Artikel laten voorlezen
Woensdag 15 januari 2020 organiseerde LYNX voor het negende jaar op rij het grootste online beleggersdebat van Nederland live vanuit het Bimhuis in Amsterdam. Onder leiding van Suleyman van Landewijk kwamen vier beleggingsexperts samen om hun vooruitzichten op het beursjaar 2020 kenbaar te maken. Dit jaar ging het aantal kijkers voor het eerst door de magische grens van 10.000 heen. In totaal keken 10.483 beleggers live mee tijdens het debat.

 

Beleggingsexperts Rob Stuiver van het VOC Fonds, Jim Tehupuring van ProBeleggen, Willem Middelkoop van Commodity Discovery Fund en Nico Inberg van IEX gingen de strijd met elkaar aan tijdens de tiprondes, quizrondes en de battles.

Tips Beleggersdebat

 

Dé beleggingstips voor 2020

De vier experts gaven ieder drie gouden tips voor 2020, verdeeld over drie categorieën; de Hollands Ronde, de Optie Ronde en de Grensverleggende Ronde.

In de Hollandse Ronde vielen de tips van Willem en Jim in de smaak. De mensen stemden massaal op de aandelen Prosus NV en OCI als beste tips.

Tijdens de Optie Ronde werd de optieconstructie op Galapagos van Jim door de mensen thuis als winnaar uitgeroepen. Ook het verhaal over het aandeel Pharming van Nico Inberg wist de kijker te overtuigen.

Voor de Grensverleggende Ronde overtuigde de tip over NexGen Energy het publiek het meest. Met ruim 50% van de stemmen was Willem de overtuigende winnaar van deze tipronde.

Battle

Interessante Battles

Tijdens de battles werden de experts als ware gladiatoren één op één lijnrecht tegenover elkaar gezet in de beleggersarena. Onderwerpen als de Europese overschotten, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de afzwakkende Chinese groei kwamen aan bod.

Alle experts kwamen met overtuigende argumenten en dat bleek ook wel uit de poll uitslagen. Alle experts mochten één battlewinst op hun naam schrijven. Jim wist te overtuigen met zijn mening over de AEX. De visie van het publiek thuis op het gebied van de Europese overschotten kwam het meest overeen die van Rob. Nico wist weer van Rob te winnen met zijn argumentatie over de presidentsverkiezingen en Willem had de meeste bijval tijdens het debat over de afzwakkende Chinese groei.

De winnaar van het LYNX Beleggersdebat 2020: Jim Tehupuring.

De winnaar van het debat werd bepaald door het publiek. Tijdens het debat kon er worden gestemd. Zowel de uitslagen van de tips als van de battles werden meegenomen in het eindoordeel.

Winnaar Jim Tehupuring

Voor de tweede keer mag Jim Tehupuring zich de winnaar noemen van het LYNX Beleggersdebat. In 2016 mocht hij de prijs ook mee naar huis nemen.

 

 

 

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart