Alles over opties

In de rubriek "Opties" vindt u informatie over de werking van opties voor zowel de beginnende als de gevorderde optiebelegger.
  • Wat is het verschil tussen een call en een put optie?
  • Hoe wordt de prijs van een optie bepaald en welke rol spelen de verschillende optiegrieken hierin?
  • Wat bepaalt de bewegelijkheid van een optie?
  • Wat zijn de verschillen tussen Amerikaanse en Europese opties?
  • Wat zijn de meest populaire opties bij LYNX?
  • En welke optiestrategie sluit het beste bij uw strategie aan?
Allemaal interessante vraagstukken welke door de beleggingsspecialisten van LYNX uitvoerig worden besproken. Ontdek de vele voordelen en mogelijkheden van opties kopen bij LYNX.

Verdienen bij een juiste visie zonder investering: de Ratio Call Spread

Geef enigszins de zone aan waarin u denkt dat een aandeel over een bepaalde periode staat en houd een normale aandelenportefeuille aan. Dan is het waarschijnlijk dat u geld gaat verdienen. Hoe dit werkt? U leest het hier.

Lees verder

De short strangle: Sharpe maatstaf van 1,3!

Aangezien call- en putopties allebei net even iets duurder zijn dan u op basis van hun “pay-off” zou mogen verwachten, is het continue schrijven ervan een lucratieve bezigheid. Kiest u voor short strangles, dan is het neerwaartse risico beheersbaar en de rendementen ten opzichte van het risico zéér aantrekkelijk.

Lees verder

Perfectioneer uw optiestrategie met maand-, week- en dagopties

De maandelijkse optie expiratie wordt gezien als de grote expiratie van de AEX, maar deze is niet de enige expiratie die plaatsvindt. Er bestaan naast maandopties ook dagopties & weekopties. Wat zijn de belangrijke kenmerken van deze verschillende opties? En hoe gebruikt u deze verschillende looptijden in uw strategie?

Lees verder

Uitslaande brandverzekering voor 0,7% per jaar

Het kopen van een putoptie onder uw aandelen wordt ook wel vergeleken met het kopen van een brandverzekering. Vanaf de uitoefenprijs bent u beschermd tegen een verdere daling van uw aandelen. Is zo'n "brandverzekering" op de AEX het overwegen waard?

Lees verder

Een putoptie ter verzekering kopen…?

In deze tijd van verhoogde volatiliteit, althans ten opzichte van het zeer rustige 2017, komt al snel de gedachte op om puts te kopen ter afdekking van de portefeuille. Maar is het schrijven van korte termijn putopties momenteel misschien ook het overwegen waard?

Lees verder

What the hell was that?

Tegenwoordig gaat alles snel in het leven. Dit is op de financiële markten niet anders en soms is dat best lastig. Rob Stuiver blikt terug op de afgelopen beursperiode en geeft tips hoe u hier handig op kunt inspelen.

Lees verder

Butterfly met puts: goedkope wijze van afdekking VS positie

Zelfs een onverbeterlijke optimist als Rob Stuiver denkt wel eens na over hoe hij zich moet voorbereiden op een daling. In dit artikel vertelt hij op welke manier u hier met put opties slim op kunt inspelen.

Lees verder

Nieuwe opties AEX 2022…. Time spread nader toegelicht

Eens per jaar, na de expiratie in december, verschijnen de nieuwe lange AEX opties. Rob Stuiver vertelt wat u kunt doen met deze nieuwe AEX opties.

Lees verder

Sluitingstransactie callspread AEX-index

Roy kiest voor zekerheid en verzilvert een mooie winst op zijn optiecombinatie. Met de aankomende rentebesluiten wil hij het risico op een tegenvaller niet nemen.

Lees verder

Hoe gaat het met de S&P500 optiepositie van Bas?

In de masterclass van afgelopen dinsdag heeft Bas Snelders een positie ingenomen op de S&P 500 index (SPX). Hoe gaat het daar nu mee?

Lees verder

Is gedekt callopties schrijven een goede strategie?

Wellicht heeft u al eens call opties geschreven op uw aandelen. Levert dit eigenlijk meer op dan gewoon aandelen kopen? Rob Stuiver zoekt het voor u uit.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27