Alles over opties

In de rubriek "Opties" vindt u informatie over de werking van opties voor zowel de beginnende als de gevorderde optiebelegger. Wat is het verschil tussen een call en een put optie? Hoe wordt de prijs van een optie bepaald en welke rol spelen de verschillende optiegrieken hierin? Wat bepaalt de bewegelijkheid van een optie? Wat zijn de verschillen tussen Amerikaanse en Europese opties? Wat zijn de meest populaire opties bij LYNX? En welke optiestrategie sluit het beste bij uw strategie aan? Allemaal interessante vraagstukken welke door de beleggingsspecialisten van LYNX uitvoerig worden besproken. Ontdek de vele voordelen en mogelijkheden van opties kopen bij LYNX.

Doorrollen optiepositie op het aandeel ING

Ik schrijf 10 putopties, aangezien ik een shortpositie heb van 1.000 aandelen ING. Voor de nieuwe putopties wil ik een premie ontvangen van € 0,42.

Lees verder

Aandeel Aperam; op korte termijn inspelen op slecht nieuws

Middels het schrijven van callopties wil ik inspelen op een tijdelijke top in het aandeel Aperam. Lees hier hoe ik dat precies aanpak.

Lees verder

Sluitingstransactie AEX geschreven callopties

Op een stand van 488 punten in de AEX speelde ik hier middels twee geschreven callopties EOE JAN13’17 494 op in. Het is tijd om mijn winst te verzilveren.

Lees verder

Inspelen op een crash in Europese obligaties

Middels een verticale putspread wil ik inspelen op een daling van de Duitse Bund future. Deze future vertegenwoordigt Duitse 10-jaars staatsobligaties.

Lees verder

Aandeel Fitbit daalt 85%; hoe profiteert u?

Het aandeel Fitbit is met 85% gedaald en het neerwaartse potentieel begint beperkt te worden.De tijd is aangebroken om in te stappen op een goede prijs.

Lees verder

Inspelen op de extreme stijging in de AEX

Ik wil op een stijging in de koers van de AEX-index inspelen door out-of-the-money callopties te schrijven. Hiermee verklein ik mijn risicio.

Lees verder

Put opties schrijven als strategie; uitleg en een voorbeeld uit de praktijk

Ongedekt put opties schrijven wordt door beleggers vaak gezien als groot risico. T.o.v. aandelen kunt u met deze strategie uw risico juist verkleinen.

Lees verder

Ongedekt call opties schrijven: uitleg theorie, strategie en een praktisch voorbeeld

Ongedekt call opties schrijven is een succesvolle optie strategie, mits u bewust bent van de risico’s. Uitleg theorie & een praktisch voorbeeld vindt u hier

Lees verder

TomTom: profiteren met opties

Profiteren van een stijging van in het aandeel TomTom? De Optieacademy tipt een optiestrategie om hier op in te kunnen spelen.

Lees verder

Met opties inspelen op weerstand 475 punten in de AEX-index

Vandaag schrijft beleggingsexpert Roy een ongedekte calloptie en wil daarvoor een premie van € 2,25 ontvangen. Gezien de multiplier van 100 wordt dit € 225.

Lees verder

Call opties schrijven, wel doen of niet doen?

Waarom schrijven we call opties op onze aandelen? Doen we dat om inkomen te genereren? Of om de risico’s te verlagen van onze aandelenbelegging?

Lees verder
LYNX: één platform, vele voordelen
  • Professioneel handelsplatform: snel, stabiel en betrouwbaar
  • Zeer lage tarieven
  • Tips en educatie van professionele beleggingsexperts
  • Persoonlijke begeleiding van het LYNX team
Award image
Beste Broker Allround 2016
volgens VergelijkBrokers.nl
Award image
Winnaar Gouden Stier
“Beste Broker”, 2013 & 2016
Award image
Beste Broker van Nederland
volgens Beleggers Belangen 2009 t/m 2013
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27