Laagste optietarieven
Online broker LYNX verlaagt per 27 september de tarieven voor transacties in een groot aantal producten, waaronder Nederlandse aandelenopties, indexopties en aandelen. Dankzij deze verlaging biedt LYNX een nog beter totaalpakket aan: een professioneel platform en een uitgebreid productenaanbod, in combinatie met de laagste tarieven voor een aantal prominente producten.

De laagste optietarieven

Een belegger betaalt bij LYNX voortaan € 0,89 voor een aandelenoptie op Euronext Amsterdam en € 0,99 voor een AEX-indexoptie. Verder wordt het tarief voor aandelentransacties op Euronext Amsterdam met 33% verlaagd naar 0,06% over de transactiewaarde.

Tycho Schaaf, branch manager bij LYNX, legt de opvallende stap van het verlagen van de tarieven uit: “LYNX is in 12 jaar enorm gegroeid, juist door onze constante focus op het totale plaatje. Met trots kan ik zeggen dat ons klantenbestand in de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld is. Dit zorgt uiteraard voor schaalvoordelen, die wij doorspelen aan onze klanten door het verlagen van de tarieven. Wij zijn ervan overtuigd dat wij hierdoor over drie jaar opnieuw kunnen zeggen op zijn minst twee keer zo groot te zijn als nu.”

LYNX duikt onder de optietarieven van alle Nederlandse brokers, waarbij opvallend genoeg DeGiro recent zijn tarief juist verhoogde. Betekent dit dat LYNX teruggaat naar de rol van prijsvechter? Schaaf weerlegt dit: “Lage tarieven zijn slechts een onderdeel van het totale pakket. Onze klanten nemen beleggen serieus. Ze willen een snel en betrouwbaar handelsplatform, goede service én daarbij lage tarieven. Dat vinden ze allemaal bij LYNX.”

Actieve beleggers betalen geen platform fee

Tegelijkertijd met de tarievenverlaging introduceert LYNX een platform fee. Voor het totaalpakket ­— een zeer geavanceerd handelsplatform, toegang tot uitgebreide content en wekelijks meerdere Masterclasses — vraagt LYNX in het uiterste geval € 5,00 per maand, waarbij portefeuilles vanaf € 100.000 worden uitgesloten.

Deze fee vervalt echter zodra een klant orders uitvoert. Schaaf legt uit: “Gemaakte transactiekosten worden direct weggestreept tegen de platform fee. Voer je een aandelenorder uit waar je € 6,00 aan transactiekosten voor betaalt, dan vervalt de platform fee. Koop en verkoop je maandelijks enkele optiecontracten, dan vervalt de platform fee. Iemand die actief bezig is met zijn portefeuille bij LYNX, zal nooit te maken krijgen met de platform fee, in tegenstelling tot bij concurrenten.” Schaaf refereert hier naar de aansluitingskosten per beurs bij DeGiro en de recent door Binck ingevoerde service fee, die enkel kan komen te vervallen wanneer een klant in een maand minimaal 75 transacties uitvoert óf € 500,00 aan transactiekosten heeft betaald.

Nieuwe initiatieven

Waar de concurrentie binnen de beleggingsmarkt enerzijds de tarieven verhoogt en zich anderzijds meer richt op activiteiten buiten beleggen om, neemt LYNX beleggen uiterst serieus.

Dit is terug te zien in de uitrol van nieuwe initiatieven, zoals de lancering van de innovatieve LYNX Trading app voor mobiel en tablet, een uitgebreid Service Center waar klanten terecht kunnen met al hun beleggingsvragen en het Ideeëncentrum waarin inspiratie kan worden opgedaan voor nieuwe beleggingsideeën. Hierbij staat altijd één ding centraal: de focus op beleggen.


Over LYNX

De beste keuze voor iedereen die beleggen serieus neemt

In 2006 betrad LYNX de beleggersmarkt met twee speerpunten: zeer lage tarieven en een uitgebreid productaanbod. Daarmee is de online broker niet alleen succesvol in Nederland, maar ook daarbuiten. Na de opening van kantoren in België, Duitsland en Tsjechië biedt LYNX zijn diensten inmiddels aan in negen verschillende landen, waardoor het is uitgegroeid tot een Europese broker van formaat.

Nadat in 2013 de concurrentie op tarieven toenam, besloot LYNX zich niet alleen te focussen op prijs, maar vooral ook op kwaliteit, met een snel, betrouwbaar handelsplatform, uitgebreide educatie en een uitstekende klantenservice.

Daardoor is anno 2018 het product van LYNX, en daarmee het aanbod voor beleggers, sterk verbeterd. Zo is er een zeer geavanceerde app beschikbaar voor mobiel en tablet, kunnen via het Kennisportaal wekelijks de webinars van LYNX Masterclass worden gevolgd, en zijn beleggers dankzij de Morning Call ’s ochtends snel op de hoogte van wat er speelt op de markten.

Persvoorlichting:

Tycho Schaaf
Branch manager LYNX Nederland
Tel: 020 – 625 21 38
E-mail: t.schaaf@lynx.nl

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart