Top 10 meest verhandelde aandelen

De laatste maand van het jaar is begonnen dus we blikken snel nog even terug op november. We bespreken kort welke gebeurtenissen belangrijk waren deze maand en hoe de beurzen gepresteerd hebben. Uiteraard bespreken we vervolgens de meest verhandelde aandelen en opties in november.

November was een volatiele maand

Afgelopen maand werden nieuwe all-time highs bereikt, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Gedurende de maand november zagen we veel stevige dalingsdagen. In de laatste vijf handelsdagen van de maand verloor de S&P 500 ruim 3%. Per saldo daalde de S&P 500 met 0,8% in november. De Dow Jones index verloor zelfs 3,7%, maar de Nasdaq wist er nog wel een winst van 0,25% uit te slepen.

Uiteraard mogen beleggers niet klagen als we terugblikken op de afgelopen 11 maanden. De Dow staat 12,7% hoger, de Nasdaq heeft een stijging van 20,6% laten zien en de S&P 500 is met 21,6% gestegen. In november kregen beleggers echter te maken met extreme inflatiecijfers, een terugkeer van de corona-angst en de Fed. De Amerikaanse centrale bank maakte namelijk kenbaar sneller met de afbouw van de steunprogramma’s te willen starten.

S&P 500 index | Meest verhandelde opties november | Populaire opties | Beleggen in opties | Opties kopen

Wat zijn de meest verhandelde aandelen en opties in november onder beleggers bij LYNX Nederland?

Via LYNX krijgt u het meest uitgebreide aanbod van beurzen. Daarom kiezen ontzettend veel beleggers voor LYNX om opties te verhandelen. Voor de meest verhandelde lijstjes hieronder kijken we naar het aantal transacties die in de desbetreffende onderliggende waardes zijn gedaan.

Met deze informatie krijgt u inzicht in het handelsgedrag van uw medebeleggers en kunt u mogelijk inspiratie opdoen. Uiteraard zegt het aantal transacties niets over het het toekomstige koersverloop van de besproken aandelen of opties.

Top 10 meest verhandelde Amerikaanse opties november

De top 10 meest verhandelde Amerikaanse opties in november zijn:

 1. Tesla (TSLA)
 2. Apple (AAPL)
 3. SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY)
 4. Meta Platforms (FB)
 5. Alibaba (BABA)
 6. NVIDIA (NVDA)
 7. Palantir Technologies (PLTR)
 8. NIO (NIO)
 9. Advanced Micro Devices (AMD)
 10. Invesco QQQ Trust (QQQ)

Uiteraard zien we op de lijst van meest verhandelde opties november in de VS weer veel bekende namen terugkomen. Tesla en Apple waren twee van de sterkste aandelen in november. Beide wisten nieuwe records neer te zetten, ondanks dat veel andere aandelen juist flinke correcties lieten zien.

Het aandeel Meta Platforms was populair door de naamswijziging. Facebook besloot namelijk om een moedermaatschappij op te richten en koos daarvoor de naam Meta Platforms. Alle onderdelen zoals Facebook, Instagram en Whatsapp vallen vanaf nu onder Meta. Met de naamswijziging gaf het bedrijf ook aan de komende jaren volop te investeren in de Metaverse; een netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin gebruikers doormiddel van VR en AR, interactief kunnen rondkijken en bijvoorbeeld gamen.

Het aandeel Alibaba stond zwaar onder druk na tegenvallende kwartaalcijfers. De Chinese e-commerce gigant heeft enorm veel last van de bemoeienis vanuit Beijing, maar ook de concurrentie neemt toe. Alibaba gaf aan veel te investeren en stelde de verwachtingen voor het lopende fiscale jaar neerwaarts bij.

De koers van softwarebedrijf Palantir Technologies ging in november ook door het spreekwoordelijke putje. Ook hier werden beleggers niet enthousiast van de kwartaalresultaten. Beleggers bij LYNX waren hier in ieder geval enorm actief met opties.

Het feit dat de namen SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) en Invesco QQQ Trust (QQQ) zo vaak terugkomen op deze lijstjes heeft natuurlijk te maken met de hoge liquiditeit en de aantrekkelijke transactiekosten. Via de SPY en QQQ opties kunt u handelen in de twee grootste en meest liquide beurzen ter wereld. Via LYNX doet u dat overigens voor slechts $ 2,40 per optiecontract.

Top 10 meest verhandelde Europese opties in november

De top 10 meest verhandelde Europese opties in november zijn:

 1. AEX-index (EOE)
 2. Royal Dutch Shell (RDSA)
 3. Philips (PHIA)
 4. ASML (ASML)
 5. Ahold Delhaize (AD)
 6. Unilever (UNA)
 7. ING Groep (INGA)
 8. Besi (BESI)
 9. Prosus (PRX)
 10. ArcelorMittal (MT)

Het is algemeen bekend dat Nederlandse beleggers graag dichtbij huis blijven. Dat zien we ook terug als we kijken naar de meest verhandelde opties november in Europa. Alle tien de aandelen komen van het Damrak en zelfs allemaal uit de AEX-index. Het zijn vaak dezelfde namen en er zit weinig variatie in.

Enkel de hoge positie van het aandeel Philips valt op en dat heeft natuurlijk te maken met de enorme koersval. Het bedrijf is de afgelopen weken met zo’n 25% gedaald nadat het bekendmaakte te kampen met problemen bij de beademingsapparatuur die men aan de VS verkocht heeft. De Amerikaanse toezichthouder wil opheldering over het schuim dat in de apparatuur zit. Philips heeft al apparaten teruggeroepen en beleggers vrezen voor dure rechtszaken. Het bedrijf heeft ook al gewaarschuwd voor tegenvallende omzet en winst.

Met stipt op nummer 1: AEX opties (EOE)

Beleggers bij LYNX zijn iedere maand enorm actief met AEX opties. Maandelijks staan deze opties bovenaan de lijst van meest verhandelde opties en uiteraard niet voor niets. Er is een enorm aanbod van week- en zelfs dagopties en u betaalt bij LYNX slechts € 0,99 per AEX optie. Een AEX-mini-optie kost overigens slechts € 0,30 en voor een aandelenoptie bent u € 0,79 kwijt. Lees meer over de tarieven en kosten beleggen van LYNX.

Opvallende populaire aandelen in de VS

We werpen ook nog even kort een blik op een aantal minder bekende aandelen die afgelopen maand populair waren onder beleggers bij LYNX. Het is altijd interessant om te zien of klanten bij LYNX misschien een aandeel hebben gespot, waar andere beleggers nog niet van hebben gehoord.

In november ging de Amerikaanse producent van elektrische pick-ups en SUV’s genaamd Rivian Automotive naar de beurs. Het bedrijf heeft $ 12 miljard opgehaald bij zijn beursgang en heeft al een wilde rit achter de rug. Binnen een week steeg de koers van $ 100 tot $ 179 per aandeel. Inmiddels is de koers weer teruggezakt tot $ 120 en deze volatiliteit is natuurlijk ideaal voor optie-traders. Opvallend is dat Rivian Automotive $ 102 miljard waard is, maar vorig jaar een nettoverlies van $ 994 miljoen in de boeken schreef.

Bij Lucid Motors dat afgelopen zomer via een SPAC naar de beurs ging zien we een soortgelijk verhaal. Deze verlieslatende Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s is $ 87 miljard waard en verdubbelde afgelopen maand in waarde. Beleggers doken vol op het aandeel nadat het bedrijf liet weten dat de reserveringen voor zijn eerste voertuigen waren gestegen en dat de productieplannen voor 2022 nog steeds op schema lagen.

Het aandeel Lightwave Logic (LWLG) blijft ook ontzettend populair onder LYNX klanten. De koers van dit technologieplatform schoot in juni met honderden procenten omhoog. Ook daarna bleef dit aandeel ontzettend volatiel. Het bedrijf maakte begin juni bekend een patent te hebben vastgelegd voor een baanbrekend nieuwe technologie omtrent fotonische chips. Bij fotonische chips vindt de informatieoverdracht niet plaats via elektronische schakelingen, maar via laserlicht en dus op lichtsnelheid.

Deze technologie is interessant voor datacenters, omdat er minder energieverbruik bij komt kijken. Maar de fotonische chips brengen ook nieuwe toepassingen binnen handbereik voor zelfrijdende auto’s, chemische sensoren voor medische diagnose of voor het meten van bijvoorbeeld de lucht- en voedselkwaliteit.

Aandeel Lightwave Logic | Meest verhandelde opties november | Populaire opties | Beleggen in opties | Opties kopen

Handel in de top 10 meest verhandelde aandelenopties via LYNX

Handel in Amerikaanse aandelenopties en indexopties zonder enige beperking. In totaal zijn ruim 3.000 verschillende Amerikaanse aandelen beschikbaar waar u opties op kunt handelen. Daarbij biedt LYNX ook opties aan op de S&P 500, Dow Jones en Nasdaq. Geen andere broker heeft zoveel handelsmogelijkheden met opties als LYNX. Bekijk het aanbod:


Gerelateerde artikelen

Meer optie nieuws en tips

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.