geschreven-putopties-aandeel-royaldutchshell

Bent u op zoek naar nieuwe beleggingsstrategieën of ideeën? Of bent u nieuw op de beurs en zou u wat praktische ervaring op willen doen?

Dan biedt mijn beleggingsportefeuille een goede uitkomst.

Met een portefeuille ter waarde van € 25.000 beweeg ik mij door de financiële markten.

Mijn doel is om op een educatieve manier het gehele proces van mijn trades te beschrijven. U kunt tot in detail meekijken hoe en waarin ik handel. De strategie die ik gebruik verschilt per keer. Ik leg u uit waarom ik deze strategie kies en wat mijn verwachtingen zijn.

In mijn artikel Profiteren van de daling in het aandeel Shell beschreef ik uitgebreid waarom het aandeel onder druk ligt en hoe ik hier op wilde inspelen. Destijds schreef ik 5 out-of-the-money puts met expiratie in juli. Deze expiratie vindt morgen plaats.

Royal Dutch Shell RDSA grafiek

Huidige putoptie loopt hoogstwaarschijnlijk waardeloos af

Mijn geschreven putoptie met uitoefenprijs € 23 die ik op dit moment nog in portefeuille heb voor het aandeel Shell, loopt dus morgen af. Gezien de huidige koers van € 23,50, ga ik ervan uit dat de putoptie morgen out-of-the-money expireert. Wellicht de goden verzoeken, maar de marge is ruim.

Voor de komende maand wil ik ongeveer dezelfde positie innemen. Ik schrijf wederom 5 putopties met een looptijd van een maand, maar deze keer met de uitoefenprijs van € 22,50. De expiratie vindt plaats op 18 augustus.

Royal Dutch Shell tabel

Voor deze geschreven putoptie wil ik een premie van € 0,22 ontvangen. Gezien de multiplier van 100 en het feit dat ik 5 putopties schrijf, ontvang ik een premie van € 110. Dit is ook direct mijn maximale winst. De transactiekosten van € 9 moeten hier nog vanaf worden getrokken.

Voor het openen van mijn positie doe ik dus de volgende transactie:

Actie Product Prijs
Verkoop 5 RDSA AUG18’17 € 22,50 PUT € 0,22

Dat de uitoefenprijs € 0,50 lager ligt dan de huidige geschreven putoptie, heeft alles te maken met het dividend van € 0,40 dat hoogstwaarschijnlijk op 10 augustus wordt uitgekeerd. Desondanks wil ik de aandelen graag hebben tegen een gemiddelde koers van € 22,28 (22,50 – 0,22) indien het aandeel verder daalt.

Royal Dutch Shell P&L augustus 2017

Mocht het zover komen, dan kom ik graag bij u terug hoe ik mijn positie dan verder ga uit handelen. Vooralsnog is het niet zover en zou het mooi zijn als ook deze geschreven putoptie volgende maand weer waardeloos expireert.


Bent u het eens met mijn strategie en wilt u graag deze trade volgen?

Dat kan heel eenvoudig. Via onderstaande button wordt de bovengenoemde transactie automatisch voor u klaargezet in ‘LYNX Basic’; ons vereenvoudigde handelsplatform.

Volg deze trade
De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.