Bitcoin aandeel stijgt met ruim 1000%; ontdek hoe u kunt beleggen in bitcoins via LYNX

Door Justin Blekemolen


Artikel laten voorlezen
Het is op dit moment dé hype waar iedereen mee bezig is. Het beleggen in zogenoemde “cryptocurrencies”, waarbij beleggen in bitcoins verreweg de meest bekende en populaire manier is.
 

Een veelgestelde vraag van onze klanten is: hoe kan ik beleggen in bitcoins? Dit heb ik voor u uitgezocht en alle mogelijke manieren voor u op een rijtje gezet.

Update 11-03-2021: Beleggen in Bitcoin: de beste Bitcoin aandelen en futures

De opmars van de bitcoin

De opmars van de cryptocurrencies en de bitcoin daarbij in het bijzonder is de meeste beleggers niet ontgaan. In bovenstaande grafiek is de stijging van de digitale munt goed terug te zien. Eindelijk was het zover. Sinds 18 december kunt u op een betrouwbare manier zowel LONG als SHORT handelen in de Bitcoin future via LYNX.

Terwijl veel criticasters vorig jaar al vonden dat de koers van de bitcoin op niets gebaseerd was en dat het niet meer dan een hype was, is de koers van de digitale munt sindsdien nog meerdere keren over de kop gegaan. Inmiddels is zelfs een hoogtepunt van $ 20.000 per bitcoin bereikt.

Voor een uitgebreide uitleg over wat een bitcoin precies is en wat de geschiedenis is van de bitcoin, verwijs ik u graag naar mijn eerder geschreven artikel De bitcoin bereikt hoogste stand in 3 jaar.

Dat de bitcoin steeds breder geaccepteerd wordt, is logischerwijs goed terug te zien in de enorme koersstijging van de digitale munt. Sinds de lancering van breed geaccepteerde producten zoals bitcoin ETF’s en de bitoin future is hier echter een nieuwe dimensie aan toegevoegd. Deze stappen werden door beleggers gezien als nieuwe stap in de wereldwijde acceptatie van de cryptocurrencies.

De prijs van de bitcoin is in het jaar 2017 met honderden procenten gestegen. De market cap van de munt bereikte hiermee zelfs een waarde van ruim $ 200 miljard. Hiermee is de bitcoin verreweg de grootste cryptocurrency.

De aankondiging van nieuwe producten als ETF’s en futures zorgden voor een nieuwe stroomversnelling. Naast het feit dat deze beslissing natuurlijk sterk vertrouwen in de munt uitstraalt, wordt het product nu voor veel meer beleggers bereikbaar die tot nog toe aan de zijlijn stonden.

Daarnaast kan dit proces richting een volwassenere asset class zorgen voor verminderde volatiliteit. Dit kan er vervolgens ook weer voor zorgen dat beleggers met een minder sterke maag het aandurven om de bitcoin markt te betreden, waardoor de digitale munt ook weer op extra kapitaalinstroom kan rekenen.

Top 5 Bitcoin aandelen handelen via LYNX

Allereest is het via het TWS Handelsplatform mogelijk om te handelen in aandelen die profiteren van de bitcoin hype. Om deze reden heb ik een top 5 gemaakt van best presterende bitcoin aandelen in het gehele jaar 2017.

5. MGT Capital (MGTI) +428,9%

Op de vijfde plaats vinden we het aandeel MGT Capital. Het bedrijf is actief op het gebied van cybersecuritytechnologieën en vaart inmiddels ook op de hype rondom de bitcoin. In oktober kondigde het bedrijf aan dat het ook bezig is met het “minen” van bitcoins. Naar eigen zeggen is het hard op weg om een sterke positie op te bouwen als grootste crypto-mining bedrijf in de VS.

Koers aandeel MGT Capital - beleggen in bitcoins bij LYNX - Top 5 bitcoin aandelen en ETF's

4. Riot Blockchain (RIOT) +665,5%

Op plaats vier vinden we het aandeel Riot Blockchain. Het aandeel is relatief nieuw door de naamswijziging die het begin oktober heeft doorgevoerd. Daarvoor was de naam van het bedrijf namelijk een stuk minder zeggend, Bioptix.

Koers aandeel Riot Blockchain - beleggen in bitcoins bij LYNX - Top 5 bitcoin aandelen en ETF's

Sindsdien is de gekte rondom het aandeel compleet. Het mooie aan dit aandeel is de levendige optiehandel, waar de volumes heel hoog liggen en dus enorm veel kansen bevatten voor beleggers. Zowel het aandeel als de opties zijn verhandelbaar via het TWS Handelsplatform.

