Beleggers en handelaren vinden het doorgaans interessant om te zien waar anderen in handelen. In dit artikel bespreken we dan ook de meeste verhandelde opties en de populairste aandelen van de maand juli.

De aandelenbeurzen kijken nog altijd opwaarts en ook de maand juli is in het groen afgesloten. Hoewel de volumes zoals gewoonlijk gedurende de zomer lager zijn, valt er hier en daar echt wel wat te beleven. Vooral de techgiganten presteren weer ouderwets goed, maar ook de chipsector kan op veel aandacht rekenen. Het wereldwijde chiptekort zorgt voor sterke resultaten en stijgende koersen van onder andere ASML, AMD en BESI. Maar zien we dat ook terug in de data van LYNX?

 

Wat zijn de meest verhandelde aandelen en opties onder beleggers bij LYNX Nederland?

Bij LYNX krijgt u het meest uitgebreide aanbod en daarom kiezen ontzettend veel beleggers voor LYNX om opties te verhandelen. Voor de lijstjes hieronder kijken we naar het aantal transacties die in de desbetreffende onderliggende waardes zijn gedaan. Dit kan interessant zijn om te zien waar mede-beleggers zich mee bezighouden, maar ook om eventueel inspiratie op te doen. Uiteraard zegt het aantal transacties niets over het het toekomstige koersverloop van de besproken aandelen of opties.

Top 10 meest verhandelde opties – algemeen

 1. EOE / AEX opties (EOE)
 2. Apple (AAPL)
 3. Tesla (TSLA)
 4. SPDR S&P 500 ETF TRUST (SPY)
 5. Royal Dutch Shell (RDSA)
 6. Amazon.com (AMZN)
 7. NIO Inc (NIO)
 8. ArcelorMittal (MT)
 9. ASML (ASML)
 10. Prosus (PRX)

De lijst met meest verhandelde opties komt grotendeels overeen met die van mei. Handelaren blijven actief in dezelfde bekende aandelen. In de VS blijven Tesla en NIO ontzettend populair en in Nederland is er nog altijd verhoogde interesse voor Shell, ArcelorMittal en ASML.

Door de populariteit is de volatiliteit hoog en dat is weer interessant voor optiehandelaren. Enkele opvallende veranderingen zijn er wel, want Apple stond in juli plotseling op de tweede plaats. Verder zijn Amazon.com en Prosus nieuwkomers in deze lijst.

AEX opties (EOE)

Bij Nederlandse beleggers zijn de opties in de AEX altijd populair. Bijna iedere maand staan deze opties bovenaan de lijstjes en uiteraard niet voor niets. Er is een enorm aanbod van week- en zelfs dag opties en u betaalt bij LYNX slechts €0,99 per AEX indexoptie.

Apple opties

De koers van de smartphone maker steeg in de maand juli met ruim 6%. In reactie op de kwartaalcijfers moest de koers wat terrein prijsgeven, maar beleggers blijven over het algemeen enthousiast over het bedrijf. Apple heeft als elektronica producent voornamelijk last van het chiptekort, maar onderliggend is er nog altijd een sterke vraag naar de producten van Apple.

Mogelijk blijft Apple de komende periode een populair aandeel onder beleggers, want eind september zal het bedrijf naar verwachting de opvolger van de iPhone 12 aankondigen. Als u graag opties handelt, dan heeft u bij Apple genoeg keuze. De optieprijzen bieden kleine spreads en er zijn ook weekopties beschikbaar.

Aandeel Apple - Populaire aandelen

Amazon.com

Bij LYNX zien we tijdens het cijferseizoen veelal een verhoogde activiteit onder onze klanten in aandelenopties. Dat Amazon.com dan ook in het lijstje staat van deze maand komt niet geheel als een verassing. De outlook die het bedrijf gaf, kwam voor veel beleggers echter wél als een verassing. De koers dook met ruim 7% omlaag, nadat het bedrijf waarschuwde voor een groeivertraging in de komende kwartalen. Amazon groeide tijdens de coronacrisis namelijk zo hard, dat het deze groeicijfers (in procenten) de komende kwartalen lastig kan herhalen.

Het bedrijf gaf eveneens aan dat een deel van de consumenten de weg naar de fysieke winkels ook weer heeft gevonden. Bovendien lijken consumenten hun geld ook weer uit te geven aan bijvoorbeeld vakanties of andere diensten. Door de daling staat het aandeel nog op een winst van slechts 4,5% voor dit jaar, terwijl de S&P 500 ruim 18% hoger staat.

Prosus opties

Het aandeel Prosus is de gebeten hond op het Damrak. De koers staat al maanden onder druk en verloor vanaf het hoogtepunt ruim 30%. Het mediaconglomeraat, dat vooral bekend staat om het belang in Tencent, wordt hard geraakt door de beslissingen van de Chinese overheid. De strengere regelgeving zorgt voor een ware afstraffing van Chinese aandelen en zo staat Tencent voor dit jaar al op een verlies van 17%. Vanaf het hoogtepunt dit jaar is de koers zelfs met zo’n 40% gedaald, en dat is niet niks voor een bedrijf met een beurswaarde van $600 miljard. Vanzelfsprekend daalde hierdoor ook de koers van Prosus.

Analisten blijven echter wijzen op de korting die het aandeel Prosus biedt ten opzichte van Tencent. Bovendien heeft Prosus nog veel meer belangen die maar niet door beleggers gezien lijken te worden. In juli stemden aandeelhouders daarom in met een voorstel om de kortingskloof te dichten. Na goedkeuring van de aandeelhouders kunnen Naspers-aandeelhouders hun aandelen ruilen voor nieuw gecreëerde aandelen in Prosus. Het nieuwe plan zal Prosus groter maken en Naspers juist kleiner maken. In Prosus zullen nieuwe aandelen worden gecreëerd, waardoor de free float in Amsterdam zal toenemen. Of deze complexe deal ook echt tot het gewenste effect zal zorgen moet nog blijken. De Prosus opties waren afgelopen maand in ieder geval populair onder LYNX klanten.

Top 10 meest verhandelde opties in de VS

 1. Apple (AAPL)
 2. Tesla (TSLA)
 3. S&P 500 opties (ES)
 4. Amazon.com (AMZN)
 5. NIO Inc (NIO)
 6. AMD (AMD)
 7. AMC Entertainment (AMC)
 8. Microsoft (MSFT)
 9. Invesco QQQ TRUST (QQQ)
 10. Facebook (FB)

Als we kijken naar de lijst van enkel Amerikaanse opties zien we ook daar voornamelijk verschuivingen binnen de lijst zelf. Apple was veruit het populairste aandeel in juli en ook andere techgiganten profiteerden van het cijferseizoen.

Opvallende nieuwkomer is chipfabrikant Advanced Micro Devices. Het wereldwijde chiptekort zorgt voor enorme omzetgroei in de semiconductor sector. Door de enorme vraag en het beperkte aanbod kunnen de aanbieders ook nog eens de prijzen verhogen, wat weer zorgt voor betere marges en dus hogere winsten. De koers van AMD schoot in juli tot nieuwe recordhoogtes en zet zijn indrukwekkende stijging van de afgelopen jaren voort.

Advanced Micro Devices | Populaire aandelen

Top 10 meest populaire aandelen in de VS

We werpen ook nog even een blik op de meest populaire aandelen op Wall Street. In deze lijst staan namelijk enkele opvallende namen. Zo werd er het meeste gehandeld in Lightwave Logic. De koers van dit technologieplatform, dat zich richt op het verbeteren van de infrastructuur rondom het internet, schoot in juni met honderden procenten omhoog. Het bedrijf maakte begin juni bekend een patent te hebben vastgelegd op een baanbrekend nieuw apparaat dat massaproductie mogelijk maakt voor de elektro-optische polymeren die het bedrijf ontwikkelt voor fotonische toepassingen. Vrij complex allemaal, maar de techniek is razend interessant, aangezien fotonische chips bijvoorbeeld werken met licht in plaats van elektrische signalen.

Virgin Galactic staat natuurlijk in deze lijst, omdat het bedrijf in juli een succesvolle vlucht maakte naar de dampkring met meerdere personen aan boord. Als hekkensluiter zien we Peabody Energy, dat blijkbaar het grootste kolenbedrijf in de particuliere sector ter wereld is. De hoofdactiviteit bestaat uit de winning, verkoop en distributie van steenkool, die wordt aangekocht voor gebruik bij de opwekking van elektriciteit en de staalproductie. De koers doet het al maanden goed en blijkbaar weten LYNX klanten daarvan te profiteren.

 1. Lightwave Logic (LWLG)
 2. Tesla (TSLA)
 3. Alibaba Group (BABA)
 4. Apple (AAPL)
 5. Virtu Financial (VIRT)
 6. Virging Galactic (SPCE)
 7. AMC Entertainment (AMC)
 8. Advanced Micro Devices (AMD)
 9. NIO Inc. (NIO)
 10. Peabody Energy (BTU)

Lightwave Logic | Populaire aandelen

Handel in de top 10 meest verhandelde aandelenopties via LYNX

Handel in Amerikaanse aandelenopties en indexopties zonder enige beperking. In totaal zijn ruim 3.000 verschillende Amerikaanse aandelen beschikbaar waar u opties op kunt handelen. Daarbij biedt LYNX ook opties aan op de S&P 500, Dow Jones en NasdaqGeen andere broker heeft zoveel handelsmogelijkheden met opties als LYNX. Bekijk het aanbod:


Gerelateerde artikelen

Meer optie nieuws en tips

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.