Artikel laten voorlezen

Wat zijn de beste Amerikaanse aandelen voor 2021? Het is een vraag die ongetwijfeld weergalmt in de gedachten van vele beleggers.

Een aandelenselectie is nooit eenvoudig, aangezien deze zal verschillen van belegger tot belegger. We hebben bovendien nog steeds te maken met het coronavirus, wat zeker nog een invloed heeft op vele aandelen. In dit artikel zullen we een aantal Amerikaanse aandelen bespreken die het best zouden kunnen presteren in 2021.

Beste amerikaanse aandelen 2020

Beste Amerikaanse aandelen 2021

Hieronder hebben we een ruime selectie gemaakt in willekeurige volgorde van de mogelijk beste Amerikaanse aandelen voor 2021. Er is een nieuw jaar aangebroken en onder het motto “Goed begonnen, is half gewonnen”, willen we u aan de hand van dit artikel wat inspiratie laten opdoen. Voeg deze lijst beste Amerikaanse aandelen gerust toe aan uw watch list, om dezen in het oog te houden.

Aandeel Amazon – AMZN – USD

Het is denk ik niet nodig om Amazon te introduceren. Amazon is natuurlijk één van de grootste bedrijven ter wereld. De groeipercentages die Amazon heeft kunnen rapporteren, overtreffen ieders verwachtingen. Daarbij heeft het bedrijf pas zeer recent winst kunnen boeken op haar internationale activiteiten. Ook heeft het bedrijf al een aantal industrieën ontwricht en het is nog niet van plan om te ontspannen. Zo meldde Amazon onlangs nog dat het van plan is om eerstelijnsgezondheidszorg te gaan aanbieden aan grote werkgevers.

De groeivooruitzichten voor Amazon zijn nog steeds ongelooflijk, het bedrijf boekte een groei van 37 procent in het vierde kwartaal van 2020. Dit is tot op zekere hoogte te danken aan de boost in online verkopen tijdens de pandemie. Echter, gezien het feit dat online verkoop ook zal blijven groeien na de pandemie, zal Amazon nog even van deze trend kunnen profiteren.

Amazon

Aandeel Beyond Meat – BYND – USD

Beyond Meat is een Amerikaans bedrijf dat plantaardig vlees produceert. Het bedrijf is opgericht in 2009. Het doel van de producten van dit bedrijf is om echt vlees te vervangen met plantaardige ingrediënten. Beyond Meat lanceerde zijn eerste producten in de Verenigde Staten in 2012. De producten van het bedrijf zijn ontworpen om de smaak en textuur van gehaktballen, rundvlees, gehakt, worstjes en hamburgers na te bootsen.

Waarom staat Beyond Meat in onze lijst van beste Amerikaanse aandelen 2021? Eenvoudig, het bedrijf is perfect gepositioneerd om twee belangrijke trends te volgen die onlangs zijn ontstaan. De toegenomen inspanningen om een duurzamere omgeving te creëren en de inspanningen van de mens om zich meer bewust te zijn van hun gezondheid en van wat ze eten. Deze twee trends zullen bedrijven in de nabije toekomst veel meer beïnvloeden. Hiermee is Beyond Meat één van de weinige bedrijven die beleggers kunnen kopen om in te spelen op die twee grote trends.

Beyond Meat BYND

Aandeel BlackRock – BLK – USD

BlackRock is een mastodont in de financiële sector, waarvan de omzet en het dividend de afgelopen jaren significant is toegenomen. Ze zijn de grootste vermogensbeheerder ter wereld en werken voor overheden, pensioenfondsen, verzekeraars en particuliere beleggers. Hun Assets Under Management ligt rond de $ 6 biljoen. Enkele jaren terug heeft BlackRock het bedrijf iShares overgenomen. Hiermee heeft BlackRock meer dan 800 verschillende ETF’s aan het assortiment toegevoegd.

BlackRock haalt haar omzet uit management fees, performance fees, advice fees en investeringstechnologieën die worden gecommercialiseerd. BlackRock heeft goed kunnen inspelen op de stijgende vraag naar goedkope index ETF’s. Deze trend lijkt zich ook in de toekomst verder te zetten. Daarom dat in het meerjarige plan van BlackRock Europa de nieuwe focus wordt. Ze zijn nu reeds de grootste vermogensbeheerder, maar zien hier de grootste potentiële groei. Het risico voor de aandeelhouders van BlackRock ligt bij een recessie. Mocht er zich een economische recessie voordoen, dan zou de AUM (Assets Under Management) zo goed als zeker zakken, waardoor de omzet van BlackRock zou kunnen dalen.

BlackRock aandeel

Aandeel Canadian Solar – CSIQ – USD

Canadian Solar is een onderneming die actief is de sector van alternatieve energie. Het bedrijf verkoopt producten die nodig zijn voor het opwekken van zonne-energie. Verder worden er ook diensten aangeboden zoals onderhoud en advies. Het afgelopen decennium was het moeilijk voor de bedrijven in de alternatieve energie sector, om goede resultaten neer te zetten. Maar Canadian Solar bereikt nu een punt van winstgevendheid, zonder afhankelijk te zijn van subsidies van de overheden.

Canadian Solar’s adjusted gross margin is de laatste vier jaar gestegen. Dit kengetal vertelt ons hoe winstgevend een product is. Niet onbelangrijk bij een product dat nog vrij ‘nieuw’ is. Canadian Solar lanceerde in 2020 ook een inkoopprogramma van eigen aandelen voor $ 150 miljoen. Een nadeel van deze sector – in het bijzonder in de zonne-energie – is dat dit type bedrijven sterk afhankelijk zijn van grondstofprijzen. Voor het construeren van zonnepanelen is er een variëteit aan grondstoffen nodig, waarvan de prijsvolatiliteit een impact heeft op de winstgevendheid van het bedrijf. De hoopgevende trend in de bedrijfsresultaten en in de sector overtuigt ons er echter van dat Canadian Solar past in de beste Amerikaanse aandelen 2021.

Canadian Solar

Aandeel Canopy Growth – CGC – USD

Het volgende aandeel uit de lijst van beste Amerikaanse aandelen 2021 is Canopy Growth.  We hebben een cannabisaandeel opgenomen, door het grote potentieel dat de sector biedt. Uiteraard zijn er ook veel inherente risico’s verbonden aan deze sector. Daarom hebben we de marktleider genomen, die het meeste kapitaal heeft om de toekomstige groei te kunnen realiseren. Naast marktleider is Canopy ook een bedrijf dat andere deelmarkten probeert te penetreren. Denk hierbij aan eten en drank waarin cannabis verwerkt zit.

Alle cannabisbeleggers hopen dat de cannabis in het Westen zowel medicinaal als recreatief volledig worden gelegaliseerd. Mocht daarenboven de cannabisbedrijven nog kunnen penetreren in deelmarkten zoals bijvoorbeeld de dranksector, dan zou de verwachte omzet binnen tien jaar uitkomen op $ 200 miljard. Het risico bij bedrijven in de cannabissector is dat geen van hen op terugkerende basis winst maakt. Ook Canopy verwacht pas winst te draaien binnen ten vroegste drie jaar. Het spreekt voor zich dat dit één van de meest risicovolle aandelen is uit de lijst beste Amerikaanse aandelen 2021.

Aandeel Canopy

Aandeel FedEx – FDX – USD

FedEx is een Amerikaans bedrijf dat de logistiek verzorgt voor het transport van kleine pakjes en documenten. Het bedrijf heeft 60.000 drop-off locaties, verspreid over 220 landen. Deze locaties worden bediend door 678 vliegtuigen en 180.000 voertuigen. Dit aantal is nodig om de 15 miljoen pakketjes per dag te kunnen verwerken. E-commerce heeft al enkele jaren de wind in de zeilen en dit zal de komende jaren mogelijk nog toenemen. FedEx heeft een volledige en efficiënte structuur om hierop in te spelen.

Het aandeel FedEx heeft de laatste jaren ondermaats gepresteerd, waardoor het aantrekkelijk gewaardeerd lijkt. Op dit moment noteert het aandeel ongeveer aan een P/E ratio van 27. Het coronavirus heeft voor een gigantische boost gezorgd voor e-commerce. Deze trend zal zich volgens experts blijven voortzetten. Bedrijven als FedEx kunnen hiervan zeker profiteren in 2021.

aandeel FedEx

Aandeel PayPal – PYPL – USD

De afgelopen jaren is PayPal al een enorm succes op de markt. En dat succes zal niet snel stoppen. Er zijn een aantal redenen waarom PayPal in 2021 een verdere prijsstijging zou kunnen zien. De wereld evolueert naar een meer gedigitaliseerde samenleving. Contant geld verliest bijvoorbeeld aan belang. Een trend waar PayPal op heeft ingespeeld.

PayPal ziet continue groei in hun klantenbestand. PayPal rapporteerde in 2020, 377 miljoen accounts. Dit was een groei van 16 procent op jaarbasis. De klantengroei zal zich nog verder voortzetten. Het bedrijf verwacht tegen 2025 meer dan 750 miljoen actieve accounts te hebben. Deze groei zou moeten komen uit delen van de wereld waar contant geld nog steeds koning is. PayPal heeft meerdere partnerschappen gesloten met bedrijven in verschillende landen om het proces van gedigitaliseerd betalen te versnellen. MercadoLibre in Latijns-Amerika en Alipay in China zijn slechts enkele van de bedrijven waar PayPal mee samenwerkt.

Een andere trend waar PayPal recent op heeft ingespeeld, is de opkomst van crypto currency. Geen verrassing, gezien het feit dat één Bitcoin momenteel 52.000 dollar waard is. De meningen over de legitimiteit van crypto currencies lopen uiteen, maar de crypto currency trend kan niet worden ontkend. PayPal heeft aangekondigd dat mensen later in 2021 transacties zullen kunnen verrichten met Bitcoin op hun platform. Het bedrijf zag een toename van 50 procent in dagelijkse gebruikersaanmeldingen, vanwege hun toch al beperkte cryptodiensten. Dus transacties kunnen uitvoeren met Bitcoin zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de klanten en de omzet van PayPal gaan toenemen.

aandeel PayPal

Aandeel Restaurant Brands International – QSR – USD

Restaurant Brands International is een Canadees-Amerikaanse multinational. Het bedrijf werd opgericht in 2014. Burger King, één van de grootste fastfoodrestaurants ter wereld, fuseerde met de Canadese coffeeshop en restaurantketen Tim Hortons in een deal ter waarde van 12,5 miljard dollar. Het bedrijf groeide exponentieel met de overname van Popeyes Louisiana Kitchen in 2017. Restaurant Brands International is nu de vijfde grootste beheerder van fastfoodrestaurants ter wereld.

Restaurantketens zijn hard getroffen door het coronavirus. Maar dat betekent niet dat u deze bedrijven moet afschrijven. Restaurant Brands International heeft zich kunnen herstellen van een zeer steile ineenstorting in maart 2020. Gezien de huidige toestand van de pandemie, zou het bedrijf binnenkort restaurants kunnen heropenen, zodra de vaccinaties in volle gang zijn. Het derde kwartaal van 2020 zag al betere vooruitzichten voor de nabije toekomst en het bedrijf zou dus verder kunnen groeien, zodra de pandemie zich terugtrekt.

De Popeyes-keten van Restaurant Brands International heeft tijdens de pandemie een groei doorgemaakt. Het virus beperkte de eetlust van de mensen voor Popeyes helemaal niet. De twee andere onderdelen, Burger King en Tim Hortons verloren in 2020 wel klanten. Maar als de wereld weer opengaat, zal Restaurant Brands International als één van de eerste bedrijven profiteren van een heropening.

aandeel restaurant brands international

Aandeel Snap Inc – SNAP – USD

Snap Inc is een Amerikaans social media bedrijf en is eigenlijk beter gekend onder de naam Snapchat. Het bedrijf ontwikkelt applicaties die gebruikt kunnen worden door middel van een mobiele camera. Snap commercialiseert drie producten: Bitmoji, Snapchat en Spectacles. Het aandeel Snap had enorm te lijden, doordat Facebook de beste features van Snapchat kopieerde in hun platform Instagram. De beleggers zagen de bui al hangen. Maar door de ontwikkeling van nieuwe features en een assortiment van geïncorporeerde videogames, krijgt de omzet van Snap weer een boost. Verder zit het aantal actieve gebruikers terug in de lift. Snap introduceerde als tegenoffensief tegenover Facebook enkele nieuwsshows. Daarbij worden programma’s getoond van Comcast en ESPN.

Het risico voor de aandeelhouders is de concentratie van de actieve gebruikers. Enerzijds is Snapchat in grote mate populair bij jongeren onder de 25. Deze hebben vaak de koopkracht nog niet van iemand van 30+. Dit brengt onzekerheid mee voor de advertentie-inkomsten. Anderzijds is de regionale diversiteit ook niet wat het idealiter moet zijn. Snapchat is enorm populair in een aantal landen zoals Amerika, Frankrijk en India maar minder in andere delen van de wereld.

Aandeel Snap

Aandeel Teledoc Health – TDOC  – USD

Teladoc Health is een multinationaal bedrijf voor virtuele gezondheidszorg en telegeneeskunde, gevestigd in de Verenigde Staten. De dienstverlening van Teladoc Health is primair gericht op de zorg. De diensten omvatten telezorg, medische opinies, AI en gezondheidsanalyses. Het bedrijf maakt gebruik van telefoon- en videoconferentiesoftware om klanten on-demand medische zorg op afstand te bieden. Teladoc was het eerste bedrijf dat dit soort diensten aanbood en is daarmee ook het grootste in de telezorgsector. Het bedrijf is opgericht in 2002 en is sindsdien enorm gegroeid, onder andere door de overnames van een aantal bedrijven. Teladoc Health is actief in 130 landen en heeft ongeveer 28 miljoen klanten.

In 2020 kon het bedrijf ongeveer 1,1 miljard dollar aan inkomsten binnenhalen, wat meer dan het dubbele was van de omzet in 2019. Teladoc Health kon ook 110 miljoen dollar aan bedrijfsinkomsten boeken. Een ongelooflijke stijging wanneer men beseft dat het bedrijfsresultaat in 2019, 32 miljoen dollar bedroeg. Het bedrijf maakt elk jaar een ongelooflijke groei door. Meer dan 40 procent van de Fortune 500-bedrijven maakt al gebruik van de diensten van Teladoc Health. Het bedrijf verwacht in 2023 een omzet van 3,5 miljard dollar en een bedrijfsresultaat van ongeveer 500 miljoen dollar.

Het aandeel Teladoc is zeker niet goedkoop, maar gezien de groeivooruitzichten heeft het aandeel Teladoc in de toekomst nog veel opwaarts potentieel. Daarom hoort het zeker thuis in onze lijst van de beste Amerikaanse aandelen voor 2021.

aandeel Teledoc

Aandeel UnitedHealth Group – UNH – USD

UnitedHealth Group is een Amerikaans bedrijf dat actief is in de gezondheidssector. Gezien de status van de huidige aandelencyclus, kan een defensiever aandeel niet ontbreken in de lijst van beste Amerikaanse aandelen 2021. Het bedrijft opereert via vier segmenten: UnitedHealthcare, OptumHealth, OptumInsight en OptumRx. Wereldwijd voorziet het bedrijf 78 miljoen personen van haar diensten. Het aandeel UnitedHealth Group is het grootste publiek verhandelbare aandeel uit de gezondheidssector. Volgens UnitedHealth Group zouden haar verschillende ziekteverzekeringen aan de man worden gebracht bij meer dan de helft van de Fortune 100 bedrijven.

Aandelen uit de gezondheidssector doen het beter dan gemiddeld wanneer de beurs in woelig water geraakt. Dit solide bedrijf lijkt de ideale play om toe te voegen aan de defensieve aandelen uit uw portefeuille. Het aandeel UnitedHealth Group is een waarde aandeel dat door haar omvang kan genieten van enorme schaalvoordelen. De concurrentie ligt wel op de loer, want concurrent CVS heeft Aetna overgenomen. Hierdoor kan de concurrentiepositie van CVS ten opzichte van UnitedHealth Group verbeteren.

aandeel UnitedHealth

Beste aandelen uit Amerika voor 2021

Hierboven heeft u de lijst met beste Amerikaanse aandelen kunnen bekijken. Hoe de aandelen het er voorlopig vanaf hebben gebracht vindt u hieronder.

SymboolBedrijfsnaamActuele prijsActueel rendement (YTD)
AMZNAmazon$ 3.249,90+1,99%
BYNDBeyond Meat$ 160,22+27,59%
BLKBlackRock$ 710,11-0,10%
CSIQCanadian Solar$ 52,78-0,27%
CGCCanopy Growth$ 38,63+47,89%
FDXFedEx$ 254,64+0,57%
PYPLPayPal$ 286,92+23,72%
QSRRestaurant Brands International$ 60,97+2,66%
SNAPSnap Inc$ 65,52+32,12%
TDOCTeladoc Health$ 292,51+45.80%
UNHUnitedHealth Group$ 324,58-7,13%

*referentieprijzen gemeten op sluitingsprijzen 19 februari 2021

Zoals u ziet, hebben sommige aandelen op dit moment een negatief rendement. We kunnen niet sterk genoeg benadrukken dat deze lijst is samengesteld vanuit het oogpunt van een belegger die de aandelen voor het volledige jaar in portefeuille zou houden.

Tips zoektocht beste Amerikaanse aandelen 2021

Wanneer u een lange termijn belegger bent, is het fundamentele plaatje het belangrijkste. Echter, probeer zeker ook de grafiek te bekijken. Door uw instapmoment goed te timen, kunt u namelijk extra rendement behalen, waarvan het jammer zou zijn om deze links te laten liggen.

Tip 1: Stijgende profit margin – winstmarge

De winstmarge is de verhouding tussen de omzet en de winst en is een belangrijke ratio om bedrijven te vergelijken. Wanneer u in twijfel bent tussen bepaalde concurrenten uit een sector, kan het een eerste stap zijn om de winstmarge te vergelijken tussen de twee bedrijven. De tweede stap is om het verloop van de winstmarge te vergelijken door de tijd heen. Een aandeel met een winstmarge die op zijn minst stabiel is, en bij voorkeur in stijgende lijn zit, kan behoren tot de beste Amerikaanse aandelen 2021.

Tip 2: Cashgeneratie versus uitgaven

Creëert het bedrijf cash op de lange termijn? Het is natuurlijk afhankelijk van uw risicoappetijt, maar een bedrijf dat voldoende cash genereert en de uitgaven niet sneller laat stijgen dan de verkoop, heeft meer kans om in dit lijstje beste Amerikaanse aandelen 2021 voor te komen.

Tip 3: Schulden in lijn met groei bedrijf

De beste Amerikaanse aandelen hebben geen lange termijn schulden die exuberant zijn, in vergelijking met de omzet. Lange termijn schulden gaan gepaard met lange termijn rentes die betaald moeten worden, hoewel strategische schulden kunnen zorgen voor een leverage op de bedrijfsgroei. Een hoge schuldenlast is eigen aan bepaalde sectoren en bedrijven, waardoor u zich ook niet moet blindstaren op de schulden.

Tip 4: Positionering in de sector

Is het bedrijf een marktleider? Indien dit niet het geval is, wat is de positionering in de sector? Nog belangrijker is de toekomstige positionering in de sector. Over de aandelen die in de lijst van beste Amerikaanse aandelen staan, zou geen onduidelijkheid mogen bestaan wat de positionering betreft.

Overige sectoren en aandelen

Bent u op zoek naar inspiratie? Op het kennisportaal van LYNX verschenen er in 2021 al enkele artikels over specifieke sectoren en de daarbij horende beste aandelen.

Zelf Amerikaanse aandelen (ver)kopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in Amerikaanse aandelen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


Gerelateerde artikelen

De beste aandelen van dit moment

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart