FANG aandelen; nu met futures inspelen op deze groeigiganten

Door Justin Blekemolen


Artikel laten voorlezen
De FANG aandelen zijn sinds drie jaar een begrip onder beleggers. Het betreft een verzamelnaam voor de groeigiganten op Wall Street; Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google.

Deze groep “elite” aandelen is uitgebreid, waarop de New York Stock Exchange (NYSE) nu op inspeelt.

Sinds kort is het mogelijk voor beleggers om middels futures in te spelen op deze groeigiganten, die de laatste jaren een groot deel van de stijging van de S&P 500 voor hun rekening namen. Bent u opzoek naar een online broker om futures te handelen, klik dan hier.

fang futures koers grafiek amazon

Wat zijn de FANG aandelen?

De FANG aandelen is een verzamelnaam die drie jaar terug is ontstaan voor de grootste groeigiganten uit de technologische sector. Destijds ging het om de aandelen Facebook, Amazon, Netflix en Google.

Sindsdien is deze lijst verder uitgebreid en kwamen al snel andere namen als FAANG aandelen langs, waarbij Apple in het lijstje nog was toegevoegd. Omdat nog meer technologische aandelen uitstekend presteren en het soms nog zelfs beter doen dan deze bekende jongens, komt NYSE nu met een nieuwe index en een future die gebaseerd is op deze index. De zogenoemde FANG+ Index.

De FANG+ Index

De FANG+ Index bestaat uit 10 technologisch vooruitstrevende aandelen. NYSE beschrijft het zelf als een index die 10 zeer liquide aandelen bevat, die de meest innovatieve bedrijven vertegenwoordigen op het gebied van internet/(social) media. Het betreft een gelijk gewogen index in dollars, waarbij alle aandelen uit deze index op Wall Street genoteerd zijn.

De index is op 26 september 2017 gelanceerd en wordt met terugwerkende kracht berekend vanaf september 2014. Het basisniveau van de index betreft 1.000, op dit moment noteert de index dus al ruim boven de 2.200.

Kenmerken van de FANG+ future

De future op deze index kent een multiplier van $ 50. Dit houdt in dat de future op dit moment een contractwaarde heeft van $ 100.000 (50×2.000). De tick size van de future is 0,10 punt, of te wel $ 5 per contract.

Net als andere futures expireert de index op de derde vrijdag van de expiratiemaand. Deze expiratiemaanden zijn maart, juni, september en december. Deze expiratie vindt plaats bij opening op de expiratie dag om 15:30 uur Nederlandse tijd. De handelstijden lopen vooralsnog dagelijks van 02:00 uur tot 00:00 uur.

Future NYSE FANG+ future
Symbool NYFANG
Beurs NYSE FANG+ future
Valuta USD
Expiratiedata maart, juni, sep. & dec.
Openingstijden 02:00 – 00:00, 5 dagen per week
Ticksize 0,10 punt
Multiplier 50
Initial Margin $ 12.000
Overnight Margin $ 9.500

Meer leren over de FANG aandelen? Lees dan het artikel: FANG aandelen: is de techhype over?

LYNX Masterclass: LIVE in futures handelen bij LYNX

De handel in futures heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Voordat u zelf de futuremarkt betreedt, is het essentieel om goed op de hoogte te zijn van de werking van dit product. In deze masterclass leggen wij de kenmerken van futures uit. Vervolgens nemen wij LIVE verschillende futureposities in op het LYNX Handelsplatform. Op deze manier ervaart u in de praktijk hoe u futures in uw voordeel kunt inzetten.

Wilt u meer weten over beleggen in futures via LYNX?

Via LYNX kunt u razendsnel en voordelig in futures handelen op een zeer professioneel handelsplatform. Tevens heeft u de beschikking over de beste trader tools en heeft u toegang tot vrijwel alle futures markten die wereldwijd worden aangeboden.

De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat LYNX alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruikmaakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan LYNX niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van uw Financieel Rijbewijs en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.