Alles over opties

In de rubriek "Opties" vindt u informatie over de werking van opties voor zowel de beginnende als de gevorderde optiebelegger. Wat is het verschil tussen een call en een put optie? Hoe wordt de prijs van een optie bepaald en welke rol spelen de verschillende optiegrieken hierin? Wat bepaalt de bewegelijkheid van een optie? Wat zijn de verschillen tussen Amerikaanse en Europese opties? Wat zijn de meest populaire opties bij LYNX? En welke optiestrategie sluit het beste bij uw strategie aan? Allemaal interessante vraagstukken welke door de beleggingsspecialisten van LYNX uitvoerig worden besproken. Ontdek de vele voordelen en mogelijkheden van opties kopen bij LYNX.

Wederom putopties schrijven op het aandeel ING

Omdat het aandeel ING op dit moment op een koers van € 13,75 noteert, schrijft beleggingsexpert Roy van Santen 10 putopties ING € 13,50 maart 2017.

Lees verder

Goedkoop inspelen op daling door lage volatiliteit

Beleggers lijken voorzichtiger te worden, maar dit is nog niet te merken in de aandelenindices. Ik speel hierop in met een vertical putspread op de AEX.

Lees verder

Aandeel Fiat-Chrysler, met opties inspelen op een (te) harde stijging

Dit is een mooi moment om met een shortpositie in te spelen op een daling in het aandeel Fiat-Chrysler. Ik doe dit met een vertical putspread.

Lees verder

Wat zijn opties? En hoe werken opties precies? Deel 1

Wat zijn opties en hoe werken opties. Veel beleggers vinden handelen in opties complex en risicovol. Is dit wel zo? Deel 1: basis van het handelen in opties

Lees verder

Slim inspelen op een stijgende VIX-index

Dit is een mooi moment om op meer volatiliteit in te gaan spelen. Roy doet dit middels een optiestrategie op de VIX-index. Lees hier hoe hij dit aanpakt.

Lees verder

Ongedekt call opties schrijven: uitleg theorie, strategie en een praktisch voorbeeld

Ongedekt call opties schrijven is een succesvolle optie strategie, mits u bewust bent van de risico’s. Uitleg theorie & een praktisch voorbeeld vindt u hier

Lees verder

Doorrollen optiepositie op het aandeel ING

Ik schrijf 10 putopties, aangezien ik een shortpositie heb van 1.000 aandelen ING. Voor de nieuwe putopties wil ik een premie ontvangen van € 0,42.

Lees verder

Vertical spreads: call spread en put spread

Waarom is een vertical spread (call spread of put spread) interessant voor een belegger? De voor- en nadelen van deze optiestrategie verder uitgelegd.

Lees verder

Aandeel Aperam; op korte termijn inspelen op slecht nieuws

Middels het schrijven van callopties wil ik inspelen op een tijdelijke top in het aandeel Aperam. Lees hier hoe ik dat precies aanpak.

Lees verder

Covered call en covered put: gedekt opties schrijven

Gedekte call- of putopties schrijven is de manier om het rendement van de in bezit zijnde aandelen te verhogen. De theta is het hoogst bij kortlopende opties.

Lees verder

Sluitingstransactie AEX geschreven callopties

Op een stand van 488 punten in de AEX speelde ik hier middels twee geschreven callopties EOE JAN13’17 494 op in. Het is tijd om mijn winst te verzilveren.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsformulier
  • Met gratis het boek: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27