemonade. Op 1 juli 2020 werd het aandeel Lemonade op de NYSE tegen $ 29,00 per aandeel geprijsd voor 11 miljoen uitstaande aandelen. Het aandeel Lemonade verhandelt sinds 2 juli 2020 onder het symbool LMND.

Nieuws over aandeel Lemonade

11 augustus 2020: Lemonade maakt financiële resultaten tweede kwartaal 2020 bekend

Het afgelopen kwartaal kende Lemonade een omzetgroei van 117 procent en een klantengroei van 84 procent tot 814.600 gebruikers. Managementcommentaar concentreerde zich op het feit dat het bedrijf zich tijdelijk terugtrok van advertenties en aanwervingen om zich schrap te zetten voor de gevolgen van de pandemie.

15 juni 2020: Lemonade lanceert ziektekostenverzekering voor katten en honden

Lemonade lanceerde een ziektekostenverzekering voor huisdieren. huisdierenbezitters in 33 Amerikaanse staten kunnen nu AI-aangedreven, sociaal impactvolle dekking krijgen voor hun viervoeters.

Het nieuwe verzekeringsproduct, exclusief ontworpen voor katten en honden, sluit zich aan bij de producten voor huiseigenaren en huurders van Lemonade.

1 juni 2020: Lemonade kondigt prijzen aan van beursintroductie

Lemonade kondigde de prijs aan van hun openbare aanbieding van 11.000.000 gewone aandelen tegen een prijs van $ 29,00 per aandeel. Lemonade had de kredietgevers een optie van 30 dagen verleend om tot 1.650.000 extra gewone aandelen te kopen tegen de initiële beurskoers. De aandelen werden op 2 juli 2020 verhandeld op de New York Stock Exchange onder het tickersymbool ‘LMND’.

Goldman Sachs, Morgan Stanley en Allen & Company waren de leidende bookrunners voor het aanbod. Barclays was ook een bookrunner. JMP Securities, Oppenheimer & Co., William Blair en LionTree traden op als co-bookrunners voor het aanbod.

Financiële resultaten Lemonade

Voor de drie maanden eindigend op 30 juni 2020 stegen de inkomsten van Lemonade van $ 26,2 miljoen naar $ 29,9 miljoen. Het netto-inkomen steeg met 42 procent tot -$ 21 miljoen. De inkomsten weerspiegelen de daling van verschillende kosten. Lemonade maakte duidelijk dat ze minder zullen uitgeven aan advertenties en andere soorten kosten om de gevolgen van de pandemie te kunnen doorstaan.

Balans

Balans aandeel Lemonade

Resultatenrekening

Resultatenrekening aandeel Lemonade

Aandeel Lemonade: Technische analyse

Het aandeel Lemonade heeft nog niet veel prijsactie omdat het nog maar net actief is op de beurs. Het aandeel Lemonade heeft echter wel al een technische patroon. Op de grafiek op dagbasis is er een symmetrical triangle zichtbaar. Een symmetrical triangle is een grafiekpatroon dat wordt gekenmerkt door twee convergerende trendlijnen die een reeks opeenvolgende pieken en bodems met elkaar verbinden. Deze trendlijnen zouden moeten convergeren op een ongeveer gelijke helling.

Een symmetrical triangle vertegenwoordigt een periode van consolidatie voordat de prijs wordt gedwongen uit te breken. Een breuk van de onderste trendlijn markeert het begin van een nieuwe neerwaartse trend, terwijl een breuk van de bovenste trendlijn het begin aangeeft van een nieuwe opwaartse trend.

Het aandeel Lemonade had een aantal weken geleden ook een symmetrical triangle die de onderste trendlijn brak en daardoor een nieuwe neerwaartse trend begon. Het zou wel eens kunnen dat dit opnieuw het geval zal zijn bij de meest recente symmetrical triangle.

Technische analyse Aandeel Lemonade

Advies aandeel Lemonade

Nieuwe generatie verzekeringen

Lemonade brengt huiseigenaren, verhuur en ziektekostenverzekeringen voor huisdieren op de markt in de VS, alsook een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering op sommige internationale locaties. Het proces werkt via twee chatbots die het grootste deel van het zware werk doen voor beoordelingen van klanten en claims. Maya, de klantintake-bot, neemt informatie van potentiële klanten en voert haar vele algoritmen uit om een ​​prijsofferte te presenteren. Claims worden verwerkt door AI Jim en kunnen in slechts drie seconden worden afgehandeld. Dertig procent hiervan wordt ter plaatse afgehandeld zonder extra papierwerk en de rest wordt doorgestuurd naar een live vertegenwoordiger.

