Artikel laten voorlezen
Woensdag 16 januari organiseerde LYNX voor het achtste jaar op rij het grootste online beleggersdebat van Nederland live vanuit Amsterdam. Onder leiding van Tycho Schaaf kwamen vier beleggingsexperts samen om hun vooruitzichten op het beursjaar 2019 kenbaar te maken. In totaal keken 8.314 beleggers live mee tijdens het debat.

Beleggingsexperts Rob Stuiver van het VOC Fonds, André Brouwers van het Beleggingsinstituut, Cees Smit van Today’s Vermogensbeheer en Nico Inberg van IEX gingen de strijd met elkaar aan tijdens de tiprondes, quizrondes en de battles.

Dé beleggingstips voor 2019

De vier experts gaven ieder drie gouden tips voor 2019, verdeeld over drie categorieën; de Hollands Ronde, de Optieronde en de Grensverleggende Ronde.

In de Hollandse Ronde gaf Cees Smit zijn gouden tip; het kopen van het zwaar afgestrafte ING. Met ruim de helft van de stemmen besloten de kijkers dat Cees daarmee de winnaar van ronde 1 kon worden genoemd.

Dat het aandeel ING populair is onder de Nederlandse beleggers bleek ook tijdens de Optieronde. Voor deze categorie tipte Rob Stuiver een ING Call 10 dec 2022. Ook hij ontving de ruime meerderheid van de stemmen voor de optie op dit bankenaandeel.

Voor de grensverleggende ronde overtuigde de constructie op het aandeel ASML van André Brouwers het publiek het meest. Ook het verhaal over het aandeel Alphabet van Nico Inberg wist de kijker te overtuigen.

Ruim 8.300 kijkers tijdens 8ste LYNX Beleggersdebat

Interessante Battles

Tijdens de battles werden de experts één op één lijnrecht tegenover elkaar gezet. Onderwerpen als volatiliteit en de economische groei kwamen aan bod. Alle experts kwamen met overtuigende argumenten, maar Nico Inberg had veel bijval van de mensen thuis.

De winnaar van het LYNX Beleggersdebat 2019: Nico Inberg.

De winnaar van het debat werd bepaald door het publiek. Tijdens het debat kon er worden gestemd en zowel de uitslagen van de tips als van de battles werden meegenomen in het eindoordeel.

Voor de tweede keer mag Nico Inberg zich de winnaar noemen van het LYNX Beleggersdebat. In 2017 mocht hij de prijs ook mee naar huis nemen.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart