Beste Amerikaanse aandelen 2024

Door Jef Dhondt


Microsoft
ISIN: US5949181045
|
Ticker: MSFT --- %

---
USD
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
Microsoft aandeel
Artikel laten voorlezen

Estimated reading time: 8 minutes

beste amerikaanse aandelen 2024 | beleggen in amerikaanse aandelen | beste aandelen 2024
Wat zijn de beste Amerikaanse aandelen voor 2024? Het is een vraag die ongetwijfeld weergalmt in de gedachten van vele beleggers.
Als particuliere belegger is aandelen selecteren enorm complex. De markt wordt vaak niet verslagen door beleggers met een actieve beleggingsstrategie. We hebben bovendien nog steeds te maken met een lastige omgeving om voorpellingen te maken.

In dit artikel bespreken we een aantal voorbeelden van Amerikaanse aandelen die goed kunnen presteren in 2024. Verder vindt u ook een aantal tips om u verder te helpen met uw aandelenselectie. Bent u op zoek naar een broker waarbij u in Amerikaanse aandelen kunt handelen? Klik dan hier.

Beste Amerikaanse aandelen 2024

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van de beste Amerikaanse aandelen alsook een aantal tips om zelf aandelen te selecteren voor het beursjaar 2024. Voeg deze lijst met de beste Amerikaanse aandelen gerust toe aan uw watchlist om ze in het oog te houden.

Intuit (INTU)

Intuit heeft consistent laten zien dat het in staat is om bovengemiddelde winstgroei te genereren, ongeacht de macro-economische omstandigheden.

Intuit Inc. is een Amerikaans technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in financiële software en diensten. Het bedrijf biedt verschillende producten en oplossingen die gericht zijn op het vereenvoudigen van financiële processen voor individuen, kleine bedrijven en boekhoudprofessionals. Intuit is bekend om zijn gebruiksvriendelijke benadering van financiële software en zijn focus op het ondersteunen van individuen en kleine bedrijven bij het beheren van hun financiën op een efficiënte en effectieve manier. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in de Verenigde Staten en bedient wereldwijd miljoenen klanten.

De overnames van Credit Karma en Mailchimp kunnen het bedrijf nog meer data en groei blijven opleveren in 2024. Er zijn extra mogelijkheden ontstaan voor cross-selling en upselling.

aandeel Intuit | Beste amerikaanse aandelen 2024 | beleggen in amerikaanse aandelen

Microsoft (MSFT)

Microsoft heeft weinig introductie nodig en beland ook dit jaar in onze lijst voor de beste Amerikaanse aandelen voor 2024. De softwareontwikkelaar kocht vorig jaar voor miljarden dollars een belang in Open AI, de ontwikkelaar van het befaamde ChatGPT. In 2024 zal de software ontwikkelaar de AI bot verder uitrollen over zijn producten. De integratie met zijn zoekmachine Bing werd al geïmplementeerd, een ontwikkeling waar veel beleggers en analisten zich vragen stellen over hoe de concurrentie met Google zal escaleren. Na de recente tumult tussen de CEO van Open AI en zijn board of directors ziet Microsoft een nauwere samenwerking met de ex-CEO.

Veel analisten verwachten dat AI de nieuwe bubbel in de markten zal worden. Microsoft zal hier ongetwijfeld in 2024 op kunnen meesurfen. Ook het snelst groeiende segment, Azure cloud-computing platform zou in 2024 nieuwe hoogtes kunnen bereiken.

Wat de waardering betreft houdt de prijs rekening met een flinke premie. Met een marktkapitalisatie van bijna 3 biljoen wordt de kans op faling kleiner en kleiner. Wanneer de fundamenten blijven groeien in 2024 dan kan de het aandeel snel in prijs stijgen.

Beste amerikaanse aandelen | aandeel microsoft 2024 | beleggen in Amerika

Adobe systems (ADBE)

Adobe Inc. is een Amerikaans softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van diverse creatieve softwareoplossingen. Adobe staat bekend om zijn grafische ontwerpsoftware, videobewerkingssoftware, webontwikkelingssoftware en andere tools die creatieve professionals en bedrijven ondersteunen. Een bredere uiteenzetting van de activiteit van Adobe vindt u hier.

Adobe heeft een sterke aanwezigheid in de creatieve en zakelijke sectoren en blijft innoveren om tegemoet te komen aan de evoluerende behoeften van professionals in de digitale en creatieve industrieën. De solide groei en balans maakt het aandeel geschikt om niet alleen te overleven maar te groeien in een moeilijker klimaat.

beste amerikaanse aandelen | broker voor amerikaanse aandelen | verwachting aandeel Adobe 2024

Walmart (WMT)

Walmart is actief op mondiaal niveau en speelt een belangrijke rol in de detailhandelsindustrie. Het bedrijf heeft zijn activiteiten in de loop der jaren gediversifieerd en blijft innoveren om aan de behoeften van consumenten te voldoen.

Walmart wordt vaak beschouwd als een “defensief” aandeel in tijden van economische neergang. Dit komt doordat consumenten doorgaans blijven winkelen voor essentiële producten, zelfs tijdens economisch moeilijke tijden. Walmart, als een van de grootste detailhandelsbedrijven ter wereld, biedt veel van deze essentiële producten aan. Daarnaast keert het bedrijf een stabiel dividend uit van 1,5%. Dat maakt het aandeel een geschikte kandidaat voor diversificatie naar defensieve aandelen in 2024.

beleggen in amerika | aandeel walmart verwachting | amerikaanse aandelen 2024

Eli Lilly (LLY)

Eli Lilly is de grootste farmaceutische fabrikant in de Verenigde Staten en is een vooraanstaand bedrijf in de gezondheidszorg. Bekend van enkele van de best verkopende geneesmiddelen aller tijden, waaronder Prozac en Humalog.

Binnen het huidige assortiment vallen de diabetes- en afslankmedicijnen Trulicity en Mounjaro op als grote successen, wat aangeeft dat de productenpijplijn in uitstekende staat verkeert. Eli Lilly staat bekend om zijn inzet voor innovatie in de gezondheidszorg en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van geneesmiddelen die de gezondheid van mensen wereldwijd verbeteren.

Met een vooruitziend dividendrendement van 0,77% biedt het aandeel Eli Lilly solide dividenden aan. Door sterke financiële prestaties en een enorme schaalgrootte blijft Eli Lilly een waardeaandeel voor 2024 ondanks de enorme stijging in prijs en waardering

aandeel Eli Lilly dividend | aandeel Eli Lilly koers | Beste amerikaanse aandelen

iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD Dist (IUSA)

Ook 2024 blijft een onzekerjaar, hoewel het rentebeleid stabieler wordt. Daarom kan het verstandig zijn als belegger te kiezen voor een ETF die de volledige Amerikaanse markt volgt. Een index met de 500 grootste bedrijven uit de Verenigde Staten kan een goede representatie zijn van de Amerikaanse markt.

iShares Core S&P 500 ETF koers | SP500 ETF

Beste aandelen uit Amerika voor 2024

Hier vindt u een overzicht van de besproken beste Amerikaanse aandelen en een beperkte analyse van de waardering op december 2024. De aandelen kunnen omwille van de verschillende sectoren moeilijk met elkaar worden vergeleken.

 INTUMSFTADBEWMTLLY
Koers / Winst62,4835,7854,3825,67106,1
Verwachte koers / Winst34,8433,0033,6721,8847,85
Totale waarde / EBITDA38,3323,9836,3212,6770,92
Price / sales10,9412,6314,750,6516,5
Market cap / free cashflow (Volgende 12 maand)29,6841,332,0929,1672,75

Tips zoektocht beste Amerikaanse aandelen 2024

Wanneer u een lange termijn belegger bent, is het fundamentele plaatje het belangrijkste. Echter, probeer zeker ook de grafiek te bekijken. Door uw instapmoment goed te timen, kunt u namelijk extra rendement behalen, waarvan het jammer zou zijn om deze links te laten liggen.

Tip 1: Stijgende profit margin – winstmarge

De winstmarge is de verhouding tussen de omzet & de winst, en is een belangrijke ratio om bedrijven te vergelijken. Wanneer u in twijfel bent tussen bepaalde concurrenten uit een sector, kan het een eerste stap zijn om de winstmarge te vergelijken tussen de twee bedrijven. De tweede stap is om het verloop van de winstmarge te vergelijken door de tijd heen. Een aandeel met een winstmarge die op zijn minst stabiel is, en bij voorkeur in stijgende lijn zit, kan behoren tot de beste Amerikaanse aandelen 2024.

Tip 2: Cashgeneratie versus uitgaven

Creëert het bedrijf cash op de lange termijn? Het is natuurlijk afhankelijk van uw risicoappetijt, maar een bedrijf dat voldoende cash genereert en de uitgaven niet sneller laat stijgen dan de verkoop, heeft meer kans om in dit lijstje beste Amerikaanse aandelen 2024 voor te komen.

Tip 3: Schulden in lijn met groei bedrijf

De beste Amerikaanse aandelen hebben geen lange termijn schulden die exuberant zijn, in vergelijking met de omzet. Lange termijn schulden gaan gepaard met lange termijn rentes die betaald moeten worden, hoewel strategische schulden kunnen zorgen voor een leverage op de bedrijfsgroei. Een hoge schuldenlast is eigen aan bepaalde sectoren en bedrijven, waardoor u zich ook niet moet blindstaren op de schulden.

Tip 4: Positionering in de sector

Is het bedrijf een marktleider? Indien dit niet het geval is, wat is de positionering in de sector? Nog belangrijker is de toekomstige positionering in de sector. Over de aandelen die in de lijst van beste Amerikaanse aandelen staan, zou geen onduidelijkheid mogen bestaan wat de positionering betreft.

Zelf in Amerikaanse aandelen beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in Amerikaanse aandelen. U heeft toegang tot ruim 150 beurzen in 33 landen. Bekijk het aanbod:


Stuur een bericht naar Jef Dhondt
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.