Tips & Trades bestaat 1 jaar

Door Tips & Trades bestaat 1 jaar


Artikel laten voorlezen

 

Een jaar geleden besloten ProBeleggen en LYNX de handen ineen te slaan en een portaal te ontwikkelen, waarin direct opvolgbare beleggingstips van ProBeleggen worden gedeeld met de klanten van LYNX. Dit portaal heet Tips & Trades. De beleggingstips bestaan voornamelijk uit aandelen en opties op zowel de Europese als de Amerikaanse markt en worden uitgebreid toegelicht. Met andere woorden: u kijkt over de schouders mee van de beleggingsprofessionals van ProBeleggen.

Een terugblik

In 2020 beleefden beleggers een beursjaar met verhoogde volatiliteit. Eén van de gevolgen van veel beweeglijkheid op de beurzen zijn hogere optiepremies. Hierdoor ontstaan kansen, waar beleggers van kunnen profiteren. Zo was ook de volatiliteit bij het aandeel Galapagos (Ticker: GLPG) betrekkelijk hoog, nadat de FDA bekend had gemaakt dat het medicijn Filgotinib niet door de keuring kwam voor de commerciële verkoop in de Verenigde Staten. 28 augustus besloot ProBeleggen een zogenaamde put-spread op Galapagos in te nemen, waarbij een putoptie (€ 90) werd geschreven en een putoptie (€ 87,50) werd gekocht, beide met een expiratie in december 2021. Deze optiecombinatie leverde destijds € 2,25 op. Zoals u misschien al weet heeft één optie doorgaans betrekking op 100 maal de onderliggende waarde. Dit betekende dat de combinatie winst zou opleveren in het geval dat de koers van Galapagos boven een koers van (€ 87,50) zou blijven. Op 15 december 2021, vlak voor expiratie, besloot ProBeleggen de combinatie te sluiten en verkocht deze voor € 0,15, een winst van 93%.

Beleggen tijdens een pandemie

De professionals van ProBeleggen proberen in Tips & Trades in te spelen op de actualiteiten op de beurs. Zo ook tijdens de corona pandemie, waarin vaccinontwikkelaars streden om een coronavaccin te ontwikkelen. De ogen van de professionals van ProBeleggen waren voornamelijk gericht op Pfizer, een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. De relatief hoge dividend, maar voornamelijk de uitrol van het effectieve coronavaccin, waren in 2020 driemaal aanleiding voor ProBeleggen om een optiecombinatie in te nemen.  De volgers ontvingen hiervan van elk afzonderlijke tip direct een melding met daarbij een uitgebreide investment case.

Aandelentip

Naast opties, werd ook gebruikgemaakt van aandelen. Een van de voorbeelden was het aandeel IBM, ontwerper en verkoper van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlener in de IT-sector. 22 mei 2020 besloot ProBeleggen aandelen te kopen met het oog op een voordelige uitwerking van de transitie naar de cloud. Sneller dan verwacht, namelijk binnen 2 weken, steeg het aandeel met 12%. Om dit in perspectief te plaatsen: de NASDAQ steeg destijds 4%. In het Tips & Trades portaal probeert ProBeleggen voornamelijk in te spelen op kortstondige factoren met het doel om bedrijven te selecteren die de markt outperformen.

ProBeleggen kijkt met een tevreden gevoel terug naar het afgelopen jaar en de resultaten van de beleggingstips. 82% van de beleggingstips werd namelijk met een positief resultaat gesloten. Let op: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. ProBeleggen blikt vooruit op een mooi vervolg van Tips & Trades met nog veel meer beleggingstips.

Tijdelijk kosteloze toegang tot Tips & Trades

Om het 1-jarig jubileum te vieren krijgen klanten van LYNX tot 17 juli 2021 kosteloze toegang tot het Tips & Trades portaal, wanneer u zich aanmeldt. Klik hier om u aan te melden. Na 17 juli 2021 wordt u automatisch uitgeschreven. Met andere woorden: u zit nergens aan vast. Wilt u na deze periode tips blijven ontvangen via Tips & Trades? Voor slechts € 150 per jaar behoudt u toegang tot Tips & Trades.

Heeft u nog geen beleggingsrekening via LYNX?