3. DigitalX (DCC) +677,8%

DigitalX heeft met een stijging van bijna 700% in 2017 ook een geweldige rit achter de rug. Het bedrijf verzorgt ICO adviezen, blockchain consulting services en softwareontwikkeling voor blockchain. In september werd bekend dat het bedrijf bezig was met de ontwikkeling van zogenoemde bitcoin-pinapparaten. Sindsdien is de koers van het aandeel explosief gestegen.

Koers aandeel DigitalX DCC - beleggen in bitcoins bij LYNX - Top 5 bitcoin aandelen en ETF's

2. BTL Group (BTL) +993,2%

Alhoewel het aandeel BTL Group in 2017 met bijna 1.000% is gestegen, noteert het aandeel niet op plaats 1 in deze lijst van top 5 best presterende bitcoin aandelen. Het bedrijf levert blockchain oplossing voor banken en bedrijven uit de energiesector. Deze sectoren kunnen immers hevige veranderingen gaan ondervinden door de opkomende blockchain technologie.

Koers aandeel BTL group - beleggen in bitcoins bij LYNX - Top 5 bitcoin aandelen en ETF's

1. Global Blockchain Technology (BLOC) +1164,3%

De absolute nummer 1 uit de lijst van best presterende blockchain aandelen is het aandeel Global Blockchain Technology met een stijging van bijna 1200%. Ook dit bedrijf weet te profiteren van een naamswijziging die begin oktober is doorgevoerd. Global Blockchain is een Canadees investeringsbedrijf. Ondanks de enorme stijging, is de marktkapitalisatie van het bedrijf nog altijd lager dan $ 50 miljoen.

Koers aandeel Global Blockchain Technologie BLOC - beleggen in bitcoins bij LYNX - Top 5 bitcoin aandelen en ETF's

De meest bekende bitcoin ETF’s

Naast het inspelen op de bitcoinkoers middels aandelen, is het ook met ETF’s mogelijk om in te spelen op de koers van cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum. Hieronder een opsomming van de meest verhandelde bitcoin en ethereum ETF’s op dit moment.

Bitcoin Tracker One (BITCOINXB)

Bitcoin Tracker One ETF - beleggen in bitcoins bij LYNX - Top 5 bitcoin aandelen en ETF's

XBT Provider Ethereum ETN (COINETH)

XBT Provider Ethereum ETN - beleggen in bitcoins bij LYNX - Top 5 bitcoin aandelen en ETF's

Bitcoin future via LYNX

In december 2017 is de bitcoin future dan eindelijk gelanceerd op de CME. CME Group exploiteert de grootste derivatenbeurs ter wereld, met bekende futures als de E-mini S&P 500 future (ES), de E-mini Nasdaq 100 future (NQ) en de Crude Oil future (CL). De meest verhandelde futures ter wereld staan dus onder beheer van deze partij en zijn op dit gebied de belangrijkste speler wereldwijd.

Dat een dergelijk grote speler een bitcoin-future opneemt in het assortiment, zegt dus genoeg over de populariteit van het product en straalt ook enorm veel vertrouwen uit naar de toekomst van deze currency. CME Group gaat ervan uit dat bitcoin geen eendagsvlieg is, anders wordt deze beslissing niet genomen.

Om de transparantie rondom het product te verhogen, lanceert CME Group ook de CME CF bitcoin Real Time Index (BRTI). Deze index moet de zogenoemde “spotprijs” vertegenwoordigen waarop de future gebaseerd is. Uiteraard komt deze spotprijs voornamelijk tot stand door vraag- en aanbod in de onderliggende bitcoin future.

 Future  Bitcoin future
 Symbool  GXBT
 Beurs  CFECRYPTO
 Valuta  USD
 Expiratiedata  Monthly 
 Openingstijden  5 dagen per week 22:30 – 22:15
 Ticksize  $ 5
 Multiplier  5
 Intial Margin  9375
 Overnight Margin  9375

Inspelen op cryptocurrencies via LYNX

Op het TWS Handelsplatform is het via verschillende manieren mogelijk om in te spelen op de koers van cryptocurrencies. LYNX is een van de weinige traditionele brokers die deze futures, ETF’s en blockchain aandelen kan aanbieden aan klanten.


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.