Via LYNX krijgt u het meest uitgebreide aanbod en daarom kiezen ontzettend veel beleggers voor LYNX om opties te verhandelen. In dit artikel bespreken we de meest verhandelde opties en populaire aandelen van de maand mei.

In de maand mei leek het acroniem ‘Sell in May’ even gerealiseerd te worden. Beleggers werden wakker geschud met enkele rode dagen, maar per saldo sluiten de indices de maand hoger af. De AEX ging met slechts 0,53% omhoog, maar de DAX won ruim 2%. Op Wall Street wist de S&P 500 er een winst van 0,39% uit te persen, terwijl de Nasdaq de maand 1,38% lager eindigde.

De maand mei stond in het teken van het Amerikaanse inflatiecijfer en dat zorgde voor veel beweging bij technologie-aandelen. Richting het einde van mei grepen beleggers ook weer naar de meme-aandelen van het Reddit Forum, waardoor aandelen als GameStop en AMC Entertainment veel aandacht kregen.

Wat zijn de meest verhandelde aandelen en opties onder beleggers via LYNX Nederland?

Voor de lijstjes hieronder kijken we naar het aantal transacties die in de desbetreffende onderliggende waardes zijn gedaan. Dit kan interessant zijn om te zien waar mede-beleggers zich mee bezighouden, maar ook om eventueel inspiratie op te doen. Uiteraard zegt het aantal transacties niets over het het toekomstige koersverloop van de besproken aandelen of opties.

Top 10 meest verhandelde opties – algemeen

 1. EOE / AEX opties (EOE)
 2. Tesla (TSLA)
 3. Royal Dutch Shell (RDSA)
 4. SPDR S&P 500 ETF TRUST (SPY)
 5. ArcelorMittal (MT)
 6. Apple (AAPL)
 7. NIO (NIO)
 8. ASML (ASML)
 9. ING Groep (INGA)
 10. Just Eat Takeaway (TKWY)

1. AEX opties (EOE)

Bij Nederlandse beleggers zijn de opties in de AEX altijd populair. Bijna iedere maand staan deze opties bovenaan de lijstjes en niet voor niets. Er is een enorm aanbod van week- en zelfs dag opties en u betaalt bij LYNX slechts €0,99 per AEX indexoptie.

2. Tesla

In mei ging de koers van Tesla hard onderuit en dat zorgde voor veel handel in de opties en aandelen. Technologie-aandelen liggen onder druk door de gestegen rente en de hogere inflatie. Beleggers in Tesla werden mogelijk ook niet vrolijk van een twitterende Elon Musk. Hij maakte eerder dit jaar bekend Bitcoin te hebben gekocht en te accepteren als betaalmiddel voor Tesla’s. In mei kwam hij hier op terug en vervolgens daalde de koers van de cryptomunt hard, wat ook direct de belegging van Tesla raakt. Lees meer in: Aandeel Tesla.

3. Royal Dutch Shell

Shell staat vrijwel altijd bovenaan de lijst, Nederlandse beleggers smullen van dit aandeel. Met de opmars van de olieprijs ging de koers in de eerste drie maanden van het jaar omhoog, maar in mei was er weinig beweging te bespeuren. Richting het einde van mei lag de koers wat onder druk nadat de rechter het oliebedrijf verplichte om sneller te verduurzamen. Meer over Shell: aandeel Shell.

4. S&P 500 opties / SPDR S&P 500 ETF-opties (SPX)

Beleggers die zich op de VS focussen komen snel uit bij opties op de S&P 500. Dat kan met opties op de e-mini future (ES) op de index zelf via (SPX), maar ook via opties op een ETF (SPY). Sinds kort kunnen ook kleine beleggers handelen op de grootste index van de VS via micro-opties. Meer over de micro e-mini opties leest u hier: Micro E-mini opties op de Micro E-mini futures van de S&P 500 en de Nasdaq-100.

5. Arcelor Mittal

De staalproducent zit al maanden in de lift met dank aan de stijgende staalprijzen. De hogere inflatie is goed terug te zien in de grondstoffenprijzen en daar profiteren bedrijven als Arcelor Mittal van.

Top 10 meest verhandelde opties in de VS

 1. Tesla (TSLA)
 2. S&P 500 opties (SPX)
 3. NIO (NIO)
 4. Invesco QQQ TRUST (QQQ)
 5. GameStop (GME)
 6. AMC Entertainment (AMC)
 7. Alibaba (BABA)
 8. Amazon (AMZN)
 9. Marathon Digital Holdings (MARA)
 10. Facebook (FB)

Populaire aandelen

In de VS zien we dat beleggers bij LYNX zich eveneens focussen op de opties van populaire aandelen en indices. De Invesco QQQ Trust betreft de op één na meest verhandelde ETF op de Nasdaq-100, waarvan dus ook de opties zeer liquide zijn. De opties op deze ETF zijn ook geschikt voor wat kleinere beleggers.

Aan het begin van het jaar schoten de koersen van GameStop en AMC Entertainment de lucht in door speculanten op het reddit-forum van WallStreetBets. Aan het einde van mei grepen beleggers opnieuw naar deze zogeheten meme-aandelen.  Zo steeg het aandeel GameStop in mei met bijna 30% en ging bioscoopketen AMC Entertainment zelfs met maar liefst 160% omhoog. Genoeg beweging dus voor beleggers om daar flink van te profiteren met opties.

De tech-giganten Alibaba, Amazon en Facebook kwamen in mei met kwartaalcijfers en de opties zijn zeker rondom deze dagen populair bij beleggers. In het verleden hebben deze aandelen namelijk vaak flinke bewegingen laten zien tijdens de bekendmaking van de cijfers.

Een opvallende naam in bovenstaande lijst is Marathon Digital Holdings. Het betreft een van de grootste Bitcoin miners in Noord-Amerika. Het bedrijf stond in de schijnwerpers nadat Elon Musk bekendmaakte in gesprek te zijn met miners om de Bitcoin milieuvriendelijker te maken. De Tesla-oprichter sprak onder andere met Blockcap, Hut 8, Riot Blockchain en dus ook met Marathon. Michael Saylor liet op Twitter weten dat de “miners akkoord zijn gegaan met het vormen van de Bitcoin Mining Council om transparantie in energieverbruik te stimuleren en duurzaamheidsinitiatieven te versnellen.

Meest verhandelde opties in Duitsland

 1. DAX
 2. SPDR S&P 500 ETF (opties op de ETF) (SPX)
 3. iShares Russel 2000 ETF (opties op de ETF) (IWM)
 4. Tesla (TSLA)
 5. Bayer AG (BAYN)
 

Handel in de top 10 meest verhandelde aandelenopties via LYNX

Handel in Amerikaanse aandelenopties en indexopties zonder enige beperking. In totaal zijn ruim 3.000 verschillende Amerikaanse aandelen beschikbaar waar u opties op kunt handelen. Daarbij biedt LYNX ook opties aan op de S&P 500, Dow Jones en Nasdaq. Geen andere broker heeft zoveel handelsmogelijkheden met opties als LYNX. Bekijk het aanbod:


Gerelateerde artikelen

Meer optie nieuws en tips

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.