Technische analyse DAX

In de rubriek “Technische analyse DAX bespreekt Justin Blekemolen wekelijks de DAX index op basis van technische analyse. Hierin geeft hij een korte en lange termijn technische analyse van de DAX 30.

Technische analyse DAX | DAX-index kijk opwaarts

Korte termijn technische analyse DAX-index:

Het technische plaatje van de Duitse beurs is de afgelopen weken aanzienlijk verbeterd. De DAX-index brak boven de dalende trendlijn(rode lijn), wat een eerste verbetering signaleerde. Daarna is de DAX ook boven het weerstandsgebied rond 12.600 punten gekropen. Het ontbreekt de stijging de afgelopen dagen wel wat aan kracht, want echt hard lopen de koersen niet op. Maar de trend is opwaarts, dus we moeten deze dan ook respecteren.

De DAX-index is inmiddels aangekomen bij de weerstand op 12.886 punten aangekomen, waar de top van 27 juli 2018 ligt. Mocht de DAX hierboven breken, dan wordt de weerstand op 13.204 punten het volgende opwaartse koersdoel. Bij een eventuele doorbraak hierboven kan de DAX op weg naar de all time high op 13.596 punten uit begin 2018.  Hier liggen de toppen van mei/juni 2018. Het technische plaatje blijft onverminderd positief, zolang de index boven de steun blijft die vlak onder de 12.500 punten ligt. Hier liggen de laatste koerstoppen van september. Deze voormalige weerstand fungeert nu als steunniveau.

Pas bij een doorbraak onder dit steungebied zou het technische beeld verzwakken en kan de DAX-index lagere niveaus gaan opzoeken. Mocht dit gebeuren, dan moet er rekening worden gehouden met een daling richting de steun op 11.900 punten. Voorlopig is dit het alternatieve scenario, want de trend is opwaarts. We zien sinds medio augustus namelijk een patroon van hogere toppen en bodems.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27