Micro E-mini futures trading | Handel in de meest populaire futures

De Micro E-mini futures bieden alle handelaren een eenvoudige, kostenefficiënte manier om toegang te krijgen tot de meest liquide futuresmarkten ter wereld. Met deze micro futures kunt u met kleine bedragen handelen in de meest populaire indices. De lage marginvereisten en transactiekosten zijn een ware doorbraak in de beleggingswereld.

In dit artikel bespreek ik de eigenschappen van futures, en de voor- en nadelen van deze micro futures.

De onderwerpen die ik zal bespreken:

Micro E-mini futures
Micro E-mini future - micro futures

Waarom zijn de micro E-mini future gelanceerd?

Futures zijn een erg populair product onder de actievere handelaren. Een future is een termijncontract waarbij de koper en verkoper vooraf een prijs en tijdstip vaststellen waartegen het onderliggende financiële product wordt geleverd. De handelaren gaan middels een future een verplichting aan. Futures zijn beschikbaar voor financiële producten zoals aandelenindices en staatsobligaties, maar ook voor fysieke producten zoals goud, zilver en olie. In het LYNX Kennisportaal staat overigens al een artikel over alle ins en outs van dit product. Deze vindt u hier: Handelen in futures: waar moet u op letten?

Er waren tot nu toe 2 soorten futures.

  • De normale SPX future op de S&P 500 heeft een hefboom van 250. (SPX)
  • De razend populaire ES future, ook wel bekend als de E-mini S&P 500, heeft een hefboom van 50. (ES)

De Amerikaanse beurzen zijn de afgelopen jaren hard opgelopen, waardoor de waarde van het futurecontract flink is gestegen. Indien je nu 1 future contract koopt op de S&P 500 (stand 3.900 punten) krijgt u hierdoor een positie van 3.900 x 250 = $ 975.000 in de markt. Een beweging van 1%, circa 39 punten, heeft dus een effect van $ 9.750 op uw positie. U begrijpt dat deze future voor de grotere belegger is weggelegd.

Hierdoor kwam CME group, de uitgever van deze future, al snel met de E-mini future. Bij de aanschaf van een E-mini future op de S&P 500 krijgt u een positie ter grootte van 3.900 x 50 = $ 195.000. Hierdoor zal een beweging van 1% uw positie met $ 1950 doen veranderen. Deze E-mini future is nog steeds voor veel particuliere handelaren te groot, waardoor zij vaak bij minder transparante en minder liquide producten terechtkomen zoals de CFD.

De oplossing: Micro E-mini future

De CME Group heeft daarom nu de Micro E-mini future gelanceerd. Op deze manier kunnen handelaren met een kleiner kapitaal ook handelen in de meest populaire futures ter wereld. De contractgrootte van een micro E-mini is namelijk slechts 1/10 van de standaard E-mini, een hefboom van slechts 5 dus. Met deze micro future krijgt u op de S&P 500 een positie van ‘slechts’ 3.900 x 5 = $ 19.500. Een beweging van 1% zorgt nu voor een verandering van maar $ 195. Deze micro future is dus bij uitstek geschikt voor de belegger met een kleiner kapitaal.

Uiteraard brengt de micro future ook bijbehorende lagere marginvereisten en lagere transactiekosten met zich mee. Waar bij een E-mini S&P 500 future een marginvereiste van $ 9.300 geldt bij opening, is dat bij een micro future op de S&P 500 nog slechts een margin van $ 930. Voor alle margin vereisten kunt u terecht in het LYNX Handelsplatform of op deze pagina: Marginvereisten LYNX

De kosten voor deze Micro future zijn slechts $ 1,25 per stuk. Alle tarieven vindt u hier: Tarieven LYNX

Micro E-Mini futures op indices

CME Group biedt micro E-mini futures aan op de vier grootste Amerikaanse indices. Hieronder ziet u de eigenschappen van de Micro E-Mini futures.

IndexMicro E-mini hefboomMicro future symboolMarktwaarde
S&P 500 5Micro E-mini S&P 500 (MES)$ 19.500
Nasdaq 2Micro E-mini Nasdaq-100 (MNQ)$ 25.600
Dow Jones 0,5Micro E-mini Dow Jones (MYM)$ 16.350
Russel 2000 5Micro E-mini Russel 2000 (M2K)$ 10.900

Micro E-Mini future op edelmetalen

CME Group heeft ook Micro E-mini futures op de drie meest verhandelde edelmetalen. Vooralsnog is enkel de Micro E-Mini future op goud beschikbaar in het LYNX Handelsplatform.

EdelmetaalMicro E-mini hefboomMicro future symboolMarktwaarde
Goud 10Micro E-mini Gold (MGC)$ 17.280

Voor welke belegger zijn futures geschikt?

Deze nieuwe micro e-mini futures zorgen ervoor dat ook kleine beleggers mee kunnen doen op de future markt. Futures blijven risicovolle producten en vereisen daarom veel kennis, beleggingservaring en een hoge risicoacceptatie. Het product is hierdoor met name geschikt voor de actieve en ervaren handelaar. Om deze reden adviseert LYNX u vooraf goed te laten informeren over de werking en risico’s van deze financiële instrumenten. Ik wil u graag ook wijzen op het feit dat een stoploss instellen op uw posities zeer belangrijk is. Met een stoploss weet u vooraf wat u gaat verliezen en komt u niet voor verrassingen te staan. Hieronder zal ik de voor- en nadelen van de futures op een rij zetten.

Voor- en nadelen van Micro futures

Voordelen:

Yesdividend  Met één micro E-mini future krijgt u met een relatief kleine inleg een mooie spreiding en diversificatie in een index

Yesdividend Kapitaalefficiënt: een gunstige marginvereiste

Yesdividend Kleine spread (verschil bied- en laatprijs). Een kleine spread betekent kleine indirecte kosten voor de belegger.

Yesdividend  De handel gaat 23 uur per dag door, vijf dagen in de week. Doordat de handel vrijwel continu doorgaat, bent u (bijna) altijd in staat om de positie te beschermen met een stoploss.

Nadelen:

Yesdividend  Als gevolg van de hefboom kunnen verliezen snel oplopen

Yesdividend  U kunt meer verliezen dan uw inleg

Yesdividend Gezien de hefboomwerking en de 23/5 handelstijden, is het raadzaam dat u uw posities zeer nauwlettend in de gaten houdt

Volumes micro futures & micro opties

De micro E-mini futures zijn niet meer weg te denken uit het beleggerslandschap. Dagelijks worden er tienduizenden contracten verhandeld waarmee dit een serieus product is geworden. Slechts een jaar later besloot de CME Group dan ook om opties aan te gaan bieden op de Micro E-mini futures. Meer over deze producten leest u hier: NIEUW: Micro E-mini opties op de Micro E-mini futures van de S&P 500 en de Nasdaq-100.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×