Lemonade neemt 25 procent van de premie en geeft het restant door aan een externe herverzekeraar, die het bedrijf een vergoeding betaalt en een deel van de claim betaalt. Het model spreekt een generatie aan die onmiddellijke actie verwacht en van een goed doel houdt.

Als een vrij nieuw bedrijf met een boodschap die resoneert met de doelgroep, groeit Lemonade snel. In het tweede kwartaal steeg het aantal aanmeldingen van klanten met 84 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 814.000. De premie per klant is met 17 procent gestegen tot $ 190.

Hoewel Lemonade nog geen inkomsten heeft gegenereerd, is de gecorrigeerde brutowinst met 204 procent gestegen, en de brutoverliesratio – die meet hoeveel van de premie het bedrijf betaalt in vergelijking met wat het aanhoudt – blijft elk kwartaal verbeteren, van 82 procent. in het tweede kwartaal van 2019 tot 67 procent in dezelfde periode dit jaar. De bedrijfskosten stegen tijdens het kwartaal maar daalden als een percentage van de bruto verdiende premie.

Het bedrijf verwacht winst in bruto verdiende premies en inkomsten voor het komende kwartaal en voor 2021. Het bevindt zich nog in de vroege groeimodus en er zijn agressieve lokale en wereldwijde uitbreidingsplannen in de maak. Maar liefst 81 procent van de klanten is tussen de 25 en 44 jaar oud, wat betekent dat ze nog vele jaren klantgerichtheid voor de boeg hebben.

Artificial intelligence

Het uitgebreide gebruik van AI door het bedrijf heeft de “verliesratio” (betaalde dollars in claims gedeeld door verdiende dollars in inkomsten) over een periode van drie jaar drastisch verbeterd. In 2017 betaalde het bedrijf voor elke verdiende dollar 3,68 dollar aan claims. In het derde kwartaal van 2019, daalde de verliesratio van Lemonade naar $0.78 in uitbetalingen voor elke $1 in inkomens. De trend is nog steeds neerwaarts wat een zeer positief aspect is.

Het gemiddelde uitkeringspercentage van de 20 grootste verzekeraars in Amerika is ongeveer $ 0,82 per $ 1 aan inkomsten. Dit betekent dat Lemonade een iets groter deel van hun omzet behoudt in vergelijking met de concurrentie en dat voordeel blijft groeien. Uniek voor Lemonade is ook dat de verliesratio verbetert met schaalvergroting, wat in strijd lijkt te zijn met de normale trend van een bedrijf in snelle groeimodus. Over het algemeen gaat groei bij verzekeraars hand in hand met bedrijven die minder kritisch zijn over klanten, wat kan leiden tot meer fraude en claims.

Technologie trends

Het aandeel Lemonade zal fans van ecologische en sociale investeringen aanspreken, maar alle soorten investeerders zouden het ook moeten overwegen. Als een vroege ster in de verzekeringstechnologie staat Lemonade klaar om te profiteren van aanhoudende technologische trends. En terwijl het de aandacht trekt van de volgende golf huiseigenaren, heeft het bedrijf tijd om zichzelf te bewijzen als een stabiel en winstgevend alternatief voor ouderwetse verzekeringsmaatschappijen.

Terwijl het aandeel Lemonade in de eerste paar weken van de handel 200 procent winst bereikte ten opzichte van de IPO-prijs van $ 29, is het sindsdien gedaald tot bijna $ 57, 12 dollar, onder de slotkoers van dag één. Dat is nog steeds behoorlijk hoog voor een bedrijf dat nog geen winst kan boeken. Beleggers kunnen op korte termijn volatiliteit verwachten, maar degenen die het risico aankunnen en er voor de lange termijn in zitten, moeten het aandeel Lemonade beschouwen als een technologie onderdeel van een gediversifieerde portefeuille.

Aandeel Lemonade kopen of verkopen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook het aandeel Lemonade. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Aandelen kopen bij LYNX

Redactionele bronvermelding: Stephanie L Sanchez / Shutterstock.com

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart