Artikel laten voorlezen
beste amerikaanse aandelen 2023
Wat zijn de beste Amerikaanse aandelen voor 2023? Het is een vraag die ongetwijfeld weergalmt in de gedachten van vele beleggers.

Als particuliere belegger is aandelen selecteren enorm complex. De markt wordt vaak niet verslagen door beleggers met een actieve beleggingsstrategie. We hebben bovendien nog steeds te maken met een lastige omgeving om voorpellingen te maken. In dit artikel bespreken we een aantal voorbeelden van Amerikaanse aandelen die goed kunnen presteren in 2023. Verder vindt u ook een aantal tips om u verder te helpen met uw aandelenselectie.

Beste Amerikaanse aandelen 2023

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van de beste Amerikaanse aandelen alsook een aantal tips om zelf aandelen te selecteren voor het beursjaar 2023. Voeg deze lijst met de beste Amerikaanse aandelen gerust toe aan uw watchlist om ze in het oog te houden.

Microsoft (MSFT)

Microsoft heeft weinig introductie nodig. De softwareontwikkelaar kocht recentelijk een belang in Open AI, de ontwikkelaar van het befaamde ChatGPT, voor miljarden dollars. In 2023 zal de software ontwikkelaar de AI bot verder uitrollen over zijn producten. De integratie met zijn zoekmachine Bing werd al geïmplementeerd, een ontwikkeling waar veel beleggers en analisten zich vragen stellen over hoe de concurrentie met Google zal escaleren.

Veel analisten verwachten dat AI de nieuwe bubbel in de markten zal worden. Microsoft zal hier ongetwijfeld in 2023 op kunnen meesurfen. Ook het snelst groeiende segment, Azure cloud-computing platform zou in 2023 nieuwe hoogtes kunnen bereiken.

Wat de waardering betreft houdt de prijs rekening met een flinke premie. Met een marktkapitalisatie van bijna 2 biljoen wordt de kans op faling kleiner en kleiner. Wanneer de fundamenten blijven groeien in 2023 dan kan de het aandeel snel in prijs stijgen.

Beste Amerikaanse aandelen: Microsoft

Salesforce (CRM)

Salesforce is een cloudgebaseerd softwarebedrijf dat zich richt op klantrelatiebeheer (CRM) en bedrijfsautomatisering. Het biedt bedrijven van elke omvang een platform voor het beheren van verschillende aspecten van hun klantrelaties, waaronder verkoop, marketing, klantenservice en analyses.

Voor Salesforce staat het ecosysteem centraal, de B2B business voorziet een totaal oplossing voor de noden wat betreft relaties met stakeholders. Recentelijk kondigde het bedrijf aan dat het ook “Einstein GPT” zal ontwikkelen, een integratie van ChatGPT in het ecosysteem van Salesforce. Door de omvang en diversiteit van de producten kan dit voor aanzienlijke waarde creatie zorgen. Beleggers reageren positief en wisten het aandeel bij de aankondiging meer dan 10% omhoog te duwen.

De waardering voor 2023 zit zeker niet in het waarde territorium maar is daarom ook niet exuberant hoog. Het aandeel staat nu tegen 21 keer de verwachte winst voor 2023.

Intuitive surgical (ISRG)

Intuitive Surgical is een medisch technologie bedrijf dat kan gezien worden als de pionier van robotchirurgie. De systemen van het bedrijf helpen chirurgen om complexe ingrepen uit te voeren met behulp van robotica en geavanceerde beeldvormingstechnologie.

Met een enorme berg cash, een sterke free cash flow en compleet schuldenvrij heeft het de mogelijkheden om sterk te investeren in research & development of overnames te doen. Zo kan het vrijwel constant nieuwe technologieën ontwikkelen en marktleider blijven. Op deze manier kan u in 2023 investeren in de gezondheidszorg en vergrijzing met minder onzekerheid over goedkeuring of een enorme cash burn zonder winst.

De brede marges en de sterke balans van Intuitve surgical komen met een stevig prijskaartje. Zo noteert het aandeel tegen 36,99 keer de winst van 2023.

Tapestry (TPR)

Tapestry is een Amerikaanse luxegoederen bedrijf en richt zich op het ontwerpen, produceren en verkopen van handtassen, accessoires en kleding. Het bedrijf bezit drie merken: Coach, Kate Spade en Stuart Weitzman.

Het bedrijf weet meer en meer jongere klanten aan te trekken en blijft op die manier relevant. Net als sommige andere retailers ziet het bedrijf groeimogelijkheden in China en lanceert het daar nu nieuwe winkels en verkooppunten. De heropening van China kan Tapestry in 2023 nog een duwtje in de rug geven.

Vooral de waardering is zeer aantrekkelijk voor Tapestry. Wanneer we het totaal plaatje bekijken voor Tapestry dan zien we onmiddellijk dat het bedrijf veruit het goedkoopste is in de hele sector. De prijs is nu slechts 10 maal de verwachte winst voor 2023. Ook tegenover de omzet is het aandeel ondergewaardeerd met een ratio van 1,84 voor 2023.

Berkshire Hathaway (BRK-B)

Berkshire Hathaway onder leiding van de befaamde beursgoeroe Warren Buffet wist ook in het lastige beursjaar van 2022 de beurs met meer dan 20% te kloppen. Dat heeft de holding al meerdere jaren kunnen doen. De beta van 0,88 wijst er ook op dat de holding minder volatiliteit met zich meebrengt en dus minder risicovol is, dat betekent dat het reële rendement, na risicoweging, nog groter is.

Ook in 2023 zou Buffet zijn holding verder kunnen leiden naar een succesvol beursjaar. De naam Buffet brengt ook onmiddellijk het grootste risico met zich mee. Moest de goeroe, gezien zijn leeftijd van 92 jaar, overleiden dan zou de markt daar slecht op kunnen reageren.

iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD Dist (IUSA)

De onzekerheid van economische data en FED beslissingen zorgen voor genoeg onzekerheid in 2023. Daarom kan het verstandig zijn als belegger te kiezen voor een ETF die de volledige Amerikaanse markt volgt. Een index met de 500 grootste bedrijven uit de Verenigde Staten kan een goede representatie zijn van de Amerikaanse markt.

Beste aandelen uit Amerika voor 2023

Hier vindt u een overzicht van de besproken aandelen en een beperkte analyse van de waardering op maart 2023. De aandelen kunnen omwille van de verschillende sectoren moeilijk met elkaar worden vergeleken.

 MSFTCRMISRGTPRBRK-B
Koers / Winst28,24632,1463,1712,82
Verwachte koers / Winst12,82  8,753710,1619,6
Totale waarde / EBITDA19,132,4739,249,77
Price / sales9,125,8512,661,522,23
Market cap / free cashflow (Volgende 12 maand)26,7824,1644,6010,16

Tips zoektocht beste Amerikaanse aandelen 2023

Wanneer u een lange termijn belegger bent, is het fundamentele plaatje het belangrijkste. Echter, probeer zeker ook de grafiek te bekijken. Door uw instapmoment goed te timen, kunt u namelijk extra rendement behalen, waarvan het jammer zou zijn om deze links te laten liggen.

Tip 1: Stijgende profit margin – winstmarge

De winstmarge is de verhouding tussen de omzet en de winst en is een belangrijke ratio om bedrijven te vergelijken. Wanneer u in twijfel bent tussen bepaalde concurrenten uit een sector, kan het een eerste stap zijn om de winstmarge te vergelijken tussen de twee bedrijven. De tweede stap is om het verloop van de winstmarge te vergelijken door de tijd heen. Een aandeel met een winstmarge die op zijn minst stabiel is, en bij voorkeur in stijgende lijn zit, kan behoren tot de beste Amerikaanse aandelen 2021.

Tip 2: Cashgeneratie versus uitgaven

Creëert het bedrijf cash op de lange termijn? Het is natuurlijk afhankelijk van uw risicoappetijt, maar een bedrijf dat voldoende cash genereert en de uitgaven niet sneller laat stijgen dan de verkoop, heeft meer kans om in dit lijstje beste Amerikaanse aandelen 2021 voor te komen.

Tip 3: Schulden in lijn met groei bedrijf

De beste Amerikaanse aandelen hebben geen lange termijn schulden die exuberant zijn, in vergelijking met de omzet. Lange termijn schulden gaan gepaard met lange termijn rentes die betaald moeten worden, hoewel strategische schulden kunnen zorgen voor een leverage op de bedrijfsgroei. Een hoge schuldenlast is eigen aan bepaalde sectoren en bedrijven, waardoor u zich ook niet moet blindstaren op de schulden.

Tip 4: Positionering in de sector

Is het bedrijf een marktleider? Indien dit niet het geval is, wat is de positionering in de sector? Nog belangrijker is de toekomstige positionering in de sector. Over de aandelen die in de lijst van beste Amerikaanse aandelen staan, zou geen onduidelijkheid mogen bestaan wat de positionering betreft.

Zelf Amerikaanse aandelen (ver)kopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in Amerikaanse aandelen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


Gerelateerde artikelen

De beste aandelen van dit moment

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Jef Dhondt
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.